Презентація з основ здоров я для 3 класу на тему "На льоду. Правила безпечної поведінки взимку".

Про матеріал

Даний матеріал розроблено на аналізі сюжетних ситуацій, які сталися з кошенятком Фунтиком і цуценятком Фантиком. Різноманітні види роботи на уроці дадуть змогу дітям у цікавій формі засвоїти правила безпечної поведінки взимку, прогнозувати, які небезпеки можуть чатувати через необережніть або необдуманість власних вчинків. Даний матеріал є підкріпленням до конспекту уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лід особливо небезпечний і ламкий: - біля стоку води, наприклад, з труби ферми чи заводу; - біля кущів, очерету; там, де водорості вмерзли в лід; - там, де великі кучугури — під снігом крига завжди тонша; - там, де б'ють джерела або впадає струмок, загалом там, де вода більше рухається; - там, де багато старих рибальських ополонок.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Ви провалилися під лід: \ - не гарячкуйте, зберіть сили і волю та вибирайтеся в ту сторону, з якої прийшли; - на лід наповзайте, широко розкиньте руки, старайтеся не обламувати край ополонки; - якщо є палка, дошка, лижі тощо, спирайтеся на них; - якщо поруч є люди, кличте на допомогу, але не марнуйте часу, старай­теся вибратися самі; - спочатку крига може обламуватися, але не здавайтеся, наповзайте на край знову і знову. Важливо ні разу не зануритися з головою.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Під лід провалився друг: - подивіться довкола, чи є дорослі, яких можна покликати на допомогу; - якщо немає, попередьте того, хто у воді, що йдете на допомогу самі; - бігти до ополонки не можна, треба тільки повзти; - якщо поруч є дошка, лижі, палки, мотузки, санки, беріть їх із собою, щоб простягнути потерпілому; - не підповзайте близько до ополонки — лід може проломитися (найбез­печніша відстань до потерпілого 3-4 метри); - як тільки людина вхопить дошку, зв'язані шарфи і ремені, тягніть її до берега, по-пластунськи задкуючи назад.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ppt
До підручника
Основи здоров’я 3 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В.С., Страшко С. В.)
Додано
7 лютого 2018
Переглядів
2786
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку