Презентація з варіативного модуля "Волейбол. Історія та основні правила гри"

Про матеріал
Матеріал з презентації розрахован для вивчення варіативного модуля "Волейбол " з учнями 5-7 класів. А саме під час засвоєнні теоретико-методичнийх знань з основних розділів правил гри волейбол та історичного аспекту гри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Волейбол. Вчитель вищої категорії Часовоярського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 15 Часовоярської міської ради Донецької областіПономаренко Вікторія Станіславівна

Номер слайду 2

Загальні відомостіВолейбол (англ. volleyball від volley - «вдаряти м'яч з льоту» ( також перекладають як «літаючий», «повітряний») і ball - «м'яч» ) Для організації атаки гравцям однієї команди дозволяється не більше 3 торкань м'яча підряд (додаток торкання на блоці).

Номер слайду 3

Загальні відомостіВолейбол - неконтактний, комбінаційний вид спорту, де кожен гравець має свою спеціалізацію на майданчику. Найважливішими якостями для гравців у волейбол є стрибучість для можливості високо піднятися над сіткою, реакція, координація, фізична сила для ефективного виконання атакуючих ударів

Номер слайду 4

Історія волейболу

Номер слайду 5

Виникнення гри волейбол. Винахідником волейболу вважається Вільям Джон Морганвикладач фізичного виховання коледжу Асоціації молодих християн у місті Холіок (штат Массачусетс, США)У 1916 році були опубліковані перші правила волейболу.9 лютого 1895 в спортивному залі він підвісив тенісну сітку на висоті 197 см, і його учні, число яких на майданчику не обмежувалося, стали перекидати через неї баскетбольний м’яч

Номер слайду 6

Основні правила гри

Номер слайду 7

Майданчик для гри у волейболІгровий майданчик – це прямокутник розміром 18 х 9м, оточений з усіх боків вільною зоною шириною мінімум 3 метри. Майданчик розділений посередині сіткою. Кожна з двох команд складається максимум з 12 гравців, а на полі одночасно знаходяться 6. Гра ведеться сферичним м'ячом колом 65—67 см вагою 260—280 г.

Номер слайду 8

Майданчик та його розміри

Номер слайду 9

Мета гри волейбол. Мета гри — ударом добити м'яч до ігрової поверхні майданчика половини супротивника або примусити його помилитися. Гра починається введенням м'яча в гру за допомогою подачі

Номер слайду 10

Введення м'яча в гру - подача. Подача проводиться із зони подачі за задньою лінією ігрового майданчика з метою приземлити м'яч на половину супротивника, ускладнити прийом. До того як гравець не торкнеться м'яча при подачі, жодна частина його тіла не повинна торкнутися поверхні майданчика (особливо це стосується подачі в стрибку)

Номер слайду 11

Перехід та подача м'яча. Майданчик за кількістю гравців умовно розділений на 6 зон. Після кожного переходу права подачі від однієї команди до іншої в результаті розіграшу очка, гравці переміщаються в наступну зону за годинниковою стрілкою. Виконує подачу гравець, впродовж 8 с

Номер слайду 12

Введення м'яча в гру: подача. Завдання гравця, що подає — відправити м'яч на половину суперника. Доти, поки гравець не торкнеться м'яча при подачі, жодна частина його тіла не повинна торкнутися поверхні майданчика (особливо це стосується подачі у стрибку). Якщо гравець, який подавав, порушив правила або відправив м'яч до ауту, то очко зараховується команді, що приймала. Не дозволяється блокувати м'яч при подачі, перериваючи його траєкторію над сіткою.

Номер слайду 13

Склад команди. Склад команди на матч може бути до 12 гравців. Один з гравців, але не Ліберо, є капітаном команди, який повинен бути відмічений в протоколі. Під час гри на майданчику грають 6 гравців в одній командіДо складу команди входить тренер, помічник тренера та лікарський склад

Номер слайду 14

Нарахування очок. Очко Команда набирає очко: при успішному приземленні м'яча на майданчик суперника; коли команда суперника здійснює помилку; коли команда суперника отримує зауваження. Помилка Команда здійснює помилку виконуючи ігрову дію всупереч правилам (або іншим чином порушуючи їх). Розігрування - це послідовність ігрових дій з моменту удару на подачі гравцем, що подає, до того моменту, коли м'яч вийде з гри. Завершене розігрування - це послідовність ігрових дій в результаті яких здобувається очко:

Номер слайду 15

Ігрові партіїПартія (за винятком вирішальної 5-ої партії) виграється командою, яка першою набирає 25 очок з перевагою мінімум в два очки. У разі рівного рахунку 24-24, гра триває до досягнення переваги в 2 очки (26-24; 27-25; ...). Переможцем матчу є команда, яка виграє три партії. Якщо команда відмовляється грати після вимоги зробити це, вона оголошується такою, що не з'явилася і програє матч з результатом 0-3 в матчі і 0-25 в кожній партії.

Номер слайду 16

Торкання м'яча. М’яч може торкатися будь-якої частини тіла. М’яч не повинен бути схоплений і/або кинутий. Він може відскочити в будь-якому напрямку. М’яч може торкатися різних частин тіла, тільки якщо торкання відбуваються одночасно. ПІД ЧАС ПРИЙОМУ ПОДАЧІ ЗВЕРХУ ПАЛЬЦЯМИ ВВАЖАЄТЬСЯ ПОМИЛКОЮ ПОДВІЙНЕ ТОРКАННЯ АБО ЗАХВАТ М’ЯЧА.

Номер слайду 17

Літератураhttps://sport.tdmu.edu.ua/wp-content/uploads/2017/03/FIVB-Volleyball-Rules-UKR.pdfhttps://sportovets.com.ua/pravyla-hry-u-volejbol/https://naurok.com.ua/voleybol-pravila-gri-279164.htmlhttps://sportsvit.com.ua/ru/news/plyazhnyy-voleybol-aktivnyy-otdykh-s-polzoy https://www.volleyball.ua/https://www.fvu.in.ua/https://uk.wikipedia.org/wiki/D0%92 Штейнбахк В. Л. Велика олімпійська енциклопедія. — К. : Олимпия Пресс, 2006. — Т. 1 : А—Н. — 784 Цап І. Г., Цап М. І. Волейбол  // Термінологічний словник зі спортивних ігор. — Івано-Франківськ : НАІР, 2013. — 72 с. — С. 21—34.

pptx
Додано
3 березня
Переглядів
99
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку