Презентація з основ здоров`я « Здоровий спосіб життя»

Про матеріал
Розширити уявлення учнів про здоровий спосіб життя, про те, що позитивно, а що негативно впливає на здоров'я; вчити учнів пояснювати, що таке спосіб життя, розпізнавати корисні і шкідливі звички; сприяти виконанню учнями правил здорового способу життя, виховувати відповідальність; формувати групи компетентностей: інформаційну, здоров’язбережувальну уміння вчитися, соціально-трудову
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

“Здоров`я – це нічого, але все без здоров`я – ніщо”

Номер слайду 3

Наше здоровя залежить від таких чинників: Рівень медичного обслуговування – 10% Спадковість – 20% Навколишнє середовище – 20% Спосіб життя людини – 50% Як бачимо, половина зоров`я залежить від нас самих. Спосіб життя – це той чинник здоров`я, який майже цілком залежить від нашої поведінки.

Номер слайду 4

Це такий спосіб життя, який зберігає і поліпшує здоров`я *Фізкультура (ранкова гімнастика,біг,аеробіка,фітнес,туризм, рухливі ігри,плавання,ходіння на лижах,катання на санчатах,ковзанах)

Номер слайду 5

*Збалансоване харчування *Особиста гігієна *Психологічний комфорт *Правильний режим навчання та відпочинку *Загартування

Номер слайду 6

Відвідувати уроки фізкультури. Недарма це слово складається з двох слів “ ФІЗИЧНА” І “ КУЛЬТУРА”. Якщо людина вважає себе культурною, то вона підтримуватиме добру фізичну форму.

Номер слайду 7

Робити ранкову зарядку. Це надає бадьорості та стимулює організм.

Номер слайду 8

Щодня знаходити 20 – 30 хвилин для активного руху.

Номер слайду 9

У вихідні дозволяти собі кілька годин присвятити спортивним іграм на свіжому повітрі, туристичним походам тощо.

Номер слайду 10

Один – два рази вдень, уживати гарячу першу страву, щодня – фрукти й овочі, а також продукти,які забезпечують розвиток організму, багаті на білки, вітаміни, мінеральні речовини.

Номер слайду 11

Через кожні 45хвилин навчання робити 10 – хвилинні перерви та переключатися з одного виду діяльності на інший. Спати не менше 9-10 годин на добу. Володіти основами релаксації ( розслаблення) та аутотренінгу.

Номер слайду 12

Починати з умивання холодною водою. Улітку не забувати ходити на природі босоніж. Теплої пори року загартовуватися сонцем і повітрям, спати з відчиненою кватиркою.

Номер слайду 13

Приймати контрастний душ та обливатися холодною водою. Провітрювати приміщення спальної кімнати. Не забувати про відвідування басейну,лазні та сауни. Бігати, ходити на лижах,кататися на санчатах або ковзанах відповідно одягненим

Номер слайду 14

Масаж або самомасаж. Спеціальні дихальні вправи. Вправи для хребта та постави. Внутрішня врівноваженість, спокійний душевний стан.

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Джигора Наталія Олександрівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
6 липня 2020
Переглядів
8523
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку