Презентація з виробничого навчання "Кухар, кондитер" "Страви з картоплі"

Про матеріал
Презентація спрямована для кращого вивчення матеріалу "Приготування страв з картоплі". Мета матеріалу приготування страв з смаженої картоплі, картопля смажена з сирої, картопля смажена з вареної, картопля смажена у фритюрі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Картопля смажена (з сирої)Картопля смажена (з вареної)Картопля смажена у фритюріТема уроку. Приготування страв із смаженої картоплі:

Номер слайду 2

Сформувати первинні вміння приготування страв із смаженої картоплі;Розвивати увагу, вміння працювати в групі;Виховувати інтерес до професії кухар, естетичний смак. Мета уроку:

Номер слайду 3

Урок - проект. Страви з картоплі

Номер слайду 4

Опис проекту. Всі учні нашої групи поділяться на малі групи, кожна з яких отримає окреме завдання

Номер слайду 5

Групи проекту Дослідники Історики Дієтологи Туристи Краєзнавці

Номер слайду 6

Групи вивчали такі питання: Чим харчувались наші предки до появи картоплі? (дослідники)Як опинилась картопля в Європі? (історики)Чим корисні страви з картоплі? (дієтологи)Які найпоширеніші страви з картоплі в інших країнах? (туристи)Асортимент страв з картоплі в нашому регіоні. (краєзнавці)

Номер слайду 7

Група дослідників: Бідун Ірина. Гузь Олександр. Назарук Ольга

Номер слайду 8

Учні дослідили:на ранніх етапах розвитку людини джерелом харчування були: коріння, трави, плоди, які вгамовували не тільки голод, а й лікували різні хвороби. Першим вчителем людини була природа, першою аптекою – ліси та поля.

Номер слайду 9

В період трипільської культури вирощували зернові культури: пшеницю, ячмінь, просо.

Номер слайду 10

Літописи та археологічні розкопки свідчать, що в період Київської Русі споживали продукти переробки зерна і різних овочів. До складу їжі входило м’ясо свійських тварин. Перше місце у харчуванні відводилось хлібові.

Номер слайду 11

Висновок: Отже, до появи картоплі наші предки харчувалися кашами і хлібом

Номер слайду 12

Історики: Патій Руслана. Сметюх Аліна. Шумік Оксана

Номер слайду 13

Перша згадка про картоплю відображена в книзі Педро де Сьєса де Леона – «Хроніка Перу» (1553р.) автор навав картоплю земляним горіхом. Першими скуповували картоплю іспанські моряки. Потім картопля потрапила до Італії.

Номер слайду 14

У Франції квіти картоплі використовували як прекрасу до беретів. У Німеччині картоплю обробляли на клумбах перед палацами

Номер слайду 15

Завдяки гарячій пропаганді аптекаря Антуана Пармантьє, на початку 19 століття, картоплю почали використовувати для їжі.

Номер слайду 16

В першій пол. 19 ст. Петро І завіз картоплю до Росії. Її вживали в їжу в пору неповної стиглості. Картоплю зберігали на сонці, що спричинювало збільшення вмісту солоніну. Внаслідок цього було багато отруєнь. Тому у простолюдді картоплю називали «чортовим яблуком»

Номер слайду 17

Дієтологи: Ляшук Тетяна. Мазурик Тарас. Гупало Вікторія

Номер слайду 18

Номер слайду 19

У раціоні харчування займає 2 місце після хліба. Картопля – справжня «вітамінна комора». Задовольняється 30 – 80 % добової потреби людини у вітаміні С. Є чималий резерв вітамінів В1, В2, В6, В9, РР, D, K, E, фолієвої кислоти. Серед харчових продуктів є основним джерелом калію. Добову потребу в ньому можна задовольнити споживаючи 500 гр. картоплі.

Номер слайду 20

У медицині використовують крохмаль як протизапальну речовину від шлунково- кишечних захворювань, для присипок. Сік картоплі рекомендують вживати при лікуванні виразкової хвороби шлунка і 12-палої кишки. Пласти свіжої картоплі накладають на рану.

Номер слайду 21

Поради як готувати картоплю, щоб не втрачались корисні речовини: Бульби картоплі не тримати довго в холодній воді. Найкраще картоплю кидати в окріп. Варити овочі із закритою кришкою. Дотримуватись режиму варіння. Не перемішувати довго і часто. Не допускати тривалого зберігання в гарячому стані, повторного і багаторазового розігріву.

pptx
Додано
28 жовтня 2021
Переглядів
836
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку