Презентація з природознавства на тему: "Стежками рідного краю".

Про матеріал

Всупереч поширеній думці, зайці не є вегетаріанцями, вони охоче вживають у їжу м'ясо. Скрізь, де зустрічаються зайці, вони є об'єктом полювання, і не вимерли вони до цих пір тільки тому, що дуже активно розмножуються.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стежками рідного краю.

Номер слайду 2

1 конкурс «Знайомство» 1. Зимою гріє, Весною тліє, Влітку помирає, Восени оживає. 4.Дуга з’єднала береги, Немов у казці, гожа. А от дзвіночка до дуги Ніхто вчепить не може. 6.У зеленим зіллі Виросли дівчатка – Вії у них білі, Золоті очатка. 5.Воно для всіх нас - добрий друг, Хоч диваком вважається, Бо навесні вдяга кожух, На зиму ж – роздягається. 2.В синім небі світлячки — не дістать до них рукою, а найбільший, світлячок зігнувсь, як черв'ячок. 7.Росте вона зимою Донизу головою Тоненькою,прозорою, Біло-голубою.      8.На долину, на поділ      Ліг великий сивий віл.      Надійде теля червоне –      Геть того вола прогоне. 3.Біла латка, Чорна латка По дереву скаче.

Номер слайду 3

Повідомлення з сивої давнини «Як на землі з’явилися квіти.» (легенда)

Номер слайду 4

■ Місце, де ростуть овочі. ■ Буває і солодким і гірким. ■ З нього роблять кетчуп і томатну пасту. ■ Овоч, плоди якого самі великі із всіх овочів. ■ Білокачанна, брюссельська, савойська,листова - це... ■ Оранжевий овоч, в якому міститься багато вітаміну А. ■ З чого готують смачне пюре. ■ Родич кавунів, динь, огірків. ■ Маленький, гіркий, цибулі брат ... ■ Коли її чистять - плачуть. 2 конкурс «Овочі»

Номер слайду 5

ЦІКАВО ЗНАТИ Яка тварина живе довше за всіх? Середе ссавців слон вважається довгожителем. Зареєстрований рекорд - трохи більше 60 років. Відомо багато випадків, коли коні жили більше 50 років.

Номер слайду 6

Коти – близько 25 років Собаки – 22 роки Ведмідь– 34 роки Метелики— 2-3 тижні.

Номер слайду 7

3конкурс «Встановіть відповідність»

Номер слайду 8

4 конкурс «Чия скарга?» До нас надійшли скарги мешканців садів, лісів і городів. Відгадайте їх ім'я.

Номер слайду 9

Скарга № 1 Ох, і не люблять, же мене люди! Голос, бачте, мій не подобається і очі, кажуть, у мене некрасиві, вдень сплю, вночі літаю. Вважають, що біду приношу. А чи так це? Якби не я, довелося б людям сидіти без хліба, бо саме я захищаю поля від мишей. Так от подумайте гарненько, ображати чи любити мене треба?

Номер слайду 10

Скарга № 2 На земній кулі немає, мабуть, такої істоти, про яку розповідали б стільки легенд і небилиць, як про нас. Не подобається всім, що темряву ми любимо, що на звичайних птахів і звірів не схожі, спимо вниз головою. Але ми ж друзі людини, а не вороги. Що ж нам робити? Адже такими нас створила природа!

Номер слайду 11

Скарга № 3 Сама знаю, що не красуня я. Коли я поруч, багато кидаються вбік від мене, кажуть, що гидка, бородавчаста, холодна, а іноді ,ще каменем кинуть, або ногою штовхнуть. А за що? Не всім же бути красивими! А користь від мене людям велика.

Номер слайду 12

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА -Діти, якщо ви не смітите на вулицях — сплесніть у долоні! -Якщо ви не спалюєте у дворі листя, дим якого забруднює повітря шкідливими речовинами, — почухайте свого носа! -Якщо ви не розбиваєте скляні пляшки, не кидаєте їх на землю, у травичку, у річку — погладьте себе по голівці! -Якщо ви взимку розвішуєте годівнички— підніміть дві руки! -Якщо болить душа, коли бачите понівечене дерево, зрубану ялинку, забруднену річку, — покладіть руку на серце! -Якщо хочете дружити з природою, жити з нею у злагоді, красі, мирі візьміть один одного за руки та підніміть їх вгору!

Номер слайду 13

4 конкурс «Так – Ні» 1.Людина – частина природи. 2. Людина – цар природи. 3.Навесні можна зривати великі букети підсніжників. 4.В лісі не можна галасувати. 5. В теплих краях лелеки будують гнізда. 6.Дуб, липа,береза – хвойні дерева. 7.Птахи – санітари лісів, садів.

Номер слайду 14

Цікаво знати ... Всупереч поширеній думці, зайці не є вегетаріанцями, вони охоче вживають у їжу м’ясо. Скрізь, де зустрічаються зайці, вони є об’єктом полювання, і не вимерли вони до цих пір тільки тому, що дуже активно розмножуються. Під час бігу зайці здатні розвивати швидкість до сімдесяти кілометрів на годину. У разі необхідності швидко спуститися вниз по схилу заєць може зробити це, скотившись на манер колобка. Самки зайців, в середньому, живуть майже вдвічі довше, ніж самці. Зуби у зайців ростуть все життя, тому їм необхідно гризти що-небудь тверде, щоб їх сточувати.

Номер слайду 15

5конкурс Закінчіть речення 1.Чому не можна шуміти у лісі навесні? 2.Ви усім класом були у лісі. Там палили вогнище, варили суп із консервів, пекли картоплю, їли цукерки. Перед тим як піти, ви… 3.Птахи дуже корисні,бо вони… 4.Коли я піду до лісу,то не буду… 5.У моєї подруги день народження. Вона дуже любить конвалії. Я подарую їй…

Номер слайду 16

Увага!!! НЕБЕЗПЕКА

Номер слайду 17

■ Це лікарська рослина росте біля доріг, його листя загоюють рани. ■ Відгадайте, які рослини використовують6 при застуді та кашлі. ■ З цією рослиною кожен день зустрічається той, хто любить чистити зуби. Воно надає приємний запах і свіжість зубній пасті. ■ Сік цієї кімнатної рослини закапують у ніс при нежиті. 6конкурс «Зелена аптека»

Номер слайду 18

ГРА Звірі перед мікрофоном Сьогодні ми розповімо казочку про маленьке зайченятко, яке втекло від мами і загубилось. Звірятко заплакало і спитало в зозулі, яка сиділа на дереві: «Де моя мама?» Зозуля начебто хотіла щось сказати, але в неї вийшло тільки так ……….. . Повз зайчика пролетів джміль, блимнув на нього очима і сердито загудів: ... . Зайчик побіг до річки і спитався дороги у риб. Але вони тільки дивились на нього круглими очима і пускали бульки. Зате стара жаба охоче допомогла — вона довго щось пояснювала. Але зайчик нічого з того не зрозумів, бо в жаби лише й виходило:... . Тоді зайчик подався до людей. У дворі його зустрів собака. Мабуть, він зрадів гостеві, бо радісно загавкав — ось так:... . А кіт, що сидів на паркані, лише хмикнув у вуса і здивовано нявкнув:... . Зайчик чемно привітався і підійшов до корови, яка стояла біля хліву. Тільки-но він хотів її запитати про свою маму, корова затрясла головою і сказала:... . «Все зрозуміло»,— подумав зайчик і підійшов до коня. Той тільки фиркнув в бік,— ось так:.... Зайчик відскочив, а де ззаду нього наступав білий рогатий звір із бородою. Зайчик мало не зомлів страху, коли той протяжно закричав:... Із хати вийшов хлопчик Вітя і сказав: «Цитьте! Зовсім налякали звірят­ко». Він узяв зайчика на руки і поніс у ліс до мами.

Номер слайду 19

7 конкурс «Кросворд» Вставте назви лісових звірів в кросворд

Номер слайду 20

З і В і Р

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Вікторина Прізвище, ім”я ,клас___________________________________________ 1 конкурс «Знайомство» _____________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ 2 конкурс «Овочі » ____________________________________________________________________ 3 конкурс «Встановіть відповідність» 4 конкурс «Чия скарга» ____________________________________________________________________. 5 конкурс«Закінчіть речення» ______________________________________________________________________ 6конкурс«Зелена аптека» ______________________________________________________________________

Номер слайду 24

З і В і Р

Номер слайду 25

3конкурс «Встановіть відповідність»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
29 серпня 2018
Переглядів
1136
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку