Зріз знань з трудового навчання 5-9 класи

Про матеріал

Зріз знань з трудового навчання для дівчат 5-9 класів, розробка містить тестові завдання різної складності, цікавий та доступний зміст, який дозволяє учням виконувати роботу із задоволенням

Перегляд файлу

Зріз знань з трудового навчання 7 класи

1

Які волокна відносяться до тваринного походження:

а) шовк

б) льон

в) вовна

г) бавовна

1

Які волокна відносяться до рослинного походження:

а) шовк

б) льон

в) вовна

г) бавовна

2

Номер гачка  – це..

2

Гачки за розміром бувають…

3

Гачки виготовлені з таких матеріалів ...

3

Гачок складається з …

4

Як позначається повітряна петля:

а) 0

б) +

в)  -

4

Як позначається  стовпчик без накиду:

а) 0

б) +

в)  -

5

Гачком плетуть такі речі…

5

Плетіння тримати від очей на відстані..

6

З якої роботи треба почати виготовлення виробу?

6

З якої роботи треба почати виготовлення виробу?

7

Види поясних виробів:

а) пальто, шуба, куртка

б) спідниця, шорти, штани

в) блуза, майка, топ

7

До якого виду виробів відноситься спідниця:

а) плечові

б) поясні

в) білизна

8

Які мірки потрібні для пошиття фартуха?

8

Які мірки потрібні для пошиття фартуха?

9

Який шов використовується для приметування дрібних деталей:

а) шов «голка вперед»

б) шов «голка назад»

в) шов «петельний»

9

Шов «голка вперед» використовують для:

а) постійного прикріплення деталей

б) тимчасове наметування деталей

в) обметування країв тканини

10

З яких деталей складається фартух?

10

З яких деталей складається фартух?

11

ТБ під час роботи з голкою

11

ТБ під час роботи з ножицями

12

Де можна використати знання отриманні на уроках трудового навчання?

12

Де можна використати знання отриманні на уроках трудового навчання?

 

 

 

 

 

Зріз знань з трудового навчання 9 класи

1

На які класи поділяються текстильні волокна:

а) натуральні і хімічні;

б) рослинні і мінеральні;

в) рослинні і штучні;

г) штучні і синтетичні.

1

На які класи поділяються текстильні волокна:

а) натуральні і хімічні;

б) рослинні і мінеральні;

в) рослинні і штучні;

г) штучні і синтетичні.

2

Страва, приготовлена із одного або кількох свіжих, відварених чи консервованих овочів, заправлених заправкою, називається:

а) салатом;

б) вінегретом.

2

Чому овочі рекомендують відварити в підсоленій воді під час слабкого кипіння?

а) для покращення смакових якостей;

б) для збереження зовнішнього вигляду;

в) для збереження вітамінів.

3

Крупи – поживний харчовий продукт. Вони містять багато:

а) білків;

б) вуглеводів;

в) вітамінів.

3

Зберігати крупи потрібно:

а) у поліетиленових мішечках;

б) у полотняних мішечках або скляних банках;

в) у мішечках із паперу.

4

У макаронних виробах міститься:

а) рослинний білок, вуглеводи, жири;

б) вітаміни;

в) вода і ферменти.

4

Води для приготування макаронів необхідно взяти:

а) у 3 рази більше, ніж макаронів;

б) у 6 разів більше, ніж макаронів;

в) у 4 рази більше ніж макаронів.

5

Що називається напівфабрикатом?

а) продукти, які пройшли теплову обробку;

б) продукти, які пройшли первинну обробку, але ще не готові  до вживання;

в) продукти, які пройшли первинну і теплову обробку.

5

В яке тісто входить набір продуктів: яйця, цукор, борошно?

а) пісочне;

б) бісквітне;

в) прісне здобне.

 

6

Які поживні речовини ви отримуєте з їжею?

6

Що називають раціональним харчуванням?

7

Вареники – національна страва якої країни?

7

Яке тісто готують для вареників?

8

Як ви вважаєте, у чому полягає цінність молока?

8

Які молочні страви готують із молока, сиру?

9

Види борошна…

9

Види тіста…

10

Які ви знаєте види розпушувачів?

10

Як визначити якість муки?

11

11

12

ТБ під час роботи біля плити

12

ТБ під час приготування салатів

Зріз знань з трудового навчання 5 класи

1

Укажи, який шов відноситься до тимчасових:
А «уперед голка»
Б «петельний»
В «назад голка»
Г «стебловий»

1

Укажи, який шов відноситься до постійних:
А «уперед голка»
Б «петельний»
В «назад голка»
Г «стебловий»

2

.Лицьовий і виворітний боки тканини визначають за:
А міцністю
Б набивним малюнком тканини
В розтягом
Г чистотою обробки

2

Укажи, яка рослина не належить до натуральних текстильних волокон.
А льон
Б коноплі
В ромашка
Г бавовник

3

Укажи правильний перелік текстильних матеріалів:
А пряжа, тканина, бісер, ґудзики.
Б пряжа, нитки, тканина.
В тканина, намистина. стрази.

3

Укажи з чого починається виготовлення виробу з аплікацією:
А визначення форми і розмірів виробу
Б розробка малюнка аплікації
В вибір виробу для оздоблення аплікації

4

Один із стародавніх видів вузлового плетіння:

а) макраме;

б) в’язання гачком;

в) вишивання;

г) пришивання петель.

4

Один із стародавніх видів вузлового плетіння:

а) макраме;

б) в’язання гачком;

в) вишивання;

г) пришивання петель.

5

Які волокна відносяться до тваринного походження:

а) шовк

б) льон

в) вовна

г) бавовна

5

Які волокна відносяться до рослинного походження:

а) шовк

б) льон

в) вовна

г) бавовна

6

Види вишивальних швів:

6

Які орнаменти використовують у вишивці?

7

7

8

Хто такий дизайнер?

8

Хто такий дизайнер?

9

В якій країні виникла техніка «Ганутель»?

9

В якій країні виникла техніка «Ганутель»?

10

Який матеріал потрібен для виконання виробу в техніці «Ганутель»?

10

Який матеріал потрібен для виконання виробу в техніці «Ганутель»?

11

Для чого дівчинці вміти шити?

11

Для чого дівчинці вміти шити?

12

Техніка безпеки під час роботи з ножицями

12

Техніка безпеки під час роботи з голкою

Зріз знань з трудового навчання 8 класи

1

Укажи, який шов відноситься до тимчасових:
А «уперед голка»
Б «петельний»
В «назад голка»
Г «стебловий»

1

Укажи, який шов відноситься до постійних:
А «уперед голка»
Б «петельний»
В «назад голка»
Г «стебловий»

2

Які волокна відносяться до тваринного походження:

а) шовк

б) льон

в) вовна

г) бавовна

2

Які волокна відносяться до рослинного походження:

а) шовк

б) льон

в) вовна

г) бавовна

3

За силуетом розрізняють спідниці:

3

За кроєм розрізняють спідниці:

4

Що відноситься до поясних виробів?

4

Що відноситься до поясних виробів?

5

Як вимірюється мірка “напівобхват талії”?

а) за самим вузьким місцем на фігурі;   

б) від лінії талії вниз до бажаної довжини;  
в) від лінії талії вгору до бажаної довжини;

5

Як вимірюється мірка “довжина виробу”?

а) за самим вузьким місцем на фігурі;   

б) від лінії талії вниз до бажаної довжини;  
в) від лінії талії вгору до бажаної довжини;

6

Які ознаки має лицьовий та виворітний бік тканини?

6

Які ознаки має лицьовий та виворітний бік тканини?

7

Для чого при розкрою тканини додають припуски?

7

Які припуски додають при розкрою спідниці?

8

Які фактори впливають на вибір майбутньої моделі спідниці?

8

Які мірки необхідні для побудови спідниці «напівсонце»?

9

Від чого залежить обробка низу спідниці?

9

Від чого залежить обробка низу спідниці?

10

10

11

ТБ при розкроюванні тканини

11

ТБ при роботі на швейній машині

12

Що таке дизайн і чому він такий актуальний сьогодні?

12

Які знання повинен мати дизайнер?

 

 

docx
Додано
25 вересня 2018
Переглядів
5493
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку