Презентація з теми "Догляд за шкірою обличчя - "Демакіяж" для учнів 7 класів

Про матеріал

Матеріал призначений для ознайомлення учнів з засобами для зняття макіяжу. Рекомендується для вивчення теми: "Догляд за шкірою" - предмет "Основи здоров`я". В презентації розкриті питання про основні види засобів для зняття макіяжу, детально описано склад косметичних засобів, а також послідовність виконання демакіяжу. Не обійшли стороною питання про додаткові матеріали (ватяні диски,серветки, косметичні палички), які застосовують для зняття макіяжу. Для закріплення теми пропонуються контрольні питання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Демакіяж. Засоби демакіяжу

Номер слайду 2

Перш, ніж приступити до зняття макіяжу, необхідно запам'ятати декілька правил:- знімайте макіяж щодня- використовуйте засоби, відповідні для вашого типа шкіри- для демакіяжу очей використовуйте окремі, більш щадні засоби.

Номер слайду 3

Косметологи радять відмовитися від використання вати. Зараз доступна велика кількість серветок і ватяних дисків, створених спеціально для зняття макіяжу

Номер слайду 4

Наступний етап - вибір косметичного засобу. - тип шкіри (суха, жирна, нормальна, комбінована)- ваш вік (деякі засоби надають ефект anti-age)- чутливість шкіри- стійкість вашого макіяжу- склад косметичного засобу.

Номер слайду 5

Макіяж слід виконувати в певній послідовності. Губи. Помаду з губ необхідно знімати по напряму від куточка губ до їх середини

Номер слайду 6

ОчіСпочатку «знімають» тіні - в напрямку від перенісся до зовнішніх куточків очей, не розтягуючи шкіру. Далі видаляють туш, проводячи ватяним диском від коріння до кінчиків вій.

Номер слайду 7

Обличчя. Видаляти пудру і тональну основу з обличчя необхідно по масажних лініях - від центру обличчя до скронь. Це лінії найменшого розтягування шкіри

Номер слайду 8

Види засобів для зняття макіяжу. ОЧИЩУЮЧІСЕРВЕТКИ. Відмінне рішення не лише для дороги або похідних умов - серветки для зняття макіяжу завоювали безліч прихильниць.

Номер слайду 9

ДВОФАЗНИЙ ЗАСІБ. Новий винахід косметологів, двофазний засіб (лосьйон - рідина) називається так із-за поєднання масляної і водяної баз.

Номер слайду 10

МОЛОЧКО (КРЕМ) ДЛЯ ЗНЯТТЯ МАКІЯЖА. Перевірений часом і справою консервативний спосіб для зняття макіяжу, особливо підходить для сухої і зрілої шкіри, а також для комбінованої шкіри в холодну пору року.

Номер слайду 11

ТОНІК (ЛОСЬЙОН, РІДИНА, ВОДА) ДЛЯ ЗНЯТТЯ МАКІЯЖА. Засіб для зняття макіяжу, тонік, завдяки своїй водянистій легкій і прозорій консистенції залишає шкіру свіжою і не викликає бажання вмиватися після застосування

Номер слайду 12

ГЕЛЬ ДЛЯ ЗНЯТТЯ МАКІЯЖУ. Комбінує в собі таланти гелю для умивання і засобу для зняття макіяжу - для тих, хто не хоче витрачати час на обробку обличчя декількома різними продуктами і любить засоби, що змиваються.

Номер слайду 13

МІЦЕЛЯРНА ВОДАМіцели — частинки, що зв’язують та видаляють макіяж,а також шкірний жир та забруднення. Міцелярна вода забезпечує максимальний комфорт при очищенні шкіри, не стягуючи її.

Номер слайду 14

ОЧИЩУЮЧІ СЕРВЕТКИ Гліцерин – утримує вологу, пом’якшує шкіру;Оливкова, персикова, арахісова олії – пом’якшують шкіру, живлять;Молочна, саліцилова, лимонна кислоти – гарно розм’якшують засоби макіяжу, регулюють Ph шкіри, гарні антисептики;Фітогормони - витяжка з зародка рослин (зерна вівса, конюшини), екстракт рослин (календула, ромашка, алое вера) – надають протизапальну та розгладжуючи дію. Фотозахисні речовини – диоксид титану, оливкова олія , бензіфенон– захищають від негативної дії сонячних променів;Вітаміни – А, Е, С – гарні антиоксиданти;Парфумерна віддушка, консерванти – парабени.

Номер слайду 15

ДВОФАЗНИЙ ЗАСІБ Олії рослинні – касторова, оливкова, обліпихова – зволожують, живлять;Гліцерин або пропіленгліколь – утримують вологу в шкірі;Аргінін (білок шовк) – надає шкірі пружності, еластичності. Луги (бура) – гарно очищує , дезінфікує шкіру;Кислоти – лимонна, молочна, саліцилова – дезінфікують, тонізують шкіру;Екстракти рослин - ромашка, гамамеліс, календула, зелений чай – такі речовини покращують здатні покращити стан вій, зняти втому і зволожити шкіру;Вітаміни – А. Е, С – покращують стан шкіри, вій;Парфумерна від душка, консерванти.

Номер слайду 16

МОЛОЧКО, ВЕРШКИ (КРЕМ) ДЛЯ ЗНЯТТЯ МАКІЯЖУВода;Рослинні масла (абрикосових кісточок, лісового горіха, ши , олив), Екстракти рослин - календули, ромашки, алое віра – живлять, омолоджують шкіру ;Гіалуронова кислота – утримує вологу, надає шкірі еластичності, пружності;Емульгатори – надають в’язкості засобу;Віск – бджолиний, ланолін – живлять,зволожують шкіру;Ефірні олії Вітамін Е – антиоксидант;

Номер слайду 17

Пантенол – живить шкіру, загоює рани;Бета-глюкан – природній полісахарид – розгладжує зморшки, зволожує шкіру, надає еластичності, Алантоїн – регенерація кліток, бореться зі зморшками, загоює рани; Гліцерин – зволожує шкіру; Парфумерна від душка - надає приємного запаху; Фотозахисні речовини - диоксид титану, оливкова олія , бензіфенон– захищають від негативної дії сонячних променів. Консерванти – захищають від псування.

Номер слайду 18

ГЕЛЬ ДЛЯ ЗНЯТТЯ МАКІЯЖУНатрію лаурилсульфат, кокамідопропіл бетаїн ( м'який очищувач; дицил глюкозид( неіонний сурфактант, який дає хорошу піну і поліпшує кондиціонування;желатинуючі речовини; диметикон кополіол (синуючі речовини; гідрогенізована рицинова олія;, Д-пантенол ;DMDM-гідантоїн - це консервант;, поліфеноли;кофеїн ( добре тонізує шкіру, тим самим підтягуючи її), вода дистильована.

Номер слайду 19

МИЦЕЛЯРНА ВОДАПАР - ультра м’які рослинного походження, ніжно очищає і знімає макіяж;Пропиленгликоль. Гліцерин - володіє зволожуючими властивостями;Пантенол - сприяє загоєнню шкіри, живить;Гіалуронова кислота - забезпечує зволоження шкіри вже в момент очищення;Колоїдне срібло або наносрібло - володіє антибактеріальною і знезаражуючою властивістю. Цей компонент гарантує додаткове глибоке очищення шкіри;Консервант EDTA - перешкоджає відкладенню в епідермісі важких металів;

Номер слайду 20

Молочна, саліцилова, лимонна кислоти – гарно розм’якшують засоби макіяжу, регулюють Ph шкіри, гарні антисептики;Фітогормони - витяжка з зародка рослин (зерна вівса, конюшини), екстракт рослин (календула, ромашка, алое вера) – надають протизапальну та розгладжуючи дію. Фотозахисні речовини – диоксид титану, оливова олія – захищають від негативної дії сонячних променів;Вітаміни – А, Е, С – гарні антиоксиданти;Парфумерна від душка – для надання приємного запаху

Номер слайду 21

Контрольні питання1. Що означає вираз «мокрий демакіяж, сухий»?2. Яка послідовність видалення декоративної косметики з обличчя?3. Назвіть види засобів для демакіяжу.4. Який косметичний засіб найкраще зніме водостійкий макіяж?5. Які основні складові входять до косметичного молочка?6. Що собою являє міцелярна вода?7. В якому випадку застосовують очищуючи серветки?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Kozlova Olga
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 лютого 2018
Переглядів
9558
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку