Презентація за темою "Проживання в промисловій зоні"

Про матеріал
Стане в нагоді вчителям предмету "Основи здоров'я", які працюють за підручником І. Д. Бех, Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, С. В, Страшко, 6 клас, при підготовці та проведенні уроків як під час навчання в реальному режимі, так і в період дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проживання у промисловій зоні

Номер слайду 2

Якщо ти проживаєш поблизу промислового об’єкта:• Дотримуйся чистоти: щодня мийся.• Витирай ноги перед тим, як заходиш у приміщення.• Не купайся у водоймах, розташованих поблизу промислових об’єктів. • Не відчиняй вікон для провітрювання, коли вітер - з боку підприємства.

Номер слайду 3

Види небезпечних промислових об’єктів. За наслідками аварій промислові об’єкти поділяють на:- Гідротехнічні споруди. Наприклад: гідроелектростанції, захисні греблі

Номер слайду 4

- Радіаційно небезпечні. Це атомні електростанції та дослідницькі ядерні установки. Наслідки аварії: викид радіоактивних речовин у навколишнє середовище. Забруднюються повітря, ґрунт, водойми. У людей порушується діяльність нервової системи, органів кровотворення, шлунково-кишкового тракту. Бахбум

Номер слайду 5

- Пожежонебезпечні. Це підприємства, на яких використовують легкозаймисті та вибухонебезпечні речовини. Наслідки аварії: пожежа, висока температура, шкідливі й отруйні продукти згоряння. Особливо небезпечні під час вибуху - повітряна ударна хвиля й уламки.

Номер слайду 6

- Хімічно небезпечні. Це підприємства, на яких використовують небезпечні хімічні речовини. Наслідки аварії: викид або витік сильнодіючих отруйних речовин. Забруднюються повітря, ґрунт, водойми.

Номер слайду 7

Що свідчить про аварію на підприємствіПро те, що на промисловому підприємстві сталася аварія, місцеве населення обов’язково повинно бути попереджене одним або кількома способами:• сиреною цивільної оборони;• гудком на підприємстві;• повідомленням по радіо та місцевих каналах телебачення; • через працівників комунальних служб або дільничного поліціянта.

Номер слайду 8

Що робити, як діяти(ситуація 1)Якщо ти був удома, почув сирену і дізнався, що призначили місце збору для евакуації:- вдягни куртку, штани і головний убор з цупкої тканини. Штани випусти поверх закритого взуття, перев’яжи внизу мотузкою; - обов’язково надягни респіратор чи марлеву пов’язку або обмотай обличчя шарфом;- перекрий воду, газ, вимкни електрику;- візьми з собою воду та харчі, документи і гроші;- замкни квартиру і прямуй до місця збору.

Номер слайду 9

Якщо ти почув звук сирени, коли гуляв у лісі: Що робити, як діяти(ситуація 2)- визнач напрямок вітру, рухайся перпендикулярно до нього. Уникай низин, бо хімічні отруйні речовини зазвичай накопичуються саме в низинах;- не пий воду з відкритих водойм - річок, колодязів;- не збирай і не їж ягід, фруктів, городини, грибів;- коли вийдеш у безпечне місце, зніми верхній одяг і запакуй його у поліетиленовий пакет;- якщо є можливість, ретельно помийся під душем.

Номер слайду 10

Домашнє завданняІ. Прочитати § 29ІІ. Виконати тест у Гугл. Формах - лінкІІІ. Зробити ватно-марлеву пов’зку за зразком (стор. 166)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кузьменко Tетяна Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Литвин Оксана Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 березня 2021
Переглядів
7243
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку