Презентація з основ здоров'я для учнів 8 класу на тему:"Основи безпеки харчування. Хвороби, до яких призводить неякісне, незбалансоване харчування. Харчові продукти."

Про матеріал

Презентація до уроку з основ здоров'я для 8 класу на тему: "Основи безпеки харчування. Хвороби, до яких призводить неякісне, незбалансоване харчування. Харчові продукти." З допомогою цього матеріалу можна сформувати в учнів 8 класу уявлення про вікові вимоги до харчування; надати інформацію про необхідні складові продуктів харчування підлітків; профілактику йододефіциту; навчити дотримуватися повноцінного харчування, питного режиму у підлітковому віці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Основи безпеки харчування. Хвороби, до яких призводить неякісне, незбалансоване харчування. Харчові продукти

Номер слайду 2

Харчування і здоров’я «Здоров’я значно більше залежить від наших звичок та харчування, ніж від майстерності лікаря» Джон Леббок

Номер слайду 3

Раціональне харчування — харчування, за якого до організму з харчовими продуктами надходять усі поживні речовини, вітаміни й мінеральні солі в кількості, що необхідна для нормальної життєдіяльності.

Номер слайду 4

ПЕРШИЙ СНІДАНОК - 25% ДРУГИЙ СНІДАНОК - 10% ОБІД - 40% ПІДВЕЧІРОК - 10% ВЕЧЕРЯ - 15%

Номер слайду 5

ПРОТЯГОМ ЖИТТЯ ЛЮДИНА СПОЖИВАЄ: 52 Т ВОДИ 10 Т ВУГЛЕВОДІВ 2,5 Т БІЛКІВ 200-300 КГ МІНЕРАЛЬНИХ СОЛЕЙ

Номер слайду 6

Основні групи речовин, що беруть участь в обміні речовин в організмі людини: білки, жири вуглеводи, вода, мінеральні речовини, вітаміни.

Номер слайду 7

Білки - будівельний матеріал організму

Номер слайду 8

Жири забезпечують організм теплом

Номер слайду 9

Вуглеводи забезпечують роботу м'язів

Номер слайду 10

Для здоров'я і для вроди Білки, жири чи вуглеводи? Що треба споживати більше? Розкажіть про це скоріше.

Номер слайду 11

Головоломка "Вислів Гіппократа" всі; з; Людина; приходять; народжується; їжею; хвороби; здоровою. Людина народжується здоровою, всі хвороби приходять з їжею

Номер слайду 12

Вітаміни – біологічні активні речовини, які діють в дуже малій кількості.

Номер слайду 13

Значення вітамінів. Входять до складу ферментів.. Впливають на обмін речовин. Впливають на ріст та розвиток організму. Підвищують опір організму до несприятливих факторів середовища.

Номер слайду 14

Вітаміни рослинного та тваринного походження надходять до організму в мікроскопічних дозах.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Вітамін А

Номер слайду 17

В2 -  відсутність вітаміну веде до захворювань  очей, порожнини рота; В6- відсутність  викликає дерматити -захворювання шкіри.  В12  - потрібний для утворення червоних кров'яних тілець. 

Номер слайду 18

Номер слайду 19

ВіТАМіН Допомагає організму боротися з інфекціями, краще бачити, стимулює оновлення клітин. При авітамінозі - цинга ( запалення ясен, випадають зуби, слабкість, стомлюваність, головокружіння). Міститься в цитрусових, солодкому перці, ягодах, моркві. 75- 100 мг.

Номер слайду 20

Аскорбінова кислота

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Підведемо підсумки Вітаміни – це біологічні активні речовини, що входять до складу ферментів. Прискорюють процеси обміну речовин. Підвищують розумову та фізичну працездатність. Підвищують імунітет до захворювань. Впливають на ріст та розвиток організму.

Номер слайду 23

Корисні продукти

Номер слайду 24

Шкідливі продукти

Номер слайду 25

Робота в парах Визначте, які продукти ви будете вживати на сніданок, обід та вечерю. Поясніть свій вибір.

Номер слайду 26

Українські народні страви

Номер слайду 27

Харчові отруєння

Номер слайду 28

Гастрит та виразка шлунку

Номер слайду 29

Сальмонельоз

Номер слайду 30

Холера

Номер слайду 31

Дизентерія

Номер слайду 32

Глистяні захворювання

Номер слайду 33

Д/З: §6, т/з, за бажанням повідомлення “Вітаміни”.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Паславська Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
13 березня 2018
Переглядів
17069
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку