Презентація з уроку я досліджую світ для 3 класу на тему:" Коли рослина - ворог?"

Про матеріал
Презентація створена для уроку я досліджую світ у 3 класі. Вона розповідає про найпоширеніші види отруйних дикорослих та кімнатних рослин. Яскравий та цікавий матеріал допоможе вчителеві у підготовці до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я досліджую світ 3 клас. Коли рослина – ворог?Презентацію підготувала. Гайдаржа Лілія Вікторівна,вчитель початкових класів. КЗ «Смирнівський ліцей»Лозівської міської ради Харківської області

Номер слайду 2

Що ви очікуєте від сьогоднішнього уроку?

Номер слайду 3

Спостереження за погодою. Сьогодні:дата;день тижня;температура повітря (жарко, тепло, прохолодно, холодно);вітер (слабкий, помірний, сильний);стан неба (ясно, хмарно, похмуро);опади (якщо є, то в якому вигляді?);сезонні зміни (водойм, ґрунтів, рослин, тварин, праці людей).

Номер слайду 4

Поміркуйте!Чи всі рослини є корисними? Чи, можливо, від деяких треба триматися подалі?

Номер слайду 5

Отруйні рослини. Борщівник. Росте вздовж лісових доріг, на галявинах. Спричиняє опіки. Аконіт. Росте на берегах річок, гірських луках. При контакті зі шкірою викликає свербіж, можливе зниження температури тіла.

Номер слайду 6

Отруйні рослини. Беладонна. Росте в лісі, біля річок. Внаслідок вживання ягід, починає хрипіти голос, пересихає горло. Отруєння може мати летальні наслідки. Амброзія. Росте скрізь. Кількох крупинок пилку цілком достатньо, щоб з’явилося запалення очей, утруднене дихання, сльозоточивість очей, а при особливо великих дозах – кон’юнктивіт.

Номер слайду 7

Спробуйте назвати назви отруйних рослин, розгадавши ребуси.

Номер слайду 8

Отруйні рослини. Цикута (віха)Росте на заплавних луках, біля річок та озер. Якщо віха потрапила в шлунок, протягом 20 хвилин виявляються перші ознаки отруєння – пронос і блювота, біль у животі і припадки, які можуть призвести до смерті. Блекота. Зустрічається біля доріг або житлових будинків, на оброблюваних полях. Пересихає в роті, починається хрипота, червоніє шкіра, збільшуються зіниці. При складних випадках можна втратити свідомість або навіть впасти в кому.

Номер слайду 9

Фізкультхвилинка

Номер слайду 10

Отруйними можуть бути не лише дикорослі рослини, а й кімнатні. Особливо небезпечним є їх сік.

Номер слайду 11

Отруйні рослини. Аденіум У Давнину в Африці сік цієї рослини використовували для обробки наконечників стріл. Антуріум. Сік рослини, потрапивши на шкіру, може викликати почервоніння, болісний свербіж.

Номер слайду 12

Отруйні рослини. Гіпеаструм. Потрапляючи в організм сік викликає судоми.

Номер слайду 13

Отруйні рослини. Монстера. Отруйний сік її листя дуже шкідливий для очей і викликає опік шкіри.

Номер слайду 14

Будьте обачними та, збираючись на прогулянку в ліс або поле, де можуть рости отруйні рослини не чіпайте, не нюхайте та ні в якому разі не куштуйте невідомих ягід та рослин. Обов’язково ретельно мийте руки після догляду за отруйними кімнатними рослинами.

Номер слайду 15

Підсумуємо? На уроці - я дізнався/дізналася …- я зрозумів/ зрозуміла …- мені сподобалося (не сподобалося) …- мене зацікавило …- я відчув/відчула …- мене надихнуло на … Чи справдилися ваші очікування від уроку?

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Домашнє завдання: повторити матеріал у підручнику на с. 28 – 29 та виконати завдання у зошиті на с. 12; підготувати невеличку доповідь про свою улюблену кімнатну рослину. Бажаю успіхів!

pptx
Додано
1 лютого 2022
Переглядів
1638
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку