Презентація з предмета "Охорона праці" на тему:"Охорона праці при роботі на ПК"

Про матеріал
Додатковий матеріал з предмета "Охорона праці" на тему:"Охорона праці при роботі на ПК" для здобувачів освіти ПТНЗ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОХОРОНА ПРАЦі під час роботи на персональному комп'ютері

Номер слайду 2

Що таке Персональний комп’ютер?Персональний комп'ютер(ПК) - це,  електронна обчислювальна машина, що призначена для зберігання і переробки інформації. Він не вимагає від людини багато уваги для власної безпеки, Взаємодія з користувачем відбувається через багато середовищ, від алфавітно-цифрового або графічного діалогу до пристроїв віртуальної реальності..

Номер слайду 3

Склад комп’ютера. До базового складу комп'ютера входять:системний блок; монітор; клавіатура; миша.

Номер слайду 4

Основні блоки ПКМікропроцесор Керуючий пристрій Мікропроцесорна пам’ять;Материнська (системна) плата;Накопичувачі;Постійний запам’ятовуючий пристрій ;Оперативний запам’ятовуючий пристрій ;Блок живлення;Адаптери.

Номер слайду 5

Користувач пк повинен. Виконувати правила внутрішнього трудового розпо­рядку. Не допускати в робочу зону сторонніх осіб. Не виконувати вказівок, які суперечать правилам охорони праці. Пам'ятати про особисту відповідальність за виконання правил охорони праці та безпеку товаришів при роботі. Вміти надавати першу медичну допомогу потерпілим віднещасних випадків. Вміти користуватись первинними засобами пожежегасіння. Виконувати правила особистої гігієни. Дотримуватися загальних правил роботи за пк

Номер слайду 6

Загальні правила роботи за пк. До початку роботи: Займаючи робоче місце за ПК, налаш­туйте висоту стола, стільця, підставки для ніг та кут нахилу монітора;Відстань від очей до поверхні екрана становить 40-80 см, Лінія від очей до центра монітора перпендикулярна до площини екрана;Пальці рук вільно лежать на клавіатурі;Руки утворюють кут 90 в ліктьовому суглобіКлавіатура лежить на поверхні стола або спеціальній полиці Спина опирається на спинку стільця;Ноги опираються на підлогу або спеціальну підставку;Наведіть лад на робочому столі;Перевірте чистоту своїх рук;Спеціальною серветкою протріть екран монітора, клавіатуру, килимок і мишу;Перевірте відсутність зовнішніх пошкоджень комп’ютерного облад­нання;Ввімкніть ком­п’ютер.

Номер слайду 7

Загальні правила роботи за пк. Під час роботи: Тримайте робоче місце охайним; Витримуйте правильну поставу;Після 15-20 хв роботи виконайте комплекс вправ для очей;Не намагайтеся самостійно усунути перебої в роботі комп’ютера;Не торкайтеся задніх стінок монітора та системного блока, дротів живлення;Акуратно вставляйте і виймайте змінні носії;Не торкайтеся екрана монітора руками. Категорично забороняється знімати кришки корпусів пристроїв комп’ютера, приєднувати і від’єдну­вати пристрої комп’ютера.

Номер слайду 8

Загальні правила роботи за пк. Після закінчення роботи: Приберіть своє робоче місце;Вимкніть комп’ютер або закінчіть сеанс роботи.

Номер слайду 9

Основні шкідливі фактори, пов’язані з працею на ПКНапруга зорових органів;Навантаження на пальці та кисті рук;Довге перебування в одному положенні;Нервово-емоційне напруження;Випромінювання при використанні відео моніторів. Механічні шуми.

Номер слайду 10

висновок. Робота на персональному комп’ютері потребуєвеликої уваги, чітких дій та самоконтролю, тому потрібно додержуватися всіх правил користування ним.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гордєєва Тетяна Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Руденька Неля Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Правознавство (профільний рівень) 10 клас (Наровлянський О.Д.)
Додано
22 квітня 2019
Переглядів
3361
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку