Так, поки що літо. Але, як кажуть у народі - "Готуй санчата літом, а віз взимку!". Материріал скачай і спокійно відпочивай!
Річне календарне планування (на перший та другий семестр), складене для класів без поділу (хлопчики та дівчата). Визначені основні та додаткові технології; місця для тематичного оцінювання. План був використаний мною у поточному році. Все заплановане встигли виконати. Бажаю всім успіху і натхнення!
Річне календарне планування (на перший та другий семестр), складене для класів без поділу (хлопчики та дівчата). Визначені основні та додаткові технології; місця для тематичного оцінювання. План був використаний мною у поточному році. Все заплановане встигли виконати. Бажаю всім успіху і натхнення!
І семестр
Календарно-тематичний план 5 клас
2 год./тиждень
№з/п |
Дата |
Назва розділу, теми та її зміст |
Примітки |
|
Проект 1. Бутерброди (5 год.) Основна технологія: Технологія приготування їжі |
||
1 |
|
Інструктаж з БЖД. Правила внутрішнього розпорядку в навчальній майстерні та елементи технологічної діяльності. Правила безпечної праці |
|
2 |
|
Класифікація та види бутербродів |
|
3 |
|
Технологія приготування страв з яєць |
|
4 |
|
Технологія приготування бутербродів |
|
5 |
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
|
Проект 2. Салати (9 год.) Основна технологія: Технологія приготування їжі |
||
6 |
|
Культура приймання їжі. Режим харчування |
|
7 |
|
Загальні відомості про овочеві салати |
|
8 |
|
Технологія приготування овочевих салатів |
|
9 |
|
Технологія приготування фруктових салатів |
|
10 |
|
Поєднання харчових продуктів у салатах |
|
11 |
|
Приготування салату за власним рецептом |
|
12 |
|
Вибір теми проекту. Робота з інформаційними джерелами |
|
13 |
|
Оформлення проекту, розрахунок собівартості |
|
14 |
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
|
Проект 3. Гольниця (4 год.) Основна технологія: Технологія вигот. шв. виробів руч. способ. Основна технологія: Технологія обр. деревинних матеріалів Додаткова технологія: Технологія вишивка стрічками |
||
15 |
|
Інструктаж з БЖД. Конструкційні матеріали та їх властивості |
|
16 |
|
Створення ескізного малюнку виробу. Добір конструкційних матеріалів та інструментів |
|
17 |
|
Виготовлення та оздоблення виробу |
|
18 |
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
|
Проект 4. Брелок (6 год.) Основна технологія: Технологія виготовлення виробів з бісеру Основна технологія: Технологія обр. Дроту |
||
19 |
|
Створення банку ідей. Робота з інформаційними джерелами. Аналіз та систематизація інформації |
|
20 |
|
Розробка композиції. Створення ескізного малюнку виробу. Добір конструкційних матеріалів та інструментів |
|
21 |
|
Виготовлення виробу |
|
22 |
|
Виготовлення та оздоблення виробу |
|
23 |
|
Контроль якості виробу. Економічне обґрунтуванням виробу. Догляд за виготовленими виробами |
|
24 |
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
|
Проект 5. Панно, картина (8 год.) Основна технологія: Технологія ниткографії Основна технологія: Технологія обр. деревинних матеріалів |
||
25 |
|
Інструктаж з БЖД. |
|
26 |
|
Створення банку ідей. Робота з інформаційними джерелами. Аналіз та систематизація інформації |
|
27 |
|
Розробка композиції. Створення ескізного малюнку виробу. Добір конструкційних матеріалів та інструментів |
|
28 |
|
Виготовлення виробу |
|
29 |
|
Виготовлення виробу |
|
30 |
|
Оздоблення виробу |
|
31 |
|
Контроль якості виробу. Економічне обґрунтуванням виробу. Догляд за виготовленими виробами |
|
32 |
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
Календарно-тематичний план 6 клас
2 год./тиждень
№з/п |
|
Дата |
Назва розділу, теми та її зміст |
Примітки |
|
Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки (66 год.) |
|||
Проект 1. Бутерброди (4 год.) Основна технологія: Технологія приготування їжі |
||||
1 |
|
|
Інструктаж з БЖД. Правила внутрішнього розпорядку в навчальній майстерні та елементи технологічної діяльності. Правила безпечної праці |
|
2 |
|
|
Класифікація та види бутербродів |
|
3 |
|
|
Технологія приготування бутербродів |
|
4 |
|
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
Проект 2. Салати (9 год.) Основна технологія: Технологія приготування їжі |
||||
5 |
|
|
Культура приймання їжі. Режим харчування |
|
6 |
|
|
Загальні відомості про овочеві салати |
|
7 |
|
|
Технологія приготування овочевих салатів |
|
8 |
|
|
Технологія приготування овочевих салатів |
|
9 |
|
|
Поєднання харчових продуктів у салатах |
|
10 |
|
|
Приготування салату за власним рецептом |
|
11 |
|
|
Вибір теми проекту. Робота з інформаційними джерелами |
|
12 |
|
|
Оформлення проекту, розрахунок собівартості |
|
13 |
|
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
Проект 3. Гольниця (4 год.) Основна технологія: Технологія вигот. шв. виробів руч. способ. Основна технологія: Технологія обр. деревинних матеріалів Додаткова технологія: Технологія вишивка стрічками |
||||
14 |
|
|
Інструктаж з БЖД. Види та призначення гольниць |
|
15 |
|
|
Створення ескізного малюнку виробу. Добір конструкційних матеріалів та інструментів |
|
16 |
|
|
Виготовлення та оздоблення виробу |
|
17 |
|
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
Проект 4. Брелок (6 год.) Основна технологія: Технологія виготовлення виробів з бісеру Основна технологія: Технологія обр. Дроту |
||||
18 |
|
|
Створення банку ідей. Робота з інформаційними джерелами. Аналіз та систематизація інформації |
|
19 |
|
|
Розробка композиції. Створення ескізного малюнку виробу. Добір конструкційних матеріалів та інструментів |
|
20 |
|
|
Виготовлення виробу |
|
21 |
|
|
Виготовлення та оздоблення виробу |
|
22 |
|
|
Контроль якості виробу. Економічне обґрунтуванням виробу. Догляд за виготовленими виробами |
|
23 |
|
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
Проект 5. Панно, картина (8 год.) Основна технологія: Технологія ниткографії Основна технологія: Технологія обр. деревинних матеріалів |
||||
24 |
|
|
Інструктаж з БЖД. Коротка інформація про ниткографії та її види |
|
25 |
|
|
Створення банку ідей. Робота з інформаційними джерелами. Аналіз та систематизація інформації |
|
26 |
|
|
Розробка композиції. Створення ескізного малюнку виробу. Добір конструкційних матеріалів та інструментів |
|
27 |
|
|
Виготовлення виробу |
|
28 |
|
|
Виготовлення виробу |
|
29 |
|
|
Оздоблення виробу |
|
30 |
|
|
Контроль якості виробу. Економічне обґрунтуванням виробу. Догляд за виготовленими виробами |
|
31 |
|
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
Календарно-тематичний план 7 клас
1 год./тиждень
№з/п |
|
Дата |
Назва розділу, теми та її зміст |
Примітки |
|
Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки (35 год.) |
|||
Проект 1. Заколка для волосся (7 год.) Основна технологія: Технологія виготовлення штучних квітів Додаткова технологія: Технологія виготовлення канзаши |
||||
1 |
|
|
Інструктаж з БЖД. Повторення правил внутр. розпорядку і ПТБ в шкільній майстерні. Сучасні конструкційні матеріали. Їх властивості, переваги та недоліки. Економне використання матеріалів |
|
2 |
|
|
Загальні відомості про канзаши, матеріали та інструменти для виготовлення |
|
2 |
|
|
Створення банку ідей. Робота з інформаційними джерелами. Аналіз та систематизація інформації |
|
3 |
|
|
Розробка композиції. Створення ескізного малюнку виробу. Добір конструкційних матеріалів та інструментів |
|
4 |
|
|
Виготовлення виробу |
|
5 |
|
|
Оздоблення виробу |
|
6 |
|
|
Контроль якості виробу. Економічне обґрунтуванням виробу. Догляд за виготовленими виробами |
|
7 |
|
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
Проект 2. Страви української кухні (9 год.) Основна технологія: Технологія приготування їжі |
||||
8 |
|
|
Інструктаж з БЖД. Загальні відомості про українську національну кухню |
|
9 |
|
|
Обрядові страви. Планування роботи з виконання проекту |
|
10 |
|
|
Перші страви |
|
11 |
|
|
Другі страви |
|
12 |
|
|
Види борошна. Макаронні вироби |
|
13 |
|
|
Технологія приготування страв із борошна |
|
14 |
|
|
Технологія приготування страв із молочних продуктів |
|
15 |
|
|
Вареники як національна, обрядова і щоденна страва |
|
16 |
|
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
Календарно-тематичний план 8 клас
1 год./тиждень
№з/п |
|
Дата |
Назва розділу, теми та її зміст |
Примітки |
|
|
Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки (35 год.) |
||||
Проект 1. Ключниця (7 год.) Основна технологія: Тех-гія обр. деревинних матеріалів (ДВП, фанера) Основна технологія: Технологія виготовлення штучних квітів Додаткова технологія: Технологія оздоблення мозаїкою. |
|||||
1 |
|
|
Інструктаж з БЖД. Повторення правил внутр. розпорядку і ПТБ в шкільній майстерні. Сучасні конструкційні матеріали. Їх властивості, переваги та недоліки. Економне використання матеріалів |
|
|
2 |
|
|
Створення банку ідей. Робота з інформаційними джерелами. Аналіз та систематизація інформації |
|
|
3 |
|
|
Розробка композиції. Створення ескізного малюнку виробу. Добір конструкційних матеріалів та інструментів |
|
|
4 |
|
|
Виготовлення виробу |
|
|
5 |
|
|
Оздоблення виробу |
|
|
6 |
|
|
Контроль якості виробу. Економічне обґрунтуванням виробу. Догляд за виготовленими виробами |
|
|
7 |
|
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
|
Проект 2. Подовжувач (9 год.) Основна технологія: Технологія електротехнічних робіт |
|||||
8 |
|
|
Інструктаж з БЖД. Електрична енергія в господарстві держави. Облік та планування заходів щодо економного використання електроенергії |
|
|
9 |
|
|
Електричне коло. Умовні позначення елементів електричного кола |
|
|
10 |
|
|
Поняття про провідники та ізолятори. Проводи та їх види |
|
|
11 |
|
|
Електромонтажний інструмент та правила безпечної праці під час виконання електромонтажних робіт |
|
|
12 |
|
|
Прийоми роботи електромонтажним інструментом, вивчення будови та підготовка проводів до електромонтажних робіт |
|
|
13 |
|
|
Вивчення будови лампочки, вимикача, штепсельного з’єднання |
|
|
14 |
|
|
Пошук моделей |
|
|
15 |
|
|
Виготовлення виробу |
|
|
16 |
|
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
|
Календарно-тематичний план 9 клас
1 год./тиждень
№з/п |
Дата |
Назва розділу, теми та її зміст |
Примітки |
|
Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки (35 год.) |
||
Проект 1. Вироби в етнічному стилі (16 год.) Основна технологія: Технологія обр. деревинних матеріалів (ДВП, фанера) Основна технологія: Технологія виготовлення штучних квітів Додаткова технологія: Технологія оздоблення мозаїкою |
|||
1 |
|
Інструктаж з БЖД. Повторення правил внутр. розпорядку і ПТБ в шкільній майстерні. Із історії стилів інтер’єру приміщень (історичний, сучасний, етнічний). Поняття етнічного стилю |
|
2 |
|
Види та характеристики етнічних стилів оформлення інтер’єру |
|
3 |
|
Із історії виникнення українського етнічного стилю. Національний костюм. Регіональні ознаки українського етнічного стилю |
|
4 |
|
Аксесуари та прикраси в українському етнічному стилі. Український етнічний стиль інтер’єру, його ознаки та особливості |
|
5 |
|
Види українських етнічних виробів (вишиванки, рушники, взуття, керамічний посуд, скатертини, килими, гобелени, предмети декору інтер’єру, аксесуари, прикраси, сувеніри) |
|
6 |
|
Матеріали, які використовують для виготовлення виробів в етнічному стилі, фурнітура тощо та їх властивості. Економне використання матеріалів |
|
7 |
|
Вибір етнічного стилю та виробу для виготовлення. Створення банку ідей |
|
8 |
|
Розробка композиції. Створення ескізного малюнку виробу |
|
9 |
|
Конструювання виробу. Добір конструкційних матеріалів та інструментів для його виготовлення та оздоблення |
|
10 |
|
Послідовність виготовлення виробу |
|
11 |
|
Способи з’єднання деталей виробу. З’єднання деталей виробу |
|
12 |
|
Виготовлення виробу |
|
13 |
|
Виготовлення виробу |
|
14 |
|
Оздоблення виробу |
|
15 |
|
Контроль якості виробу. Економічне обґрунтуванням виробу. Догляд за виготовленими виробами |
|
16 |
|
Презентація та оцінка проектної діяльності |
|
ІІ семестр
Календарно-тематичний план 5 клас
2 год./тиждень
№ |
Дата |
Назва розділу, теми та її зміст |
Примітки |
Проект 6. Об’ємна м’яка іграшка |
|
|||
Основна технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів ручним способом |
||||
1 |
|
Короткі відомості про виникнення іграшок та їх види |
|
|
2 |
|
Поняття про текстильні волокна тваринного походження |
|
|
3 |
|
Моделі-аналоги. Графічне зображення |
|
|
4 |
|
Виготовлення шаблонів. Розкрій виробу |
|
|
5 |
|
З’єднання деталей крою іграшки |
|
|
6 |
|
З’єднання деталей іграшки |
|
|
7 |
|
Оздоблення та остаточна обробка іграшки |
|
|
8 |
|
Презентація виробів та оцінка проектної діяльності |
|
|
Проект 7. Лялька-мотанка |
|
|||
Основна технологія: Технологія виготовлення ляльки-мотанки |
||||
9 |
|
Види та обрядові функції народної ляльки |
|
|
10 |
|
Планування роботи з виконання проекту. Добір аналогів моделей |
|
|
11 |
|
Проектування ляльки-мотанки методом фантазування. Графічне зображення |
|
|
12 |
|
Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення ляльки-мотанки |
|
|
13 |
|
Технологія виготовлення шитої ляльки |
|
|
14 |
|
Виготовлення ляльки-мотанки |
|
|
15 |
|
Оздоблення ляльки-мотанки (на власний вибір) |
|
|
16 |
|
Презентація виробів та оцінка проектної діяльності |
|
|
Проект 8. Підставка під горнятко |
|
|||
Основна технологія: Технологія ручної обробки деревини |
|
|||
Додаткова технологія: Технологія декупажу |
|
|||
17 |
|
Планування роботи з виконання проекту. Добір аналогів моделей |
|
|
18 |
|
Проектування підставка під горнятко методом фантазування |
|
|
19 |
|
Виготовлення підставки під горнятко |
|
|
20 |
|
Оздоблення підставки під горнятко |
|
|
21 |
|
Презентація виробів та оцінка проектної діяльності |
|
|
Проект 9. Вирощування кімнатних рослин |
|
|||
Основна технологія: Технологія вирощування кімнатних рослин |
|
|||
22 |
|
Види квітів для вирощування в приміщеннях |
|
|
23 |
|
Інвентар, пристосування та матеріали для вирощування та догляду за квітами. Правила техніки безпеки |
|
|
24 |
|
Добір горщиків (посудин) для квітів |
|
|
25 |
|
Розміщення рослин в залежності від освітленості, вологості та температури приміщення |
|
|
26 |
|
Розмноження кімнатних квітів |
|
|
27 |
|
Основні види пересаджування квітів |
|
|
28 |
|
Догляд за квітами |
|
|
29 |
|
Технологія вирощування хлорофітума |
|
|
30 |
|
Презентація виробів та оцінка проектної діяльності |
|
|
Розділ 2. Технологія побутової діяльності та самообслуговування |
|
|||
Міні-проект 1. «Побутові електроприлади в моєму житті» |
|
|||
31 |
|
Побутові електроприлади |
|
|
32 |
|
Загальні правила користування побутовими електроприладами |
|
|
Міні-проект 2. «Сервірування святкового столу» |
|
|||
33 |
|
Види столових приборів. Правила поведінки за столом |
|
|
34 |
|
Сервірування святкового столу |
|
|
Календарно-тематичний план 6 клас
2 год./тиждень (понеділок, вівторок)
№ |
Дата |
Назва розділу, теми та її зміст |
Примітки |
Проект 6. Лялька-мотанка |
|||
Основна технологія: Технологія виготовлення ляльки-мотанки |
|
||
1 |
|
Види та обрядові функції народної ляльки |
|
2 |
|
Поняття про текстильні волокна рослинного походження |
|
3 |
|
Планування роботи з виконання проекту. Добір аналогів моделей |
|
4 |
|
Добір конструкційних матеріалів та інструментів |
|
5 |
|
Технологія виготовлення шитої ляльки |
|
6 |
|
Виготовлення ляльки-мотанки |
|
7 |
|
Оздоблення ляльки-мотанки (на власний вибір) |
|
8 |
|
Презентація виробів та оцінка проектної діяльності |
|
|
|
Проект 7. Підставка під горнятко |
|
Основна технологія: Технологія виготовлення виробів, оздоблених аплікацією з текстильних матеріалів |
|||
9 |
|
Проектування підставки під горнятко методом біоформ. Графічне зображення |
|
10 |
|
Виготовлення підставки під горнятко |
|
11 |
|
Оздоблення підставки під горнятко |
|
12 |
|
Презентація виробів та оцінка проектної діяльності |
|
|
|
Проект 8. Об’ємна м’яка іграшка |
|
Основна технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів ручним |
|||
13 |
|
Короткі історичні відомості про виникнення іграшок та їх види |
|
14 |
|
Планування роботи з виконання проекту. Добір аналогів моделей. Графічне зображення. |
|
15 |
|
Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення м’якої іграшки |
|
16 |
|
Організація робочого місця та правила безпечної праці |
|
17 |
|
Збільшення, зменшення та перенос малюнка |
|
18 |
|
Виготовлення шаблонів. Розкрій виробу |
|
19 |
|
З’єднання деталей крою іграшки |
|
20 |
|
З’єднання деталей іграшки |
|
21 |
|
Оздоблення та остаточна обробка іграшки |
|
22 |
|
Презентація виробів та оцінка проектної діяльності |
|
|
|
Проект 9. Вирощування кімнатних рослин |
|
Основна технологія: Технологія вирощування кімнатних рослин |
|||
23 |
|
Види квітів для вирощування в приміщеннях |
|
24 |
|
Інвентар, пристосування та матеріали для вирощування та догляду за квітами. Правила техніки безпеки під час роботи з інвентарем |
|
25 |
|
Основні види пересаджування квітів |
|
26 |
|
Добір горщиків (посудин) для квітів |
|
27 |
|
Розміщення рослин в залежності від освітленості, вологості та температури приміщення |
|
28 |
|
Розмноження кімнатних квітів |
|
29 |
|
Догляд за квітами |
|
30 |
|
Презентація виробів та оцінка проектної діяльності |
|
Розділ 2. Технологія побутової діяльності та самообслуговування |
|||
Міні-проект 1. Охайне житло |
|||
Технологія: Технологія догляду за житлом |
|||
31 |
|
Особливості прибирання житла |
|
32 |
|
Мийні засоби та інструменти для прибирання житла. |
|
Міні-проект 2. Здоров’я та краса мого волосся |
|||
Технологія: Технологія догляду за волоссям |
|||
33 |
|
Типи волосся. Зовнішній вигляд волосся та стан здоров’я людини |
|
34 |
|
Особливості догляду за волоссям |
|
Календарно-тематичний план 7 клас
1год./тиждень
№ |
Дата |
Назва розділу, теми та її зміст |
Примітки |
Проект 3. Чохол під горнятко |
||||
Основна технологія: Технологія виготовлення в’язаних (гачком) виробів |
||||
1 |
|
Вибір об'єкта проектування. Планування проектної діяльності |
|
|
2 |
|
Основи комбінаторики. Проектування моделі виробу. Розробка ескізу виробу |
|
|
3 |
|
Добір матеріалів для виготовлення виробу, визначення їх кількості. Добір гачків. Моделі-аналоги |
|
|
4 |
|
Елементи в’язання гачком. Добір схеми в’язання |
|
|
5 |
|
Виготовлення в’язаного виробу |
|
|
6 |
|
Остаточна обробка виробу |
|
|
7 |
|
Презентація виробів та оцінка проектної діяльності |
|
|
Проект 4. Елементи ландшафтного дизайну |
||||
Основна технологія: Технологія ландшафтного дизайну |
||||
8 |
|
Поняття про ландшафтний дизайн |
|
|
9 |
|
Види квітників. Традиційні квіти, які прикрашають українські садиби |
|
|
10 |
|
Елементи та матеріали в ландшафтному дизайні. Комбінування композиції клумби |
|
|
11 |
|
Технологія створення елементів ландшафтного дизайну |
|
|
12 |
|
Технологічний процес створення клумби з елементами ландшафтного дизайну |
|
|
13 |
|
Технологічний процес виготовлення елементів ландшафтного дизайну з деревини та інших матеріалів |
|
|
14 |
|
Презентація результатів роботи та оцінка проектної діяльності |
|
|
Розділ 2. Технологія побутової діяльності та самообслуговування |
||||
Міні-проект 1. «Я споживач» |
||||
Технологія: Технологія придбання продуктів харчування та інших товарів |
||||
15 |
|
Інформація про товари. Символіка та кодування товарів. Утилізація тари |
|
|
Міні-проект 2. «Малярні роботи у побуті власними руками» |
|
|||
Технологія: Технологія малярних робіт |
|
|||
16 |
|
Матеріали для виконання малярних робіт. |
|
|
17 |
|
Технологія виконання малярних робіт. Правила безпеки під час виконання малярних робіт |
|
|
Календарно-тематичний план 8 клас
1 год./тиждень
№ |
Дата |
Назва розділу, теми та її зміст |
Примітки |
Проект 3. Елементи ландшафтного дизайну |
||||
Основна технологія: Технологія ландшафтного дизайну |
||||
1 |
|
Поняття про ландшафтний дизайн та його визначення |
|
|
2 |
|
Види квітників. Традиційні квіти, які прикрашають українські садиби |
|
|
3 |
|
Технологія створення елементів ландшафтного дизайну |
|
|
4 |
|
Технологічний процес створення клумби з елементами ландшафтного дизайну |
|
|
5 |
|
Технологічний процес виготовлення елементів ландшафтного дизайну з деревини та інших матеріалів |
|
|
6 |
|
Презентація результатів роботи та оцінка проектної діяльності |
|
|
Проект 4. Чохол під горнятко |
||||
Основна технологія: Технологія виготовлення в’язаних (гачком) виробів |
||||
7 |
|
Вибір об'єкта проектування |
|
|
8 |
|
Основи комбінаторики. Розробка ескізу виробу |
|
|
9 |
|
Добір матеріалів для виготовлення виробу |
|
|
10 |
|
Елементи в’язання гачком. Добір схеми в’язання |
|
|
11 |
|
Виготовлення в’язаного виробу |
|
|
12 |
|
Остаточна обробка виробу |
|
|
13 |
|
Презентація виробів та оцінка проектної діяльності |
|
|
|
|
Розділ 2. Технологія побутової діяльності та самообслуговування |
|
|
Міні-проект 1. «Моя зачіска» |
||||
Технологія: Технологія добору зачіски |
||||
14 |
|
Види зачісок залежно від форми обличчя. |
|
|
15 |
|
Засоби для догляду за волоссям. |
|
|
Міні-проект 2. «Мій одяг – мій імідж» |
||||
Технологія: Технології добору одягу та взуття і догляду за ними |
||||
16 |
|
Види та догляд за одягом |
|
|
17 |
|
Види та догляд за взуттям |
|
|
Календарно-тематичний план 9 клас
1 год./тиж.
№ |
Дата |
Назва розділу, теми та її зміст |
Примітки |
Проект 2. Обладнання зони відпочинку на вулиці, в школі, вдома |
||||
Технологія ландшафтного дизайну |
||||
1 |
|
Поняття про ландшафтний дизайн. Квітники - їх Види квітників значення для оформлення території. |
|
|
2 |
|
Види та класифікація квітників. Традиційні квіти, які прикрашають українські садиби |
|
|
3 |
|
Вимоги до об’єкта проектування. Планування роботи з виконання проекту |
|
|
4 |
|
Робота з інформаційними джерелами. Пошук інформації, необхідної для виконання проекту |
|
|
5 |
|
Принципи підбора рослин. Правила планування квітників |
|
|
6 |
|
Елементи та матеріали в ландшафтному дизайні. Комбінування композиції клумби |
|
|
7 |
|
Створення малюнка-схеми розташування квітів згідно з обраною темою проекту |
|
|
8 |
|
Технологія створення елементів ландшафтного дизайну |
|
|
9 |
|
Технологічний процес створення клумби з елементами ландшафтного дизайну |
|
|
10 |
|
Технологічний процес виготовлення елементів ландшафтного дизайну з деревини та інших матеріалів |
|
|
11 |
|
Висаджування рослин. Добір матеріалів та інструментів |
|
|
12 |
|
Догляд за рослинами |
|
|
13 |
|
Хвороби й шкідники та профілактика й лікування |
|
|
14 |
|
Презентація результатів роботи та оцінка проектної діяльності |
|
|
Розділ 2. Технологія побутової діяльності та самообслуговування |
||||
Міні-проект 1. Мій власний стиль |
||||
Технологія проектування власного стилю |
||||
15 |
|
Стилі в одязі. Врахування особливостей фігури при виборі власного стилю |
|
|
16 |
|
Види одягу та його вибір (шкільний одяг, робочий, спортивний, святковий, для урочистих подій тощо) |
|
|