Презентацiя з iнформатики ''Графи та алгоритми''

Про матеріал
Граф — це сукупність об'єктів із зв'язками між ними. Об'єкти розглядаються як вершини, або вузли графу, а зв'язки — як дуги, або ребра. Велика кількість структур, які мають практичну цінність у інформатиці, можуть бути подані графами. Алгоритм - це послідовність точно визначених дій, що однозначно призводять до вирішення поставленого завдання. Термін "алгоритм" походить від імені узбекського математика Аль Хорезмі, який у IX сторіччі розробив правила арифметичних дій над числами у десятковій системі числення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Графи. Алгоритм Дейкстри. Реалiзацiя алгоритму Дейкстри. Алгоритм Флойда-Уоршелла. Реалiзацiя алгоритму Флойда-Уоршелла.

Номер слайду 2

Основнi варiанти задач пошуку найкоротшого шляху в графi:https://sites.google.com/site/infinschool1/dla-ucniv/11-ti-klasi-profil/oap-osnovi-algoritmizaciie-ta-programuvanna/metodi-pobudovi-algoritmiv/najkorotsij-slah-u-grafihttps://studfile.net/preview/6308727/page:6/Розв’язання задач про пошук найкоротшого шляху (неорiєнтiрованний граф)!

Номер слайду 3

Яка основна рiзниця мiж алгоритмами Дейкстри i Флойда-Уоршелла?Алгоритм Дейкстри знаходить коротший шлях вiд однiєї вершини графу до всiх iнших вершин. Алгоритм Флойда-Уоршелла знаходить найкоротшi шляхи мiж усiма вершинами зваженого орiєнтованого графу.

Номер слайду 4

Порядок виконання алгоритму Дейкстри:iq.vntu.edu.ua/fdb/896/OKM_методичнi вказiвки_v001.pdf

Номер слайду 5

Порядок виконання алгоритму Флойда-Уоршелла:https://youtu.be/Hw. K67u7za. EE

Номер слайду 6

Алгоритм Дейкстри – алгоритм на графах, винайдений нiдерландським ученим Едсгером Дейкстрою в 1959 роцi, знаходить найкоротший шлях вiд однiєї вершини графу до всiх iнших.

Номер слайду 7

Алгоритм Флойда-Уоршелла – динамiчний алгоритм для знаходження найкоротших шляхiв мiж усiма вершинами зваженого орiєнтованого графу. Розроблений в 1962 роцi Робертом Флойдом i Стiвеном Уоршеллом. Уперше алгоритм розробив та опублiкував Бернард Рой у 1959 роцi.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шемейко Анатолій Степанович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Степенко Людмила Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 квітня 2021
Переглядів
1296
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку