Презентація з теми "Озера"

Про матеріал
Додатковий цікавий матеріал під час вивчення теми "Озера" з розділу "Гідросфера"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про озера

Номер слайду 2

Озера… Найбільша на планеті система з'єднаних між собою озер - Великі Озера в Канаді. Озера були виявлені на Титані, супутнику Сатурна. Правда, складаються вони аж ніяк не з води. Материк з найбільшим співвідношенням площі озер до площі суші - Північна Америка, озера там займають приблизно 1/50 від усієї площі.

Номер слайду 3

Сумарний обсяг води Сумарний обсяг води у всіх озерах Землі становить близько 0,013% від загального обсягу води на планеті. Озеро Байкал - найбільший за обсягом прісний водойму в світі.

Номер слайду 4

Цікаві факти про озеро Байкал Байкал тримає пальму першості за багатьма параметрами серед озер. Він є найглибшим і найбільшим з них, а також , мабуть, найдавнішим, хоча останнє поки не відомо зі стовідсотковою точністю. Води Байкалу славляться своєю чистотою, але тут з ним може посперечатися розташоване в Японії озеро під назвою Машу. Води Машу настільки чисті, що видимість в глибину в сонячний день перевищує 40м.. Воду з Машу можна безбоязно пити.

Номер слайду 5

Країна озер Країною озер нерідко називають Фінляндію - тут озера займають трохи менше 10 відсотків території всієї держави.

Номер слайду 6

Річка Єнісей У басейн річки Єнісей входить майже сто тисяч озер

Номер слайду 7

Утворення озер Вчені стверджують, що озера утворюються більш ніж 70 різними способами. Найбільше озеро на Землі - Каспійське море, яке з точки зору науки є саме озеро, а не море

Номер слайду 8

Озеро Ванда Озера є навіть в Антарктиді, наприклад, озеро Ванда

Номер слайду 9

Мертве море Найнижче озеро в світі - Мертве море, що лежить на 417 метрів нижче загальноприйнятого рівня моря.

Номер слайду 10

Високогірні озера Найвище розташована в світі озеро - знаходиться на Чилійсько-аргентинської кордоні Охос-дель-Саладо. Розташувалося на вершині вулкана маленьке озеро лежить на висоті 6390 метрів. В іншому високогірному озері, Тітікака, живуть океанські риби. Як вони туди потрапили і як вижили - до сих пір не розгадана загадка.

Номер слайду 11

Цікаві факти про озера в країнах В Індонезії є незвичайний комплекс з трьох розташованих поблизу озер. Одне з них має воду бірюзового кольору, друге червоного, третє чорного. Це обумовлено присутністю в водах озер великої кількості різноманітних продуктів вулканічної діяльності, так як розташовані ці озера в кратерах вулкана. У Австралії є озеро Хіллер, що має воду рожевого кольору. Причому причина цієї дивності досі так і не встановлена.

Номер слайду 12

Цікаві факти про озера в інших місцях У країні Нікарагуа є озеро, в якому водяться акули. Воно таке одне-єдине у всьому в світі. У Фінляндії така кількість озер, що вони займають близько однієї десятої всієї території цієї країни. Озера є не тільки на Землі. Наприклад, вони є на Титані, супутнику Сатурна. Правда, там вони складаються аж ніяк не з води. На острові Тринідад є озеро, яке складається не з води, а з рідкого асфальту. Причому місцеві жителі використовують цей асфальт за призначенням вони добувають його з озера і укладають на дороги. Найбільш високо розташоване озеро в світі Тітікака. Воно знаходиться на висоті майже в чотири кілометри над рівнем моря (3900м.). У Болівії розташоване озеро під назвою Лагуна Колорада, що має води червоного кольору. Такий незвичайний колір води викликаний мікроскопічними водоростями, що містяться в ньому у великій кількості.

Номер слайду 13

ГЕОГРАФІЯ !!!

ppt
Додано
18 квітня 2019
Переглядів
1694
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку