Актуальність теми. Ні для кого не секрет, що у XXI столітті у раціоні людини віком приблизно від 6-7 до 20 років наявні так звані снеки та страви швидкого приготування такі, як хот-доги, піца, чипси, сухарики та їм подібні. Ми усі знаємо вислів “ Ми те, що ми їмо”, отже, можна сказати, що наш організм десь на половину/третину складається з різних консервантів, барвників, підсилювачів смаку та інших харчових добавок.
Завдання. Ознайомлення з термінами “ збалансоване харчування”, “принципи збалансованого харчування”, “помірність”, “різноманітнісь”, “збалансованість”;Ознайомлення з захворюваннями-наслідками незбалансованого харчування;Робота з додатковими інтернет-джерелами;Визначення значення та ролі збалансованого харчування.
Теоретичний етап. Збалансоване харчування - це харчування, що задовольняє повною мірою пластичні і енергетичні потреби організму людини, його потребу у вітамінах та інших мікроелементах,що забезпечує правильний метаболізм. Принципи збалансованого харчування: Помірність. Різноманітність. Збалансованість
Теоретичний етап. Помірність – означає, що калорійність раціону не повинна перевищувати енергетичних затрат організму. Різноманітність – необхідність споживання продуктів усіх основних груп: зернові та хлібобулочні вироби, овочі, фрукти, м’ясні та рибні продукти. Збалансованість – правильне співвідношення основних груп продуктів.