Презентація з природознавства на тему " Як зимують звірі"

Про матеріал

Презентація з природознавства на тему " Як зимують звірі". Дана презентація дає змогу оптимально використати час на уроці.В дані доробці є багато вправ на закріплення вивченого матеріалу, а також цікаві ілюстрації, які зацікавлять наших маленьких чомучок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хвилинка-цікавинка. За даними метеоцентру на сьогоднішній день в нашому класі очікується такий прогноз погоди: безхмарне небо на уроці, сильний вітер від піднятих рук та глибоких знань, опади у вигляді великої кількості посмішок і блискавки від сяяння розумних оченят.

Номер слайду 2

Експедиція – це подорож з певним завданням.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Вправа «Погода»— Яка зараз пора року?— Який місяць?— Яке число?— Тепло чи холодно надворі?— Який стан неба?— Яка температура повітря?— Чи були сьогодні протягом дня опади?

Номер слайду 5

Гра «Четвертий зайвий»Грудень, січень, лютий, вересень. Шуба, светр, шапка, валянки. Береза, клен, ялина, дуб. Заметіль, злива, завірюха, хурделиця.

Номер слайду 6

Робота за підручником

Номер слайду 7

— Чим живиться заєць узимку? Що можна побачити, спостерігаючи за білкою? Як живе взимку лисиця? Чим живиться?— Розгляньте малюнки на с. 78. Чиї сліди зображено? Де їх можна побачити?— Чому ведмедю не треба виходити на полювання?— Коли у ведмедиці народжуються ведмежата? Ведмедиця годує їх своїм молоком. А коли пригріє весняне сонце, виведе їх з барлогу.— Як живуть узимку козулі? Чим живляться козулі? Як уберігаються від ворога?— Чим живляться дикі кабани?

Номер слайду 8

rrrrr

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

rrrrr

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Робота біля дошки. Завдання: Підібрати зображення звіра до його силуету, приклеїти. Підібрати до звіра відповідну картку з описом способу його життя взимку

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Робота в групах. Кожна група отримує картки із назвами тварин: білка, бобер, їжак, сойка, змії, лисиця, лось, миші, жаби, ящірки, кабан, вовк, дятел, заєць. Розподіліть тварин на 3 групи.

Номер слайду 20

Гра «Четвертий зайвий»Ведмідь, вовк, лисиця, заєць. Вовк, лисиця, лось, оленя. Кішка, ведмідь, заєць, білка.

Номер слайду 21

Гра «так — не так»Чи вірите ви, що: Взимку у ведмедиці народжуються ведмежата?Білка всю зиму спить у дуплі?Заєць узимку живиться тими запасами, які він приготував з осені?Лисиця ловить мишей під снігом?

Номер слайду 22

Гра «Хто чим живиться?»Кора і гілки — птахи. Насіння і ягоди — білки і птахи. Горіхи — кабани. Жолуді — лосі,зайці,олені.  

Номер слайду 23

Молодці!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Vasylenko Vlad
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 червня 2018
Переглядів
4493
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку