Презентація з теми "Я - людина. Самоідентифікація"

Про матеріал
Презентація з курсу "Громадянська освіта" на тему "Я - людина. Самоідентифікація". Містить 11 слайдів. Робота з методом "Займи позицію",вправою "Хто я?". Коротке подання базового матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я – ЛЮДИНА. САМОІДЕНТИФІКАЦІЯ УРОК 2

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Метод “Займи позицію”

Номер слайду 4

Вправа “Хто я?” Намалюйте на аркуші сонечко з 10-15 променями. Уздовж променів напишіть відповіді на запитання “Хто я?”. Кожне речення розпочинайте “Я - ….” і коротко презентуйте себе.

Номер слайду 5

Особистість, яка внаслідок усвідомлення своєї неповторності розуміє, що дещо в цьому житті може зробити лише вона, і прагне це реалізувати Індивідуальність Людська особа, що усвідомлює свої якості, свою унікальність, свої вади та переваги Особистість Суб’єкт та об’єкт соціальних стосунків; зосередження всіх якостей людини Особа Одиничний представник роду і стоїть в ряду таких понять: рід-вид-індивід Індивід Особлива розумна істота, що має принципові відмінності від усіх інших живих істот, що посідає певне місце в сукупності живих організмів Людина

Номер слайду 6

Особа – людина, яка має історично зумовлений ступінь розвитку, користується правами, наданими суспільством, та виконує обов’язки, які на неї покладено. Формується під впливом: 1)індивідуальних вроджених особливостей 2)соціального середовища, що впливає на людину Із появою держави та владної сфери відносин соціальна категорія “Особа” набуває політичного змісту і перетворюється на категорії “підданий” або “громадянин”.

Номер слайду 7

Громадянин – людина, яка належить до певної територіальної спільноти – міста, країни тощо. Ця приналежність є формально юридично оформленою. Як член певного соціуму і підпорядковується певним (прийнятим в громаді) нормам і законам. Громадянськість – це політична позиція громадянина стосовно процесів, що відбуваються в суспільстві та державі. Відносини суспільства з державою стають дієвими, якщо суспільство можна назвати громадянським, тобто здатними “забезпечити реальну участь громадян в управлінському процесі та контроль з їхнього боку за діяльністю держави”.

Номер слайду 8

Сучасна соціальна психологія широко застосовує поняття “ідентичність”. Ідентичність може бути індивідуальна і колективна. Індивідуальна ідентичність може мати кілька вимірів і бути комплексною (етнічною, гендерною, професійною, релігійною, соціальною тощо).

Номер слайду 9

Робота з документом Назвіть причини створення цієї декларації? Про які події в Преамбулі написано “варварські акти, що обурюють совість людства”? Що є головною метою ЗДПЛ? Які поняття є ключовими, виходячи з тексту Преамбули та ст.1? Які прояви людської особистості та її ідентичності закріплює ст2?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Домашнє завдання Опрацювати параграфи 1, 2 в підручнику. Підготувати комп’ютерну презентацію “Сім’я”

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Каліщук Ольга Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Борова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
24 вересня 2019
Переглядів
5209
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку