Презентація з теми «Карвінг- як мистецтво». Розділ «Діалог між новаторством і вічними цінностями». Один з уроків - Новаторські художні явища. Арт практики.

Про матеріал
Згідно навчальної програми з інтегрованого курсу «Мистецтво» 7 клас. Укладач програми Л. Масол 2020рік. Презентація, стане в нагоді, якщо вам потрібно розкрити учням мистецтво художнього різьблення по фруктах і овочах. Мета презентаційного матеріалу, ознайомити учнів з новим напрямом у мистецтві та його різновидами. Карвінг – у перекладі з англійської - curving (від curve, що означає різати) – «різьблена робота», «різьблений орнамент». Мистецтво вирізування з овочів і фруктів виникло багато століть тому в Південно-Східній Азії як необхідний засіб прикраси столу. Мода, що прийшла до Європи, на східну кухню спочатку викликала інтерес до карвингу по овочах і фруктах саме у кухарів ресторанів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Карвінг - їстівне мистецтво. У кулінарії карвінг ‒ це фігурне різання овочів і фруктів, яке часто використовують кухарі ресторанів та аматори, які вирізають кулінарні композиції на продаж.

Номер слайду 2

Карвінг – у перекладі з англійської - curving (від curve, що означає різати) – «різьблена робота», «різьблений орнамент».

Номер слайду 3

Карвінг в кулінарії – це фігурне різання по овочах і фруктах, яке зараз широко використовують кухарі різноманітних ресторанів.

Номер слайду 4

Мистецтво вирізування з овочів і фруктів виникло багато століть тому в Південно-Східній Азії як необхідний засіб прикраси столу. Мода, що прийшла до Європи, на східну кухню спочатку викликала інтерес до карвингу по овочах і фруктах саме у кухарів ресторанів.

Номер слайду 5

Найпоширенішим є карвінг з гарбуза, моркви, яблука, апельсинів, кавунів, динь, але можна вирізати з будь-яких овочів, фруктів, ягід, а також сиру, шоколаду та льду. Вирізають квіти, листочки, тварин, птахів, орнаменти і навіть цілі картини та складні композиції.

Номер слайду 6

Не обійшлося в роботах і без кавунів, динь, манго і гарбузів. З них створюються ароматні квіти, які залишають після себе приголомшливі враження.

Номер слайду 7

Види карвінгу. Класичний карвінг - це різьба лише по зовнішньому шару, по шкірці овоча чи фрукта до його м'якоті. Малюнок виникає на контрасті між кольором шкірки та м'якоті.

Номер слайду 8

Види карвінгу. Скульптурний карвінг – це об'ємне різьблення і по шкірці, і м'якоті плоду, та в результаті створення складних тривимірних об'єктів і композицій.

Номер слайду 9

відрізняється за стилем. Азіатський карвінг виник першим, і відрізняється більшою витонченістю та вишуканістю, а також використанням екзотичних фруктів, сиру і шоколаду. Найчастіше вирізають ажурні ієрогліфи, мереживні квіткові та рослинні орнаменти, чарівних птахів та сюжети зі східних легенд. Більш поширеним є карвінг з авокадо, манго, кавунів, динь, гуави та папайї.

Номер слайду 10

відрізняється за стилемЄвропейський карвінг простіший та бідніший на зображення. Вирізають квіткові композиції та фіґурки тварин, а то й лише прості візерунки. Популярнішим є карвіг з овочів: гарбуза, моркви, буряка, кабачка, баклажана, редису, огірків, цибулі, болгарського перцю, капусти, а також деяких фруктів: яблук, груш, кавунів, динь, апельсинів.

Номер слайду 11

нові тренди в фуд-дизайнікрасиві і незвичайні букети в фруктово-м’ясних композиціях

Номер слайду 12

створення оригінальних їстівних букетів. Трояндами з салямі, маринованої моркви і редьки, вражає своєю фантастичною красою і стилізацією. Всі букети дизайнера – технічно складні композиції, які насичені різними інгредієнтами та продуктами, і прикрашені унікальним карвінг-різьбленням.

Номер слайду 13

Ковбасна м'ясні букети

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 7 клас, Презентації
Додано
15 травня 2023
Переглядів
1085
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку