Презентація з теми "Збалансоване харчування"

Про матеріал
Презентація створена на основі підручника з предмету Основи здоров'я. Вона допоможе Вам краще опрацювати однойменну тему, попрацювати із термінами. Найкраще вона підійде для використання на урокакх в україномовних класах
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збалансованехарчування. Роботу виконав учень 8 класу Чумаченко Рустам. Науковий керівник Вчитель ОБЖ та біології Сєрік Ольга Вадимівна. Чугуївська загальноосвітня школа I-III ступенів № 2

Номер слайду 2

Актуальність теми. Ні для кого не секрет, що у XXI столітті у раціоні людини віком приблизно від 6-7 до 20 років наявні так звані снеки та страви швидкого приготування такі, як хот-доги, піца, чипси, сухарики та їм подібні. Ми усі знаємо вислів “ Ми те, що ми їмо”, отже, можна сказати, що наш організм десь на половину/третину складається з різних консервантів, барвників, підсилювачів смаку та інших харчових добавок.

Номер слайду 3

Науковий апарат. Мета проєкту: Дізнатися про значення збалансованого харчування для людини XXI століття;Новизна цього проєкту полягає в моїй спробі зараз довести учням нашого класу роль збалансованого харчування.

Номер слайду 4

Завдання. Ознайомлення з термінами “ збалансоване харчування”, “принципи збалансованого харчування”, “помірність”, “різноманітнісь”, “збалансованість”;Ознайомлення з захворюваннями-наслідками незбалансованого харчування;Робота з додатковими інтернет-джерелами;Визначення значення та ролі збалансованого харчування.

Номер слайду 5

Теоретичний етап. Збалансоване харчування - це харчування, що задовольняє повною мірою пластичні і енергетичні потреби організму людини, його потребу у вітамінах та інших мікроелементах,що забезпечує правильний метаболізм. Принципи збалансованого харчування: Помірність. Різноманітність. Збалансованість

Номер слайду 6

Теоретичний етап. Помірність – означає, що калорійність раціону не повинна перевищувати енергетичних затрат організму. Різноманітність – необхідність споживання продуктів усіх основних груп: зернові та хлібобулочні вироби, овочі, фрукти, м’ясні та рибні продукти. Збалансованість – правильне співвідношення основних груп продуктів.

Номер слайду 7

Теоретичний етап. Захворювання-наслідки незбалансованого харчування Ожиріння – Анорексія – поява в людини зайвої захворювання людини,ваги під час якого вона почуває себе занадто товстою, навіть коли це не так

Номер слайду 8

Поширення результатів в мас-медіа. Розробка матеріалу для уроків з біології у 8 класі на сайті “На. Урок.com: Пп. Розробка тесту з теми “Збалансоване харчування” на сайті “На. Урок.com”:

Номер слайду 9

Практичне значення проєкту. Використовуємо авторську презентацію з теми “Збалансоване харчування”, відкривши посилання Використовуємо авторський тест з теми “Збалансоване харчування”, відкривши посилання

Номер слайду 10

Висновки. Завдяки збалансованому харчуванню організм людини отримує жири, білки, вуглеводи, мінерали, які необхідні для нормального функціонування різноманітних життєвих процесів.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
17 листопада 2020
Переглядів
4465
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку