Презентація з серії "Володар знань" .Пам'ятники тваринам"

Про матеріал

Загалом презентація є універсальною і підходить для 1-3 класів : зокрема під час вивчення теми "Тварини" з природознавства. Успішно може бути використана( за бажанням вчителя) і на інших уроках.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель Буцнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Солопа Н.О.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Па́м'ятник кото́ві Па́м'ятник кото́ві Пантелеймо́ну — пам'ятник перському коту Пантелеймону у Києві, відкритий 1998 року в Золотоворітському сквері, навпроти ресторану «Пантагрюель», де мешкав кіт. Встановлено на добровільні пожертви киян у пам'ять про тварину, що загинула під час пожежі у ресторані. Нині — один із найвідоміших і найпопулярніших пам'ятників міста.

Номер слайду 4

Пам'ятник мавпам У Харківському зоопарку утримують 12 рідкісних видів мавп. Деяких із них, таких як, наприклад, чорного хохлатого павіана, занесено до Червоної книги. Це тварини, які потребують особливого догляду. Недавно мавпятник було реконструйовано: біля входу встановили пам'ятник мавпам Гектору, Розі та Дезі, котрі пережили Велику Вітчизняну війну. У зоопарку скульптуру називають "пам'ятник мешканцям Харківського зоопарку, що врятувалися і загинули в роки Великої Вітчизняної війни". У зоопарку розповідають, що зимою 1943 року з холодної вольєри втекли три макака-резуса. Тварин не знайшли. Співробітники зоопарку згадують: виявилося, що втікачі сховалися в будівлі Держпрому, забившись до шафи в одній із кімнат. Вижили мавпи завдяки харків'янам, які підгодовували тварин. Після звільнення Харкова тварини повернулися до зоопарку. Окрім них, в живих лишилося чотири ведмеді, один вовк і ще дві мавпи. На фото: пам'ятник тваринам, що перенесли гітлерівську окупацію.

Номер слайду 5

Па́м'ятник бикові Пам’ятник називається «Атакуючий бик» або «Бик на Уолл Стріт» - це 3200 кілограмова бронзова статуя, створена американським скульптором італійського походження Артуро Ді Модіка. Монумент заввишки 3,4 та завдовжки 4,9 метра зображує могутнього, розлюченого бика. Це – символ агресивного фінансового оптимізму та процвітання. Вважається, що бик приносить успіх в справах, потрібно лише потримати його за роги.

Номер слайду 6

Пам'ятник Хатіко, Токіо, Японія Скульптуру встановили в 1934 році, ще за життя Хатіко. До того часу він вже був знаменитістю: про нього писали в газетах і захоплювалися його відданістю. Кожен день, до самої своєї смерті в 1935 році Хатіко приходив на станцію Сібуя і чекав повернення померлого господаря - професора Токійського університету Хідесабуро Уено. Приклад рідкісної навіть для собаки відданості так і просився на екран. У 1987 році вийшов японський фільм «Історія Хатіко». А в 2009 році - голлівудський римейк під назвою «Хатіко: найвірніший друг». Після нього японський пес став справжнім культом у всьому світі.

Номер слайду 7

Висячий носоріг, Потсдам, Німеччина Пам’ятник білого африканського носорога в натуральну величину, підвішеного на лямках до металевого каркасу, встановили в 2005 році. Автор роботи - італійський художник і скульптор Стефано Бомбардьері - зобразив його скривдженим і сумним, що викликає співчуття. І здобув цим декілька престижних нагород.

Номер слайду 8

«Дайте дорогу каченятам!», Бостон, США Композиція Ненсі Шен зображує героїв популярної дитячої книжки Роберта Макклоскі «Дайте дорогу каченятам» - качку Місіс Меллард та її дітей, яких звуть Джек, Кек, Лек, Мек, Нек, Уек, Пек і Квек. Згідно з сюжетом книги, сімейство Меллард довго шукало місце для будинку, поки не знайшло його на маленькому острові на Чарльз-рівер в Громадському саду Бостона.

Номер слайду 9

Пам'ятник свині, Данія Вперше скульптура свині з поросятами з'явилася в 1941 році на Ратушній площі Орхуса. Через 9 років кам'яні тварини стали обсипатися і їх замінили бронзовими. Пам'ятник зроблений так, що влітку через нього пускають воду і тоді одне з поросят «мочиться». Напис на пам'ятнику - Ceres bronden - в перекладі з данської означає «колодязь Церери». Це - данина поваги броварній компанії «Церера», на гроші якої була зроблена скульптура.

Номер слайду 10

Равальський кіт, Барселона, Іспанія Статуя величезного бронзового кота вагою 2 тонни, довжиною 7 і висотою два з половиною метри з'явилася в столиці Каталонії у 1987 році. Його автор - відомий колумбійський художник і скульптор Фернандо Ботеро. Кіт виконаний у характерному для Ботеро стилі - м'ясисті боки, важкі лапи, але, при цьому, не позбавлений витонченості. Щоправда, не помітити цього кота, який «крадеться» по вулиці в центрі Барселони- важко.

Номер слайду 11

Пам'ятник вовку з мультфільму У Томську встановлений пам'ятник щастю. Його уособленням став ситий Вовк із мультфільму "Жив-був пес" Едуарда Назарова. На череві вовка розташована кнопка, при натисканні на яку персонаж голосом Армена Джігарханяна вимовляє афоризми з мультфільму, що вже стали народними. У майбутньому герой мультфільму буде працювати у режимі прихованої камери. Наприклад, якщо до вовка підійде чоловік із сигаретою, бронзовий звір попросить: "Залиш покурити". Автор пам'ятника - відомий томський скульптор Леонтій Усов.

Номер слайду 12

Па́м'ятник журавлю Фонтан «Співаючий журавель» встановлений на Чистих Ставках в Москві, навпроти ресторану «Білий лебідь». Цей фонтан-кольоромузичний. В темну частину доби він підсвічується.

Номер слайду 13

Пам'ятник бегемоту 23 квітня 2008 года в Волгограді(Росія) був відкритий пам’ятник бегемоту. Виготовлений він з бронзи,а його висота сягає 1,5м.

Номер слайду 14

Пам'ятник зайцю 7 травня 2003 року в Санкт-Петербурзі(Росія) була встановлена фігурка зайця на Іоановському мості. Згодом фигурку стали називати «Зайчик,що врятувався від повені».

Номер слайду 15

Пам’ятник крокодилу 23 червня 2010 року в Самарі(Росія) був відкритий, на радість дітям,пам’ятник крокодилу.

Номер слайду 16

Пам'ятник рибі В наші дні, присвячені тваринам і рослинам пам'ятники вже з'явилися в багатьох містах і країнах. А у місті Бердянську не так давно був відкритий пам'ятник... бичкові-годувальникові.

Номер слайду 17

Пам'ятник дельфіну і русалці Скульптура “Дельфін і русалка” була встановлена у Новоросійську.

Номер слайду 18

Пам'ятник жабі (Дубно) На Рівненщині у місті Дубно встановили пам'ятник жабі, а під пам’ятником запис: У кого мене немає в душі, того я не задушу". Встановити пам’ятник було запропоновано екс-мером міста. Пам'ятник можливо допоможе деяким людям позбутися жадібності і заздрості, і буде залучати до міста туристів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Панасюк Людмила
    Корисний та цікавий матеріал. Готовий до використання. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Солопа Наталія Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Тиндик Вікторія
    Дякую, Наталіє Олексіївно, за цікаву інформацію. Творчого Вам натхнення..
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
3 січня 2018
Переглядів
4651
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку