Презентація з предмета"Охорона праці"на тему:"Ураження електричним струмом"

Про матеріал
Матеріал з предмета "Охорона праці" для здобувачів освіти системи професійно- технічної освіти
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Захист від статичної електрикиЄрьоменко О. М.

Номер слайду 2

Що таке статична електрика?Статична електрика - це сукупність явищ, що пов'язані з виникненням, накопиченням та релаксацією вільного електричного заряду на поверхні або в об'ємі діелектричних та напівпровідникових речовин, матеріалів та виробів.

Номер слайду 3

Порушення поверхневого контакту при терті тіл призводить до електризації - виникнення електричних зарядів, які можуть утримуватись на поверхні цих тіл протягом тривалого часу.

Номер слайду 4

Систематичний вплив електростатичного поля підвищеної напруженості негативно впливає на організм людини, викликаючи, в першу чергу, функціональні розлади центральної нервової та серцево-судинної систем. Вплив електростатичного поля

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Захист від статичної електрики та її небезпечних проявів досягається трьома основними способами: Запобіганням виникненню та накопиченню статичної електрики, прискоренням стікання електростатичних зарядів та їх нейтралізацією.

Номер слайду 7

1)Запобігти виникненню статичної електрики чи зменшити її величину можна заміною небезпечної технології, зменшенням швидкості руху речовин по трубопроводу, виготовленням поверхонь, що труться, з однорідних матеріалів.

Номер слайду 8

Прискоренню стікання зарядів сприяє заземлення устаткування, збільшення електропровідності матеріалів шляхом нанесення на їх поверхню антистатичних добавок чи присадок, підвищення відносної вологості повітря.2)

Номер слайду 9

3){2 D5 ABB26-0587-4 C30-8999-92 F81 FD0307 C}Нейтралізація зарядів статичної електрики здійснюється внаслідок іонізації повітря індукційними, високовольтними, радіоактивними та комбінованими нейтралізаторами.

pptx
До підручника
Правознавство (профільний рівень) 10 клас (Наровлянський О.Д.)
Додано
28 серпня 2019
Переглядів
1688
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку