Презентація з розпису печива

Про матеріал
Пряник - борошняний кондитерський виріб, випікається із спеціального пряникового тіста; печиво на меду або цукру з прянощами. Для смаку можуть додаватися горіхи, цукати, родзинки, фруктове або ягідне повидло, імбир, кориця і т.д.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Мороки боятися - пряника не їсти"

Номер слайду 2

Вправа. «Чарівна скриня»Потрібно заповнити інструментами і пристосуваннями необхідні для використання в процесі роботи та пояснити їх призначення.

Номер слайду 3

Країна пряників

Номер слайду 4

Історія. Пряник - борошняний кондитерський виріб, випікається із спеціального пряникового тіста; печиво на меду або цукру з прянощами. Для смаку можуть додаватися горіхи, цукати, родзинки, фруктове або ягідне повидло, імбир, кориця і т.д.

Номер слайду 5

Історія. Пряник з часу своєї появи пройшов дуже довгий шлях. Його поява тісно пов'язана з розповсюдженням, вирощування жита та випіканням хліба. Про печево з медом (прадавні пряники) знали вже в Стародавньому Єгипті. У Стародавньому Римі  їх називали  panus mellitus («медовий хліб»): їх і випікали з медом.

Номер слайду 6

Історія. На теренах Київської Русі пряники називали «медовим хлібом», який відомий з 9 століття. У цей хліб додавали рослинні соки, подрібнене коріння, а потім і прянощі, які завозили з країн Близького Сходу і навіть Індії. Пряники – явище загальнонаціональне, пов'язане з народним життям і побутом.

Номер слайду 7

Історія. При приготуванні пряників в тісто зазвичай додавалися мелені сушені ягоди черемхи, які надавали пряникам тонкий мигдальний аромат. Пряники робили для подарунків і іменин, для весільного обряду, для святкових трапез, для прикраси новорічних ялинок, для роздачі убогим. На деяких пряниках відтискають букви алфавіту, з їх допомогою діти могли вчитися читати. Пряники було прийнято дарувати на Прощену неділю, яка припадає на останній день Масляної перед початком Великого посту. Пряники вважалися самим статусним подарунком, що призвело до появи так званого «подарункового» пряника, вага якого прямо залежав від ступеня поваги, яку гість відчував по відношенню до особи, що запрошує.

Номер слайду 8

Інгредієнти. Цукор- 100 г;Мед -50 г;Яйце -1шт.;Борошно пшеничне - 200 г;Сода (розпушувач)- 0.5 ч.л.;Спеції: 1 ч.л.: кориця, кардамон, гвоздики,   цедра 1 апельсина, 1 лимон, ваниль. Какао 50 г.

Номер слайду 9

Процес. В каструлі поєднати мед, цукор й соду , поставити на середнній вогонь та постійно помішувати до розчинення цукру. Не кип'ятити!

Номер слайду 10

Процес. Зняти з плити, трохи охолодити,додати розмішане яйце.

Номер слайду 11

Процес. Половину борошна перемішати зі спеціями, какао.

Номер слайду 12

Процес. Вмішати борошно в медово-яєчну суміш і добре вимісити тісто. Решту борошна домішувати поступово.

Номер слайду 13

Процес. Розкачати тісто і видавити формочками пряники

Номер слайду 14

Процес. Випікати в розігрітій до 200 ° C духовці 9 хвилин. Випікати в розігрітій до 180 ° C духовці 10 хвилин

Номер слайду 15

Для глазурі:1 яєчний білок1 склянка цукрової пудри½ чайной ложки лимоного сокухарчові барвники, сік буряка, моркви, шпинату

Номер слайду 16

«Подорож різдвяного пряника від зернини до столу»

Номер слайду 17

ІсторіяІсторично пряник - символ свята, оскільки його інгредієнти не ставилися до дешевих і повсякденним. Зберігаються медові пряники до 90 днів, так як мед, що входить до складу тесту, є хорошим природним консервантом.

Номер слайду 18

Масляница

Номер слайду 19

Масляницаr

Номер слайду 20

8 березня

Номер слайду 21

rrrrr

Номер слайду 22

Великдень rrrrr

Номер слайду 23

Новорічна тематика

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Процес нанесення глазурі

Номер слайду 27

Вигуки і примовки ремісників. Ай, да пряники! Ай, да горішки-пряники! Спечені на меду, кому хочеш накладу!Ось пряники, хороші пряники!Смачні, на меду, давай в шапку покладу!

Номер слайду 28

Смачного!!!!

pptx
Додано
14 лютого 2021
Переглядів
1205
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку