Презентація з теми: "Практична робота №2"

Про матеріал
Презентація з теми: "Практична робота №2". Тема: Розділення неоднорідної суміші.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота № 2 Тема: Розділення неоднорідної сумішіЗ правилами техніки безпеки ознайомле - ний (на):

Номер слайду 2

Умілий муляр у момент. Пісок, і воду, і цемент. Змішає в суміш непросту. Щоб ріс будинок в висоту. А мудрий хімік із води. Повинен домішок сліди. Уперто й довго видалять,Щоб мати чистий дистилят.

Номер слайду 3

Пригадайте казку про Попелюшку. Мачуха наказала їй перебрати мішок проса, змішаного із сочевицею. Попелюшці допомогли пташки. А ви зараз маєте, як Попелюшка, розділити суміш піску і солі. Не чекайте на пташок, використаємо ваші знання про суміші для виконання практичної роботи «Розділення неоднорідної суміші».

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Етап 1. Змішування суміші з водою. У невелику склянку помістіть порцію суміші (2—3 г) і налийте 20—30 мл води. За допомогою скляної палички перемішайте вміст склянки. Що спостерігаєте після припинення перемішування? Який компонент суміші розчинився? Де накопичився кожний із компонентів?

Номер слайду 8

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ п/п. Що робили Що спостерігали. Висновки. Етап1. Змішування суміші з водою 

Номер слайду 9

Етап 2. Очищення добутого розчину фільтруванням. Складіть фільтр із фільтрувального паперу, як показано на малюнку, вкладіть у лійку і змочіть водою. Лійку вставте у пробірку. Каламутний розчин вилийте на фільтр. Що спостерігаєте? Де знаходиться кожен із компонентів суміші?

Номер слайду 10

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ п/п. Що робили Що спостерігали. Висновки. Етап1. Змішування суміші з водою Етап 2. Очищення добутого розчину фільтру-ванням

Номер слайду 11

Етап 3. Випарювання розчину. Добутий фільтрат налийте у порцелянову чашку і поставте на кільце штатива (можна скористатися також затискачем для пробірок), запаліть сухе пальне і обережно нагрівайте до повного випаровування води. Що спостерігаєте? Де знаходиться кожен із компонентів суміші? Як це ви можете пояснити?

Номер слайду 12

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ п/п. Що робили Що спостерігали. Висновки. Етап1. Змішування суміші з водою Етап 2. Очищення добутого розчину фільтру-ванням. Етап 3. Випарювання і кристалізація розчину

Номер слайду 13

Зробіть узагальнюючий висновок При формулюванні висновку дайте відповіді на запитання:1. Які методи розділення ви використали в цій роботі?2. Які властивості солі й піску дозволяють використовувати саме ці методи для розділення суміші?

Номер слайду 14

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ п/п. Що робили Що спостерігали. Висновки. Етап1. Змішування суміші з водою До порції суміші доливаю воду і перемішую вміст склянки. Сіль розчиняється у воді, а пісок – ні. З часом він осідає на дно склянки. Речовини мають різну розчинність. Можна використати метод відстоювання. Етап 2. Очищення добутого розчину фільтрванням. Отриману суміш виливаю у лійку на фільтр. Частинки розчиненої речовини – солі разом з водою проходять через фільтр і утворюють фільтрат, а сіль залишається на фільтрі. Оскільки речовини мають різну розчинність, використовую метод фільтрування. Етап 3. Випарювання і кристалізація розчину Фільтрат виливаю у порцелянову чашку і нагріваю. Вода більш летка, вона випаровується, а сіль залишається на дні порцелянової чашки. Для виділення розчиненої речовини із розчину використовую метод випарювання (кристалізації)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Франчук Мар'яна Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 лютого 2021
Переглядів
2394
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку