Презентація з теми "Догляд за шкірою обличчя - "Демакіяж" для учнів 7 класів

Про матеріал

Матеріал призначений для ознайомлення учнів з засобами для зняття макіяжу. Рекомендується для вивчення теми: "Догляд за шкірою" - предмет "Основи здоров`я". В презентації розкриті питання про основні види засобів для зняття макіяжу, детально описано склад косметичних засобів, а також послідовність виконання демакіяжу. Не обійшли стороною питання про додаткові матеріали (ватяні диски,серветки, косметичні палички), які застосовують для зняття макіяжу. Для закріплення теми пропонуються контрольні питання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Демакіяж. Засоби демакіяжу

Номер слайду 2

Перш, ніж приступити до зняття макіяжу, необхідно запам'ятати декілька правил:- знімайте макіяж щодня- використовуйте засоби, відповідні для вашого типа шкіри- для демакіяжу очей використовуйте окремі, більш щадні засоби.

Номер слайду 3

Косметологи радять відмовитися від використання вати. Зараз доступна велика кількість серветок і ватяних дисків, створених спеціально для зняття макіяжу

Номер слайду 4

Наступний етап - вибір косметичного засобу. - тип шкіри (суха, жирна, нормальна, комбінована)- ваш вік (деякі засоби надають ефект anti-age)- чутливість шкіри- стійкість вашого макіяжу- склад косметичного засобу.

Номер слайду 5

Макіяж слід виконувати в певній послідовності. Губи. Помаду з губ необхідно знімати по напряму від куточка губ до їх середини

Номер слайду 6

ОчіСпочатку «знімають» тіні - в напрямку від перенісся до зовнішніх куточків очей, не розтягуючи шкіру. Далі видаляють туш, проводячи ватяним диском від коріння до кінчиків вій.

Номер слайду 7

Обличчя. Видаляти пудру і тональну основу з обличчя необхідно по масажних лініях - від центру обличчя до скронь. Це лінії найменшого розтягування шкіри

Номер слайду 8

Види засобів для зняття макіяжу. ОЧИЩУЮЧІСЕРВЕТКИ. Відмінне рішення не лише для дороги або похідних умов - серветки для зняття макіяжу завоювали безліч прихильниць.

Номер слайду 9

ДВОФАЗНИЙ ЗАСІБ. Новий винахід косметологів, двофазний засіб (лосьйон - рідина) називається так із-за поєднання масляної і водяної баз.

Номер слайду 10

МОЛОЧКО (КРЕМ) ДЛЯ ЗНЯТТЯ МАКІЯЖА. Перевірений часом і справою консервативний спосіб для зняття макіяжу, особливо підходить для сухої і зрілої шкіри, а також для комбінованої шкіри в холодну пору року.

Номер слайду 11

ТОНІК (ЛОСЬЙОН, РІДИНА, ВОДА) ДЛЯ ЗНЯТТЯ МАКІЯЖА. Засіб для зняття макіяжу, тонік, завдяки своїй водянистій легкій і прозорій консистенції залишає шкіру свіжою і не викликає бажання вмиватися після застосування

Номер слайду 12

ГЕЛЬ ДЛЯ ЗНЯТТЯ МАКІЯЖУ. Комбінує в собі таланти гелю для умивання і засобу для зняття макіяжу - для тих, хто не хоче витрачати час на обробку обличчя декількома різними продуктами і любить засоби, що змиваються.

Номер слайду 13

МІЦЕЛЯРНА ВОДАМіцели — частинки, що зв’язують та видаляють макіяж,а також шкірний жир та забруднення. Міцелярна вода забезпечує максимальний комфорт при очищенні шкіри, не стягуючи її.

Номер слайду 14

ОЧИЩУЮЧІ СЕРВЕТКИ Гліцерин – утримує вологу, пом’якшує шкіру;Оливкова, персикова, арахісова олії – пом’якшують шкіру, живлять;Молочна, саліцилова, лимонна кислоти – гарно розм’якшують засоби макіяжу, регулюють Ph шкіри, гарні антисептики;Фітогормони - витяжка з зародка рослин (зерна вівса, конюшини), екстракт рослин (календула, ромашка, алое вера) – надають протизапальну та розгладжуючи дію. Фотозахисні речовини – диоксид титану, оливкова олія , бензіфенон– захищають від негативної дії сонячних променів;Вітаміни – А, Е, С – гарні антиоксиданти;Парфумерна віддушка, консерванти – парабени.

Номер слайду 15

ДВОФАЗНИЙ ЗАСІБ Олії рослинні – касторова, оливкова, обліпихова – зволожують, живлять;Гліцерин або пропіленгліколь – утримують вологу в шкірі;Аргінін (білок шовк) – надає шкірі пружності, еластичності. Луги (бура) – гарно очищує , дезінфікує шкіру;Кислоти – лимонна, молочна, саліцилова – дезінфікують, тонізують шкіру;Екстракти рослин - ромашка, гамамеліс, календула, зелений чай – такі речовини покращують здатні покращити стан вій, зняти втому і зволожити шкіру;Вітаміни – А. Е, С – покращують стан шкіри, вій;Парфумерна від душка, консерванти.

Номер слайду 16

МОЛОЧКО, ВЕРШКИ (КРЕМ) ДЛЯ ЗНЯТТЯ МАКІЯЖУВода;Рослинні масла (абрикосових кісточок, лісового горіха, ши , олив), Екстракти рослин - календули, ромашки, алое віра – живлять, омолоджують шкіру ;Гіалуронова кислота – утримує вологу, надає шкірі еластичності, пружності;Емульгатори – надають в’язкості засобу;Віск – бджолиний, ланолін – живлять,зволожують шкіру;Ефірні олії Вітамін Е – антиоксидант;

Номер слайду 17

Пантенол – живить шкіру, загоює рани;Бета-глюкан – природній полісахарид – розгладжує зморшки, зволожує шкіру, надає еластичності, Алантоїн – регенерація кліток, бореться зі зморшками, загоює рани; Гліцерин – зволожує шкіру; Парфумерна від душка - надає приємного запаху; Фотозахисні речовини - диоксид титану, оливкова олія , бензіфенон– захищають від негативної дії сонячних променів. Консерванти – захищають від псування.

Номер слайду 18

ГЕЛЬ ДЛЯ ЗНЯТТЯ МАКІЯЖУНатрію лаурилсульфат, кокамідопропіл бетаїн ( м'який очищувач; дицил глюкозид( неіонний сурфактант, який дає хорошу піну і поліпшує кондиціонування;желатинуючі речовини; диметикон кополіол (синуючі речовини; гідрогенізована рицинова олія;, Д-пантенол ;DMDM-гідантоїн - це консервант;, поліфеноли;кофеїн ( добре тонізує шкіру, тим самим підтягуючи її), вода дистильована.

Номер слайду 19

МИЦЕЛЯРНА ВОДАПАР - ультра м’які рослинного походження, ніжно очищає і знімає макіяж;Пропиленгликоль. Гліцерин - володіє зволожуючими властивостями;Пантенол - сприяє загоєнню шкіри, живить;Гіалуронова кислота - забезпечує зволоження шкіри вже в момент очищення;Колоїдне срібло або наносрібло - володіє антибактеріальною і знезаражуючою властивістю. Цей компонент гарантує додаткове глибоке очищення шкіри;Консервант EDTA - перешкоджає відкладенню в епідермісі важких металів;

Номер слайду 20

Молочна, саліцилова, лимонна кислоти – гарно розм’якшують засоби макіяжу, регулюють Ph шкіри, гарні антисептики;Фітогормони - витяжка з зародка рослин (зерна вівса, конюшини), екстракт рослин (календула, ромашка, алое вера) – надають протизапальну та розгладжуючи дію. Фотозахисні речовини – диоксид титану, оливова олія – захищають від негативної дії сонячних променів;Вітаміни – А, Е, С – гарні антиоксиданти;Парфумерна від душка – для надання приємного запаху

Номер слайду 21

Контрольні питання1. Що означає вираз «мокрий демакіяж, сухий»?2. Яка послідовність видалення декоративної косметики з обличчя?3. Назвіть види засобів для демакіяжу.4. Який косметичний засіб найкраще зніме водостійкий макіяж?5. Які основні складові входять до косметичного молочка?6. Що собою являє міцелярна вода?7. В якому випадку застосовують очищуючи серветки?

pptx
Додано
27 лютого 2018
Переглядів
9392
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку