Презентація з трудового навчання для 7-9 класів на тему "Креативне використання побутових відходів"

Про матеріал

Презентацію з трудового навчання на тему "Креативне використання побутових відходів або незвичайне життя непотрібних речей" створено з метою формування в учнів 7-9 класів екологічної грамотності при вивченні наскрізної змістовної лінії "Екологічна безпека і сталий розвиток" та орорієнтовано на усвідомлення учнями важливості безвідходного виробництва для збереження природних ресурсів. Також дану презентацію може бути використано при проведенні інтегрованих уроків.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Креативне використання побутових відходівабо. Незвичайне життя непотрібних речей.

Номер слайду 2

Яка сьогодні екологічна ситуація в Україні? Як взаємодіють суспільство і природа?

Номер слайду 3

Проблема утилізації відходів є для України актуальною, оскільки країна виступає європейським лідером за кількістю відходів на душу населення. Водночас ситуація з їх утилізацією залишається на колишньому рівні. У зв'язку з тим, що склад вітчизняних відходів усе більше наближається до західного (одноразовий посуд, алюмінієві банки для напоїв, пластикова упаковка), кількість їх має сталу тенденцію до щорічного збільшення. До найбільш гострих проблем міст та інших населених пунктів відноситься проблема утилізації і переробки твердих побутових і промислових відходів, що в значній мірі визначає санітарно-епідеміологічне благополуччя населених місць. Повсюдно росте розуміння того , що людство руйнує навколишнє середовище і підриває майбутнє нового покоління.

Номер слайду 4

У нас же застаріла "сміттєва" проблема; особливо проблема утилізації відходів промисловості ніяк не зрушить з мертвої точки. Підприємства не зацікавлені за свої кошти створювати спеціалізовані цехи й ділянки по переробці й утилізації промислових відходів. Не утилізоване сміття завдає шкоди екології, а сміттєзвалища, де гниють сотні тонн непотребу, отруюють повітря та грунт. По тому, як людство ставиться до сміття, можна судити, наскільки суспільство цивілізоване. Чим вище щабель розвитку, тим гостріше постає проблема утилізації все різноманітніших відходів. Водночас суворішають і вимоги до тих, хто дозволяє собі смітити у громадських місцях.

Номер слайду 5

На сьогоднішній день звільнення від відходів ведеться в трьох напрямках:1) складування або захоронення таким чином, щоб вони не впливали негативно на навколишнє середовище;2) знищення відходів шляхом їхнього спалювання; 3) найпоширеніший - вторинна, третинна, інші переробки різними масштабами таких матеріалів, як скло, папір, алюміній, асфальт, залізо, тканини та різних видів пластику. Також спрадавна використовують в сільському господарстві органічні господарські та побутові відходи.

Номер слайду 6

Щодня жителі Землі забруднюють атмосферу сміттям різного походження. Масштаби стають настільки величезними, що, як кажуть екологи, ще трохи - і ситуацію вже не можна буде повернути в інше русло.

Номер слайду 7

Але кожному з нас під силу зменшити кількість сміття, наприклад, застосувавши його для створення різних виробів.

Номер слайду 8

Найбільше забруднює атмосферу пластик, з якого роблять пакети і пляшки. Якщо пластиковим пакетам складно знайти інше застосування, крім як за призначенням, то пластикові пляшки можна широко використовувати не тільки для того, щоб наливати в них напої.

Номер слайду 9

Санта Клаус з пластикових пляшок в Японії.

Номер слайду 10

Літній будиночок зовніта зсередини.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Надзвичайний павільйон у формі купола побудували в одному з парків Гонконгу…Він має висоту трьох поверхів, діаметр 20 м та складається із 7100 пластикових пляшок зі світлодіодами всередині.

Номер слайду 13

А це світильники з пластикових пляшок, заповнених водою та підсвічених світлодіодами.

Номер слайду 14

З пляшок почали виготовляти також екологічні “цеглини”, які використовують у будівництві різноманітнихспоруд,

Номер слайду 15

змішуючи з цементом.

Номер слайду 16

Використання побутових відходів з інших видів пластику

Номер слайду 17

Світильник з одноразових скляночок.

Номер слайду 18

Друге життя скляних пляшок, корок від них та різноманітних кришечок від пляшок. Душова кабінка з пляшок. Паркан з кришечок.

Номер слайду 19

Екологічний Новий рік…

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Незвичне використання CD дисків

Номер слайду 23

Ялинкові прикраси, світильник та диско-куля.

Номер слайду 24

Органайзер. Декоративний садовий птах.

Номер слайду 25

Унікальні вироби зі старих джинсів

Номер слайду 26

Унікальна творчість з яєчних лотків

Номер слайду 27

Будинок Rockport – один з найбільш привабливих туристичних атракціонів в  Массачусетсі - збудований на дерев’яному каркасі із 1922 газет.

Номер слайду 28

Меблі в будинку також із газет.

Номер слайду 29

Касети і касетні магнітофони, які раніше вважалися шиком, давно вже вийшли з ужитку, і тепер використовуються хіба що для того, щоб дивувати друзів і знайомих.

Номер слайду 30

? ? ?Це те, що цікавить нас сьогодні.

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Сьогодні особливо серед молоді набуває популярності рух на збереження екології. Так студентська рада Студмістечка одного з ВУЗів організувала виставку-конкурс серед гуртожитків на найкращий виріб зі сміття : «TRASH-made».

Номер слайду 33

Номер слайду 34

В Івано-Франківську стало традиційним проведення незвичайної виставки Green art, яку ініціювала одна з місцевих молодіжних організацій. Організатори відзначають, що "сміттєарт" можна вважати одним з методів альтернативної утилізації відходів.

Номер слайду 35

А студентським екологічним гуртком Львівського національного університету щорічно проводиться новорічна акція «Збережи ялинку». Мета акції – привернути увагу до проблеми вирубування великої кількості ялинок та можливості вторинного використання відходів.

Номер слайду 36

Отже, перш ніж викидати сміття, подумайте, може, на перший погляд вже непотрібним речам, ви зможете дати друге життя, тим самим не тільки прикрасивши свій будинок, але і зберегти планету!

Номер слайду 37

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Скороходова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Супрун Ірина Миколаївна
    Дякую! Чудова розробка!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 січня 2018
Переглядів
9419
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку