презентація з теми "Профорієнтація. Міні-проект: «Дослідження ринку праці за матеріалами засобів масової інформації»."

Про матеріал
Тема уроку: Профорієнтація. Міні-проект: «Дослідження ринку праці за матеріалами засобів масової інформації». Мета та завдання: - Сформувати поняття про критерії професійного самовизначення; - Ознайомити з перспективами ринку праці. - Виховувати любов до обраної професії Тип уроку: комбінований урок
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профорієнтація. Ринок праці

Номер слайду 2

«Оберіть собі роботу до душі, і вам не доведеться працювати жодного дня у своєму житті». Конфуцій

Номер слайду 3

Елементи ринку праціПопит на працю. Пропозиція праціЦіна (заробітна плата)

Номер слайду 4

При виборі майбутньої професії необхідно враховувати: - власні бажання;- здібності;- перспективи на ринку праці.

Номер слайду 5

Назва типів професії за колонками:"Людина - природа". "Людина - техніка". "Людина - людина". "Людина - знак". "Людина - художній образ".

Номер слайду 6

Найбільш перспективні професії в Україні (за даними служби зайнятості)

Номер слайду 7

Програмісти. Цікавий факт. Першу в історії людства програму для обчислювальної машини написала в 1843 році графиня Ада Августа Лавлейс, дочка великого англійського поета Джорджа Байрона. Ця програма вирішувала рівняння Бернуллі.

Номер слайду 8

Інженери та архітектори. Цікавий факт Храм богині Артеміди в Ефесі побудований на фундаменті, під який укладали деревне вугілля й шерсть для амортизації будівлі під час частих землетрусів.

Номер слайду 9

Дизайнери 7 спеціалізацій та напрямків, за якими професійне майбутнє дизайну: Віртуальні інтерактивні дизайнери. Спеціаліст з дизайну матеріалів. Дизайн алгоритмів / штучного інтелекту. Постіндустріальний дизайн. Дизайн-стратеги. Дизайнери організацій. Фріланс дизайнери

Номер слайду 10

Менеджери готельно-туристичного господарства. Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення. Керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства. Менеджери в торгівлі, готелях та закладах ресторанного господарства. Менеджери в готелях та інших місцях розміщення. Менеджери в закладах ресторанного господарства. Менеджери в ресторанах. Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи. Професіонали із готельної та ресторанної справи. Професіонали в галузі санаторно-курортної справи

Номер слайду 11

Бухгалтери та аудитори «Батьком» сучасної бухгалтерії вважається венеціанський математик Лука Пачолі. Він описав в 1494 році процедуру ведення бухгалтерського обліку, виведення балансу, ввів спеціальні терміни та знання, необхідні для роботи бухгалтера.

Номер слайду 12

Юристи. Цікавий факт. Професійний словник юристів вважається одним з найбагатших (нарівні з лікарями та священиками). У середньому юрист оперує 15 000 слів і понять, тоді як професійний словник кваліфікованих робітників без вищої освіти становить близько 5-7 тисяч слів

Номер слайду 13

Менеджери з персоналу. Рекрутер - займається пошуком персоналу. Хедхантер - займається пошуком персоналу, найчастіше шляхом переманювання конкретних співробітників. Кадровий працівник - займається кадровим діловодством. HR-фахівець - фахівець з управління людськими ресурсами, персоналом організації (все разом)

Номер слайду 14

Маркетологи. Цікавий факт. Найдавнішу рекламу, висічену на кам’яному стовпі, вдалося знайти на руїнах давньоєгипетського міста Мемфіс. «Тут живу я, Мінос з острова Кіпр, по милості богів наділений здатністю тлумачити сни за вельми помірну плату», – так виглядає напис, створений за 500 років до н.е.

Номер слайду 15

65 професій високої кваліфікації із найменшим ризиком роботизованої автоматизації

Номер слайду 16

Найнезвичніші вакансії на українському ринку праці

Номер слайду 17

Домашнє завдання 1. Опрацювати §142. Завдання 1 (ст.99)3. Завдання 1 (ст.100)

pptx
Додано
15 березня 2023
Переглядів
9702
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку