Презентація з трудового навчання "Технологічний етап. Технологічна операція. Поняття про деталь"

Про матеріал
Презентація з трудового навчання "Технологічний етап. Технологічна операція. Поняття про детальта виріб" для учнів 5 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологічний. ЕТАПВиробничий і технологічний процеси. Технологічні операції. Поняття про деталь та виріб.Інструменти. Пристосування. Обладнання. Організація та підготовка робочого місця й простору для творчості.

Номер слайду 2

Кожне підприємство є складною виробничою системою, яка призначена для виробництва нового виду продукції. Одержання певного виду продукції є результатом певного виробничого процесу, який охоплюють такі дії, як прогнозування, науково-технічні та конструкторські розробки, проектування технологію виготовлення продукції, її пакування, облік, внутрішнє транспортування, зберігання.

Номер слайду 3

Технологічним процесом називають логічно упорядкований набір операцій у ході кожної з яких із вихідних матеріалів одержують проміжну або кінцеву продукцію з певними властивостями. Внаслідок цих операцій змінюється форма, розміри чи властивості вихідних матеріалів (сировини, напівфабрикатів, деталей і т. ін.).

Номер слайду 4

Кожний технологічний процес складається з дрібних технологічних процесів або є частиною більш складного.

Номер слайду 5

Технологічні процеси повністю вдосконалюються. Це пояснюється підвищенням якості продукції, що випускається, а також впровадженням у технологічні процеси нових ефективних способів обробки (переробки) матеріалів, сучаснішого обладнання та інструментів.

Номер слайду 6

Щоб провести технологічний процес треба обладнати робоче місце. Робочим місцем називають площу в цеху, на дільниці, інший території або біля обладнання, яка призначена для виконання роботи одним або групою робітників. Робоче місце слід забезпечити пристроями та інструментами, контейнерами чи полицями для зберігання вихідних матеріалів та готової продукції.

Номер слайду 7

Саме вироби ручної роботи володіють дивовижною здатністю створювати в будинку надзвичайно теплу душевну атмосферу і викликати захоплюючі емоції гостей. Створити цікавий виріб - сувенір своїми руками - справа непроста, але якщо у вас є оригінальна ідея, задум і сильне бажання втілити її у життя, то все у вас вийде. Кожна річ виготовлена власноруч дозволить прикрасити й захистити нашу оселю або ж зробити оригінальний подарунок знайомим, друзям, рідним.  

Номер слайду 8

Технологічний процес має складну структуру. Його складові - це операції, кожна з яких є елементарним технологічним процесом. Операцією називають закінчену частину технологічного процесу, яка охоплює всі дії обладнання та робітника над одним або кількома об'єктами, що одночасно обробляються на одному і тому самому робочому місці.

Номер слайду 9

Сьогодні ми переходимо до 3 етапу виготовлення виробу

Номер слайду 10

Технологічні операції

Номер слайду 11

Шліфування – це технологічний процес зняття верхнього шару деревини і надання поверхні чистого, гладенького вигляду. Інструмент – шліфувальний папір. ШЛІФУВАННЯ

Номер слайду 12

Фарбування - це технологічний процес нанесення фарби на поверхню вироба за допомогою пензликів, валиків, спреєм.

Номер слайду 13

Лакування - це технологічний процес покриття поверхні захисним шаром для збільшення строку служби та захист виробів від пошкоджень комахами. ЛАКУВАННЯ

Номер слайду 14

Декорування - це набір технік, художніх прийомів, за допомогою яких можна підсилити виразні властивості виробу, тобто прикрашання виробу з використанням образотворчих засобів. Декорування

Номер слайду 15

Багато хто сьогодні обирає «хенд-мейд» - декор, що зроблений власноруч. Для цього використовують безліч підручних матеріалів, поєднання яких у кінцевому підсумку дає оригінальний ефект. 

Номер слайду 16

Отже, як ви вже зрозуміли, ВИ́РІБ — предмет або набір предметів, що виготовляються на підприємстві, фабриці, заводі, вдома, в майстерні. Виріб є результатом вашої творчої діяльності.

Номер слайду 17

На попередніх заняттях ми вивчили, що проектно-технологічну діяльність зі створення проекту виробу можна розділити на такі етапи: 1. Проблемно-пошуковий; 2. Конструкторський; 3. Технологічний; 4. Заключний. Поміркуй, які технологічні операції, із розглянутих сьогодні ти можеш використати під час створення свого виробу. Пригадай!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Волосожар Людмила
    Дякую за таку якісну роботу та за Ваше бажання поділитися нею з колегами!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Богданова Лидия
    Відмінна подача навчального матеріалу. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Животун Микола Миколайович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Цимбалюк Олена
    Дякую за змістовну інформацію, цікаву подачу, професійну роботу!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
1 листопада 2021
Переглядів
7695
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку