Презентація "Задачі для учнів (не) дуже ледачих"

Про матеріал
Ці задачі призначені для тих, хто не любить математику і вважає розв'язування задач нудним заняттям
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Математика для ледачих. Задачі для учнів (не) дуже ледачих

Номер слайду 2

Вороги прийшли на поле бою, зустріли там наших і віроломно відірвали від їхніх пальто 38 гудзиків. За це обурені наші відірвали ворогам від пальто на 14 гудзиків більше. Якою кількістю ґудзиків було всіяне поле бою після того, як наші з перемогою повернулись додому?

Номер слайду 3

Коли Паша і Маша були маленькими, вони часто лякались і від страху у них по спині бігали мурашки. У Паші по спині бігало 97 мурашок, а у Маші у 2 рази більше. Скільки всього мурашок бігало по спинах у Паші і Маші, коли вони були маленькими і часто лякались?

Номер слайду 4

Семен Семенович знайшов купу грошей. Цілий рік він витрачав по 542 грн щомісяця, а потім схаменувся, бо грошей іще вистачить на три місяці, якщо витрачати по 125 грн щомісяця. А теща Петра Петровича якраз рік тому загубила купу грошей, і було в ній 6 879 грн. Як ти вважаєш, чи не тещину купу грошей знайшов Петро Петрович?

Номер слайду 5

У понеділок Толя взяв в борг у Колі 2 цукерки і з’їв їх з великим задоволенням. У вівторок Толя взяв в борг у Колі 4 цукерки. 2 цукерки він одразу ж повернув, щоб розрахуватися за понеділок, а 2 інші із задоволенням з’їв. В середу Толя взяв у Колі в борг 6 цукерок. 4 цукерки повернув Колі за вівторок, а 2 що залишилися – з’їв. В четвер в борг у Колі Толя взяв 8 цукерок: 2 цукерки з’їв, а 6 чесно повернув, розрахувавшись за середу. В п’ятницю Толею було взято в борг 10 цукерок. 2 були із задоволенням з’іжені, а 8 із вдячністю повернуті Колі. Дай відповідь на чотири запитання:1. Скільки всього цукерок взяв Толя у Колі?2. Скільки цукерок Толя повернув Колі?3. Скільки цукерок Толя з’їв?4. Скільки цукерок Толя заборгував Колі?

Номер слайду 6

Малюк Кузя кричить, як різаний, 5 годин на добу і спить, як убитий, 16 годин. Решту часу він радіє життю всіма доступними йому способами. Скільки годин на добу Кузя радіє життю?

Номер слайду 7

Коли малюка Кузю пошкрябала кішка, він кричав не своїм голосом 5 хвилин, коли його вкусила оса – він кричав на 3 хвилини довше. Але коли власна мама накинулась на нього і почала мити його з милом, Кузя кричав у 2 рази довше, ніж після укуса оси. Мама мила Кузю 9 хвилин. Скільки хвилин кричав уже вимитий Кузя?

Номер слайду 8

Коля і Толя розділили яблуко навпіл і побачили, що разом з ними це яблуко збираються їсти 2 черв’яка. Толя відділив від своєї частини яблука половину і добровільно поділився з черв’яком. Те ж саме зробив і Коля. Яку частину яблука отримав кожен черв’як?

Номер слайду 9

Колі і Толі купили по 4 тістечка. Коля з’їв свої за 6 хвилин і став сходити з розуму від заздрощів, дивлячись, як Толя їсть кожне тістечко протягом 4 хвилин. Чи довго Толя буде сходити з розуму від заздрощів?

Номер слайду 10

У Саші було 6 карамельок, а у Каті на декілька більше. Щоб дізнатись, на скільки карамельок у Каті більше, Саша відібрав у неї стільки карамельок, скільки було у нього самого і став дивитись, із скількома карамельками в роті буде ридати Катя. Виявилось, що Катя ридає з двома карамельками в роті. Скільки карамельок було у Каті?

Номер слайду 11

40 бабусь поїхали кататись на мотоциклах. Попереду на мотоциклі без глушника їхала одна найкрутіша бабуся, за нею мчались три мотоцикли з колясками,на кожному з яких вмостились по три бабусі, а ззаду їх наздоганяли решта мотоциклів. На останніх мотоциклах було по дві бабусі. Скільки всього мотоциклів було у бабусь?

Номер слайду 12

В одну школу на роботу поступив людоїд. Він працював директором школи. Під час уроків він бродив по порожніх коридорах і поїдав усіх учнів, яких виганяли вчителі з класів за погану поведінку. За день директор з’їдав по 12 учнів. Через 15 днів діти, які себе погано поводили, закінчились, виганяти з класів не було кого і директор почав худнути. Директор худнув на 10 кг за день і через 14 днів його вага була лише 4 кг. Від директора залишився тільки скелет. Тоді він звільнився з директорів і поступив в кабінет біології, де став працювати наочним посібником. Дай відповідь на 2 питання: Скільки в школі було учнів, які себе погано поводили?2. Якою була вага директора до того, як він почав худнути?

pptx
Пов’язані теми
Математика, Презентації
Додано
29 листопада 2023
Переглядів
447
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку