Презентація з української мови для 3 класу " Звертання. Речення зі звертанням"

Про матеріал
Презентація з української мови для 3 класу " Звертання. Речення зі звертанням" до с. 107 - 108 підручник Н. Кравцової, О. Придаток, В. Романової
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звертання. Речення зі звертаннями. Підручник с. 107 – 108(Правило)На домашнє завдання - Вправи 302 (2) та 303

Номер слайду 2

Тринадцяте березня. Домашня робота. Вправа 298++----

Номер слайду 3

Вивчення нового матеріалу У дворі гуляли Марина, Антон, Максим, Аліна та Дмитро. Аж раптом всі почули, що Назар голосно загукав.— Йди – но сюди! Щось цікаве побачиш! Ось із землі пробивається …Як ви гадаєте хто з дітей відгукнеться?До кого звернувся Назар?А як звернулися б ви?

Номер слайду 4

Чотирнадцяте березня. Дистанційна робота. Звертання. Дай, Боже, до старості не знати чорної заздрості. (Н. р.)Дай, Боже, не заздрить нікому. (Н. р.)Дай, Боже, радості, світлої радості, кожному серцю і кожному дому!(О. р.)https://www.youtube.com/watch?v=-r. OWgb5zd. U8 - Визначте тип речення за інтонацією. В дужках вкажіть: окличне (О. р.), неокличне (Н. р.) - До кого звертається автор? - Підкресліть звертання. Зверніть увагу на розділові знаки.

Номер слайду 5

Робота з підручником с. 107

Номер слайду 6

Вправа 301 (с. 107)Мам.., тат.., бабус.., дідус.., сестричк.., братик.., друг.., подруг.., Микол.. Петрович.., Алін.. Павлівн...

Номер слайду 7

Вправа - тренажер. Складіть та запишіть речення зі звертанням...., приплинь, приплинь до бережка! Не їж мене, ...!..., візьми мене на крилятка!..., ..., порятуй мене!

Номер слайду 8

Домашнє завдання

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
14 березня 2023
Переглядів
1648
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку