Презентація з предмету Я у світі для 4-го класу на тему "Акція. Збережи ялинку".

Про матеріал

З метою запобігання вирубці молодих хвойних дерев напередодні Нового року, проводиться екологічна акція «Збережи ялинку». Для цього організовується вся громадськість, учні та дорослі, з метою належного запобігання вирубці та збереження зелених «красунь».


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію підготувала вчитель початкових класів Шепетівського навчально-виховного комплексу №3 м.Шепетівка Хмельницької області Сідорчук Тетяна Сергіївна Тема.Акція “Збережи ялинку”.

Номер слайду 2

АКЦІЯ ЗБЕРЕЖИ ЯЛИНКУ

Номер слайду 3

ПЛАН 1.Історія Різдвяної ялинки. 2.Способи утилізації ялинок. 3.Замітка до газети. 4.Розповсюдження листівок. 5.Ялинка біля хати. 6.Ознайомлення з способами виготовлення ялинки. 7.Виготовлення новорічного плакату. 8.Виставка штучних ялинок, новорічних композицій. 9.Підбиття підсумків акції.

Номер слайду 4

Історія новорічного дерева

Номер слайду 5

Звичай ставити в хатах ялинки прийшов в Україну із західноєвропейських країн, а згодом — і з Росії. Ще в ХХ столітті в більшості сіл не прикрашали ялинок чи сосонок. Масового розповсюдження це набуло після Другої світової війни.

Номер слайду 6

Існує версія, що традиція встановлювати ялинку походить від племені гунів. За їхнім повір'ям в перший день Нового року на землю сходив бог Йерлу, на честь якого і встановлювалось священне дерево. Після розгрому частина гунів оселилася в Баварії, звідки і пішла традиція.

Номер слайду 7

Сучасна традиція швидко стала популярною у Франції та Німеччині в 1605 році, де ялинку прикрашали виробами з паперу та яблуками: «На Різдво в тутешніх будинках встановлюють ялинки, а на їх гілки вішають троянди з кольорового паперу, яблука, печиво, шматочки цукру».

Номер слайду 8

З 1815 року ялинки прикрашають свічками, а далі ялинковими прикрасами із скла.

Номер слайду 9

За багато років люди так звикли до цього, що не замислюються про те, скільки коштуватиме природі щорічне вирубування лісової красуні.

Номер слайду 10

Це дерево розповсюдилося по всьому світу із Східної Азії. В Прикарпатті дорогому гостю дарували гілочку ялини в знак любові, добрих почуттів; в Латвії ялиною прикрашають браму дому нареченої, бажаючи їй щастя. Спалюючи деревину ялини, отримують активоване вугілля, яке використовують для лікування різноманітних отруєнь та очищення кишечнику.

Номер слайду 11

Екологічна акція «Збережи ялинку», яка проводиться напередодні Нового року в грудні місяці, передбачає запобігання вирубці молодих хвойних дерев.

Номер слайду 12

Проводять патрулювання в лісах і міських парках. В цілях захисту хвойних рослин від браконьєрів, робітники обробляють їх слабким розчином вапна, щоб хвоя набула білувато-сірого кольору.

Номер слайду 13

Утилізація ялинок після новорічних свят У Великій Британії до закінчення свят працюють пункти приймання Різдвяних ялинок . Населення у цій країні привчають до думки, що ялинки також потрібно здавати на переробку, як макулатуру або одноразовий посуд. Тих, хто не встиг вивезти ялинку самостійно, передбачено безкоштовний виклик сміттєвої машини додому.

Номер слайду 14

Австрія також відкриває пункти безкоштовного прийому вживаних ялинок на утилізацію. З них пізніше вироблять паливні брикети. У Швеції та Фінляндії перероблені ялини використовують для виробництва косметики, або задля тепла і гарячої води їх спалюють у міських котельнях. У зоопарках ялинову хвою додають у корм слонам, зубрам та іншим мешканцям.

Номер слайду 15

Щоб виростити замість однієї вирубаної двометрової ялини іншу, потрібно не менше 10–15 років. І в багатьох лісових господарствах Європи на Різдво ялинки не зрубують, а здають в оренду. Після свят дерево зі збереженою кореневою системою знову повертають до лісу. В Україні на сьогодні проблему утилізації ялин повністю не вирішено. Після Нового року тисячі дерев, опиняються на звалищах і зазвичай зустрічають там весну.

Номер слайду 16

Замітка до газети Наступають новорічні свята... Щоб в будинку красувалася б ялинка... Прикрасити її, святковий настрій... Коли свято закінчиться ялинки... Ялинки викидають... Як вирішити цю проблему?.. Їжа для тварин, добриво... Купувати або виготовляти штучні ялинки...

Номер слайду 17

Розповсюдження листівок Збережи ялинку! Збережемо ліс для майбутніх поколінь. Адже ліс – безцінний дар природи. Він є надійним захисником полів, лугів, пом’якшує клімат, поліпшує водний режим, захищає від суховіїв та пилових бур, водойми оберігає від замулювання та пересихання. Ліс – величезна фабрика цілющого повітря. Це легені наших міст і сіл. Ліс – прикрашає землю, годує і зодягає людину, дає їй тепло і будівельний матеріал для житла. Але, на жаль, великих збитків лісам завдає недбале ставлення людини до лісових насаджень, особливо в переддень Новорічних свят. Кожна людина хоче мати найкращу і найбільшу ялинку. Подумайте! Лише одна ялинка очищає повітря, яким дихає людина цілий рік. То чи варто її рубати, а потім після свята викинути? Краще прикрасьте свій дім штучною ялинкою, композицією, зробленою власноруч. Бережіть, не рубайте ялинки!

Номер слайду 18

Ялинка біля хати

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

ppt
Додано
3 лютого 2018
Переглядів
4089
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку