Групи вивчали такі питання: Чим харчувались наші предки до появи картоплі? (дослідники)Як опинилась картопля в Європі? (історики)Чим корисні страви з картоплі? (дієтологи)Які найпоширеніші страви з картоплі в інших країнах? (туристи)Асортимент страв з картоплі в нашому регіоні. (краєзнавці)
У раціоні харчування займає 2 місце після хліба. Картопля – справжня «вітамінна комора». Задовольняється 30 – 80 % добової потреби людини у вітаміні С. Є чималий резерв вітамінів В1, В2, В6, В9, РР, D, K, E, фолієвої кислоти. Серед харчових продуктів є основним джерелом калію. Добову потребу в ньому можна задовольнити споживаючи 500 гр. картоплі.
Поради як готувати картоплю, щоб не втрачались корисні речовини: Бульби картоплі не тримати довго в холодній воді. Найкраще картоплю кидати в окріп. Варити овочі із закритою кришкою. Дотримуватись режиму варіння. Не перемішувати довго і часто. Не допускати тривалого зберігання в гарячому стані, повторного і багаторазового розігріву.