Зріз знань з трудового навчання для дівчат 5-9 класів, розробка містить тестові завдання різної складності, цікавий та доступний зміст, який дозволяє учням виконувати роботу із задоволенням
Зріз знань з трудового навчання 7 класи
1 |
Які волокна відносяться до тваринного походження: а) шовк б) льон в) вовна г) бавовна |
1 |
Які волокна відносяться до рослинного походження: а) шовк б) льон в) вовна г) бавовна |
2 |
Номер гачка – це.. |
2 |
Гачки за розміром бувають… |
3 |
Гачки виготовлені з таких матеріалів ... |
3 |
Гачок складається з … |
4 |
Як позначається повітряна петля: а) 0 б) + в) - |
4 |
Як позначається стовпчик без накиду: а) 0 б) + в) - |
5 |
Гачком плетуть такі речі… |
5 |
Плетіння тримати від очей на відстані.. |
6 |
З якої роботи треба почати виготовлення виробу? |
6 |
З якої роботи треба почати виготовлення виробу? |
7 |
Види поясних виробів: а) пальто, шуба, куртка б) спідниця, шорти, штани в) блуза, майка, топ |
7 |
До якого виду виробів відноситься спідниця: а) плечові б) поясні в) білизна |
8 |
Які мірки потрібні для пошиття фартуха? |
8 |
Які мірки потрібні для пошиття фартуха? |
9 |
Який шов використовується для приметування дрібних деталей: а) шов «голка вперед» б) шов «голка назад» в) шов «петельний» |
9 |
Шов «голка вперед» використовують для: а) постійного прикріплення деталей б) тимчасове наметування деталей в) обметування країв тканини |
10 |
З яких деталей складається фартух? |
10 |
З яких деталей складається фартух? |
11 |
ТБ під час роботи з голкою |
11 |
ТБ під час роботи з ножицями |
12 |
Де можна використати знання отриманні на уроках трудового навчання? |
12 |
Де можна використати знання отриманні на уроках трудового навчання? |
Зріз знань з трудового навчання 9 класи
1 |
На які класи поділяються текстильні волокна: а) натуральні і хімічні; б) рослинні і мінеральні; в) рослинні і штучні; г) штучні і синтетичні. |
1 |
На які класи поділяються текстильні волокна: а) натуральні і хімічні; б) рослинні і мінеральні; в) рослинні і штучні; г) штучні і синтетичні. |
2 |
Страва, приготовлена із одного або кількох свіжих, відварених чи консервованих овочів, заправлених заправкою, називається: а) салатом; б) вінегретом. |
2 |
Чому овочі рекомендують відварити в підсоленій воді під час слабкого кипіння? а) для покращення смакових якостей; б) для збереження зовнішнього вигляду; в) для збереження вітамінів. |
3 |
Крупи – поживний харчовий продукт. Вони містять багато: а) білків; б) вуглеводів; в) вітамінів. |
3 |
Зберігати крупи потрібно: а) у поліетиленових мішечках; б) у полотняних мішечках або скляних банках; в) у мішечках із паперу. |
4 |
У макаронних виробах міститься: а) рослинний білок, вуглеводи, жири; б) вітаміни; в) вода і ферменти. |
4 |
Води для приготування макаронів необхідно взяти: а) у 3 рази більше, ніж макаронів; б) у 6 разів більше, ніж макаронів; в) у 4 рази більше ніж макаронів. |
5 |
Що називається напівфабрикатом? а) продукти, які пройшли теплову обробку; б) продукти, які пройшли первинну обробку, але ще не готові до вживання; в) продукти, які пройшли первинну і теплову обробку. |
5 |
В яке тісто входить набір продуктів: яйця, цукор, борошно? а) пісочне; б) бісквітне; в) прісне здобне.
|
6 |
Які поживні речовини ви отримуєте з їжею? |
6 |
Що називають раціональним харчуванням? |
7 |
Вареники – національна страва якої країни? |
7 |
Яке тісто готують для вареників? |
8 |
Як ви вважаєте, у чому полягає цінність молока? |
8 |
Які молочні страви готують із молока, сиру? |
9 |
Види борошна… |
9 |
Види тіста… |
10 |
Які ви знаєте види розпушувачів? |
10 |
Як визначити якість муки? |
11 |
|
11 |
|
12 |
ТБ під час роботи біля плити |
12 |
ТБ під час приготування салатів |
Зріз знань з трудового навчання 5 класи
1 |
Укажи, який шов відноситься до тимчасових: |
1 |
Укажи, який шов відноситься до постійних: |
2 |
.Лицьовий і виворітний боки тканини визначають за: |
2 |
Укажи, яка рослина не належить до натуральних текстильних волокон. |
3 |
Укажи правильний перелік текстильних матеріалів: |
3 |
Укажи з чого починається виготовлення виробу з аплікацією: |
4 |
Один із стародавніх видів вузлового плетіння: а) макраме; б) в’язання гачком; в) вишивання; г) пришивання петель. |
4 |
Один із стародавніх видів вузлового плетіння: а) макраме; б) в’язання гачком; в) вишивання; г) пришивання петель. |
5 |
Які волокна відносяться до тваринного походження: а) шовк б) льон в) вовна г) бавовна |
5 |
Які волокна відносяться до рослинного походження: а) шовк б) льон в) вовна г) бавовна |
6 |
Види вишивальних швів: |
6 |
Які орнаменти використовують у вишивці? |
7 |
|
7 |
|
8 |
Хто такий дизайнер? |
8 |
Хто такий дизайнер? |
9 |
В якій країні виникла техніка «Ганутель»? |
9 |
В якій країні виникла техніка «Ганутель»? |
10 |
Який матеріал потрібен для виконання виробу в техніці «Ганутель»? |
10 |
Який матеріал потрібен для виконання виробу в техніці «Ганутель»? |
11 |
Для чого дівчинці вміти шити? |
11 |
Для чого дівчинці вміти шити? |
12 |
Техніка безпеки під час роботи з ножицями |
12 |
Техніка безпеки під час роботи з голкою |
Зріз знань з трудового навчання 8 класи
1 |
Укажи, який шов відноситься до тимчасових: |
1 |
Укажи, який шов відноситься до постійних: |
2 |
Які волокна відносяться до тваринного походження: а) шовк б) льон в) вовна г) бавовна |
2 |
Які волокна відносяться до рослинного походження: а) шовк б) льон в) вовна г) бавовна |
3 |
За силуетом розрізняють спідниці: |
3 |
За кроєм розрізняють спідниці: |
4 |
Що відноситься до поясних виробів? |
4 |
Що відноситься до поясних виробів? |
5 |
Як вимірюється мірка “напівобхват талії”? а) за самим вузьким місцем на фігурі;
б) від лінії талії вниз до бажаної довжини; |
5 |
Як вимірюється мірка “довжина виробу”? а) за самим вузьким місцем на фігурі;
б) від лінії талії вниз до бажаної довжини; |
6 |
Які ознаки має лицьовий та виворітний бік тканини? |
6 |
Які ознаки має лицьовий та виворітний бік тканини? |
7 |
Для чого при розкрою тканини додають припуски? |
7 |
Які припуски додають при розкрою спідниці? |
8 |
Які фактори впливають на вибір майбутньої моделі спідниці? |
8 |
Які мірки необхідні для побудови спідниці «напівсонце»? |
9 |
Від чого залежить обробка низу спідниці? |
9 |
Від чого залежить обробка низу спідниці? |
10 |
|
10 |
|
11 |
ТБ при розкроюванні тканини |
11 |
ТБ при роботі на швейній машині |
12 |
Що таке дизайн і чому він такий актуальний сьогодні? |
12 |
Які знання повинен мати дизайнер? |