Презентація з теми: "ДЕНЬ ЗЕМЛІ"

Про матеріал

Презентація з теми: "ДЕНЬ ЗЕМЛІ".

Збережімо на рідну ЗЕМЛЮ для себе та прийдешніх поколінь!

22 квітня - день Землі.
Відео створено Володимиром Рахвальським:

https://www.youtube.com/watch?v=rTaJwU0NUGE&ab_channel=%D0%93%D0%BE%D1%80%D1%89%D0%B8%D0%BA%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D0%BB%D1%96%D1%86%D0%B5%D0%B9





Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕНЬ ЗЕМЛІ20-21 березня22 квітня

Номер слайду 2

Ми вже навчилися літати в повітрі, як птахи. Ми вже навчились плавати в воді, як риби. Нам ще залишилося навчитися жити на Землі , як люди. Бернард Шоу

Номер слайду 3

Земля́ — третя від Сонця планета Сонячної системи, єдина планета, на якій відоме життя, домівка людства. Земля належить до планет земної групи і є найбільшою з цих планет у Сонячній системі. Землю іноді називають світом, латинською назвою Терра або грецькою — Гея.

Номер слайду 4

Астрономічний символ Землі

Номер слайду 5

22 квітня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Номер слайду 6

День Землі (англ. Earth Day) — назва, яку використовують щодо різних заходів, що їх проводять навесні з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети Земля.

Номер слайду 7

Також «День Землі» — громадянська ініціатива, відкрита для приєднання будь-яких людей, груп і організацій.

Номер слайду 8

Є два основні періоди проведення Днів Землі — у березні (ближче до весняного рівнодення) і Міжнародний день Матері-Землі – 22 квітня.

Номер слайду 9

Крім того, окремі активісти й ініціативні групи планують і проводять заходи до Дня Землі ближче до моменту літнього сонцестояння, щоб максимально використовувати теплу погоду і вільний час людей.

Номер слайду 10

День Землі – Рівнодення. День Землі святкується у багатьох країнах у день весняного рівнодення, щоб відзначити момент, коли починається весна (у Північній півкулі) або осінь (у Південній). ООН святкує День Землі зазвичай 20-21 березня.

Номер слайду 11

26 лютого 1971 року Генеральний секретар ООН У Тан підписав спеціальну декларацію, присвячену цій події. Щороку 20-21 березня у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку дзвонить дзвін миру.

Номер слайду 12

День Землі – 22 квітня. Перша «одноразова» акція цього дня пройшла 1970 року в США. Її успіх окрилив організаторів, і з того часу святкування стало регулярним.

Номер слайду 13

Відомий американський політик і активіст сенатор Гайлорд Нельсон створив групу зі студентів під керівництвом Денніса Гайеса (студента Гарварду). Оскільки це був час активних студентських рухів, ініціатива привернула до себе багато уваги.

Номер слайду 14

Попри те, що сенатор і його «штаб» не мали ні часу, ні ресурсів для організації справді масових заходів, вони відбувалися (як, наприклад, 20-мільйонна демонстрація і приєднання до проєкту сотень шкіл).

Номер слайду 15

Як казав Г. Нельсон, «День Землі організовував себе сам».

Номер слайду 16

1971 року, завдяки успіху першого Дня, сенатор Нельсон проголосив «Тиждень Землі» (3-й тиждень квітня) як щорічну подію, яка стала дуже популярною серед населення США.

Номер слайду 17

На хвилі громадської та політичної активності, пробудженої Днем Землі, у США було прийнято багато законів і актів, що стосуються охорони довкілля (наприклад, Акт про чисте повітря).

Номер слайду 18

Прапор ЗемліПрапор Землі не є офіційним символом (бо офіційно не існує всепланетного уряду). Цей символ є фотографією планети з космосу (нині використовують знімок, відомий як «Блакитна іграшкова куля», зроблений астронавтами Аполлона-17 дорогою до Місяця) на темно-синьому тлі. Традиційно прапор пов'язаний з Днем Землі та багатьма іншими природоохоронними, миротворчими та громадськими міжнародними заходами.

Номер слайду 19

Символ Дня ЗемліСимволом Дня є зелена грецька буква Ɵ (тета) на білому тлі.

Номер слайду 20

Дзвін миру в День ЗемліУ День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому.

Номер слайду 21

Дзвін миру — символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства і солідарності народів. І водночас — це заклик до дії в ім'я збереження миру і життя на Землі, збереження людини і культури.

Номер слайду 22

Перший Дзвін миру був встановлений у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку в 1954 році. Він відлитий з монет — дитячих пожертв з усіх континентів — і є символом глобальної солідарності людей Землі.

Номер слайду 23

У нього також вплавлені ордени та медалі, інші почесні знаки людей багатьох країн. Напис на Дзвоні промовляє: «Хай живе загальний мир у всьому світі».

Номер слайду 24

У 1996 році подібний дзвін був встановлений у штаб-квартирі ООН у Відні. Дзвін миру встановлено в багатьох містах Японії, Німеччини (1989), Польщі, Туреччини (1989), Мексики (1990), Австралії (1992), Монголії (1993), Філіппін (1994), Канади (1996), Бразилії (1997), Аргентини (1998), Еквадору (1999), Узбекистану (2003) та інших країн.

Номер слайду 25

Україна прагне миру. Україна прагне стати повноцінним учасником передових світових процесів і реформування економіки з урахуванням екологічних аспектів. Дбайливе ставлення до природи, навколишнього природного середовища – важливий крок на цьому шляху.

Номер слайду 26

22 квітня відзначається міжнародною спільнотою як Всесвітній день Землі. В цей день в різних куточках світу проводять різноманітні акції, що покликані спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті Земля.

Номер слайду 27

22 квітня 1970 року. Як все починалось…

Номер слайду 28

Діти із Монастиря Святого Серця (школи) у Нью-Йорку прибирають пам’ятник на Юніон-сквер, 22 квітня 1970 року

Номер слайду 29

Студент коледжу Пейс у протигазі нюхає квіти магнолії в парку в Нью-Йорку, 22 квітня 1970 року

Номер слайду 30

Частина натовпу спостерігає за Днем Землі, зокрема, дитина зі знаком «Дозвольте мені вирости» на спині, відпочиває на вершині пагорба в парку Фермаунт у Філадельфії, 23 квітня 1970 року

Номер слайду 31

Молодь із Вашингтона відзначає День Землі, піднімаючи надутого кита біля Капітолію (на задньому плані), 22 квітня 1980 року. Текст на киті – «Врятуй людей»

Номер слайду 32

Під час заходів до Дня Землі на сходах Капітолія в Атланті, США, 22 квітня 1980 року

Номер слайду 33

Під час відзначення Дня Землі в Києві, 22 квітня 1990 року. Цього дня відбувся багатотисячний мітинг біля Республіканського стадіону, а потім демонстрація Хрещатиком, в голові колони несли транспарант «За вільну, незалежну, соборну Українську державу!»

Номер слайду 34

Студенти несуть глобус на саморобних ношах, що символізує хвору землю, щоб відзначити День Землі та сприяти екологічній обізнаності, Гонконг, 22 квітня 1990 року.

Номер слайду 35

Члени екологічної групи одягли використані банки на мітингу під час відзначення 26-го Дня Землі в центрі Сеула, Південна Корея, 22 квітня 1996 року

Номер слайду 36

Близько 1500 школярів району Лос-Анджелеса сформували гігантське «SOS» із «O» у вигляді планети Земля з континентами Північної та Південної Америки, під час шостого щорічного проєкту прибирання на пляжі до Дня Землі, 22 квітня 1999 року

Номер слайду 37

Військові сальвадорської армії готуються висаджувати дерева під час святкування Дня Землі. Сан-Сальвадор, 22 квітня 1999 року

Номер слайду 38

Діти малюють Землю під час громадського екологічного проєкту в міжнародний День Землі в Києві, 22 квітня 2006 року 

Номер слайду 39

Школярі відзначають День Землі у центрі Сараєво, Боснія, 20 квітня 2007 року. Співаючи та виступаючи в парку, діти закликають світ захищати та берегти довкілля, допоки не пізно

Номер слайду 40

Пакистанські школярі перед мавзолеєм засновника Пакистану Мухаммеда Алі Джинна в Карачі під час відзначення Дня Землі, 22 квітня 2007 року

Номер слайду 41

Дівчинка, одягнена в костюм їжачка з пластикових пляшок, роздає людям екологічні листівки для святкування Дня Землі на площі Незалежності у Києві, 19 квітня 2008 року

Номер слайду 42

Митці покрили своє тіло пластиком, щоб відзначити Всесвітній День Землі в Катманду, Непал, 22 квітня 2017 року. Десятки непальських художників стояли протягом години посеред жвавої дороги в Катманду, щоб підвищити рівень обізнаності про зростаюче забрудненя в Катманду

Номер слайду 43

Протест проти нестачі води під час Дня Землі в районі Лас Мерседес у Каракасі, Венесуела, 22 квітня 2019 року

Номер слайду 44

Витвори мистецтва на вулиці в Ханої, В'єтнам, 20 квітня 2020 року. Шістнадцять робіт із матеріалів (таких як пластикові пляшки, бочки та старі колеса) розмістили по вулиці, щоб підвищити обізнаність місцевих жителів про охорону довкілля.

Номер слайду 45

Ліан Теддер одягла скелет, як Матір Землю, на подвір’ї її будинку в Уейк-Форесті, штат Нью-Йорк, 21 квітня 2020 року

Номер слайду 46

Екологи складають присягу щодо захисту клімату під час 50-ї річниці Дня Землі. Сеул, 22 квітня 2020 року

Номер слайду 47

В цей день кожен житель планети може внести свій маленький внесок у справу захисту та відновлення довкілля:очистити від сміття берег улюбленої річки,посадити дерево, хоча б на один день відмовитись від користуванням автотранспортом.

Номер слайду 48

Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно.

Номер слайду 49

Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього точно недостатньо. Саме тому слід піклуватися про оточуюче нас середовище протягом всього року.

Номер слайду 50

Здавалося б, яка дрібниця в масштабах планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку чи пройтися пішки до роботи, та саме з таких дій складаються великі справи!

Номер слайду 51

Уявіть – тисяча людей посадила по одному дереву – ось Вам і ліс!

Номер слайду 52

Мільйон людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання.

Номер слайду 53

Мільярд людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС не потрібна.

Номер слайду 54

Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.

Номер слайду 55

Пам’ятайте, що Земля – це неоціненний дар, подарований нам природою, це – наш спільний Дім, тож берегти її – наш священний обов’язок!

Номер слайду 56

ООН вибрала девізом XXI століття фразу Патріка Геддеса: «Думай глобально, дій локально!» Це лаконічний і точний вислів про те, як слід поводитися під час екологічної кризи.

Номер слайду 57

На жаль ми не завжди можемо доєднатися до хоча б одного із заходів щодо збереження планети, а Земля сьогодні як ніколи потребує нашої допомоги.

Номер слайду 58

Номер слайду 59

Сучасна світова спільнота воліє дотримуватись принципу 3 R, до якого нам теж слід дослухатися. Сортуйте відходи, відділяйте для відправлення на переробку:пластмасу, папір, скляні пляшки, металічні вироби.

Номер слайду 60

Почнімо ж кожен із себе!Який слід ми залишимо по собі на Землі?

Номер слайду 61

Не забуваймо:«Ми не отримали Землю в спадщину від наших батьків, ми взяли її в борг у наших дітей»(Із документу «Всесвітня стратегія охорони природи» Міжнародного союзу охорони природи)

Номер слайду 62

Почнімо кожен із себе! Наведемо лад у своїх думках, діях. Будемо жити так, щоб не смітити в оселі, біля свого будинку, в школі. Будемо берегти зелені насадження. Якщо нема можливості посадити дерево сьогодні – посадимо його пізніше. Не будемо нищити дерева і не дозволятимемо нищити іншим! Збережемо озера, річки, ставки!

Номер слайду 63

Збережімо нашу Землю для себе і прийдешніх поколінь!

Номер слайду 64

Розфарбуємо нашу Землю лише в барви любові!

Номер слайду 65

З Днем Землі!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 13
Оцінки та відгуки
  1. Савош Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Сулима Наталiя Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Мелещенко Олена Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Беликова Елена
    Багато цікавого матеріалу для дітей різного віку.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Беликова Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Беликова Елена
    Багато цікавого матеріалу для дітей різного віку.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Беликова Елена
    Багато цікавого матеріалу для дітей різного віку.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Беликова Елена
    Багато цікавого матеріалу для дітей різного віку.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Беликова Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  10. Беликова Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  11. Лаврук Надія
    дуже цікавий та багатий матеріал. Дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  12. Костіна Неля Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  13. Шмагун Наталія
    Щиро дякую за Вашу роботу!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 10 відгуків
pptx
Додано
19 квітня 2021
Переглядів
26912
Оцінка розробки
5.0 (13 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку