Презентація створена на основі підручника з предмету Основи здоров'я. Вона допоможе Вам краще опрацювати однойменну тему, попрацювати із термінами. Найкраще вона підійде для використання на урокакх в україномовних класах
Збалансованехарчування. Роботу виконав учень 8 класу Чумаченко Рустам. Науковий керівник Вчитель ОБЖ та біології Сєрік Ольга Вадимівна. Чугуївська загальноосвітня школа I-III ступенів № 2
Номер слайду 2
Актуальність теми. Ні для кого не секрет, що у XXI столітті у раціоні людини віком приблизно від 6-7 до 20 років наявні так звані снеки та страви швидкого приготування такі, як хот-доги, піца, чипси, сухарики та їм подібні. Ми усі знаємо вислів “ Ми те, що ми їмо”, отже, можна сказати, що наш організм десь на половину/третину складається з різних консервантів, барвників, підсилювачів смаку та інших харчових добавок.
Номер слайду 3
Науковий апарат. Мета проєкту: Дізнатися про значення збалансованого харчування для людини XXI століття;Новизна цього проєкту полягає в моїй спробі зараз довести учням нашого класу роль збалансованого харчування.
Номер слайду 4
Завдання. Ознайомлення з термінами “ збалансоване харчування”, “принципи збалансованого харчування”, “помірність”, “різноманітнісь”, “збалансованість”;Ознайомлення з захворюваннями-наслідками незбалансованого харчування;Робота з додатковими інтернет-джерелами;Визначення значення та ролі збалансованого харчування.
Номер слайду 5
Теоретичний етап. Збалансоване харчування - це харчування, що задовольняє повною мірою пластичні і енергетичні потреби організму людини, його потребу у вітамінах та інших мікроелементах,що забезпечує правильний метаболізм. Принципи збалансованого харчування: Помірність. Різноманітність. Збалансованість
Номер слайду 6
Теоретичний етап. Помірність – означає, що калорійність раціону не повинна перевищувати енергетичних затрат організму. Різноманітність – необхідність споживання продуктів усіх основних груп: зернові та хлібобулочні вироби, овочі, фрукти, м’ясні та рибні продукти. Збалансованість – правильне співвідношення основних груп продуктів.
Номер слайду 7
Теоретичний етап. Захворювання-наслідки незбалансованого харчування Ожиріння – Анорексія – поява в людини зайвої захворювання людини,ваги під час якого вона почуває себе занадто товстою, навіть коли це не так
Номер слайду 8
Поширення результатів в мас-медіа. Розробка матеріалу для уроків з біології у 8 класі на сайті “На. Урок.com: Пп. Розробка тесту з теми “Збалансоване харчування” на сайті “На. Урок.com”:
Номер слайду 9
Практичне значення проєкту. Використовуємо авторську презентацію з теми “Збалансоване харчування”, відкривши посилання Використовуємо авторський тест з теми “Збалансоване харчування”, відкривши посилання
Номер слайду 10
Висновки. Завдяки збалансованому харчуванню організм людини отримує жири, білки, вуглеводи, мінерали, які необхідні для нормального функціонування різноманітних життєвих процесів.