Презентація "Загадкові Індія, Китай та Японія". Музичне мистецтво, четвертий клас.

Про матеріал
Матеріал презентації розроблено для проведення уроків музичного мистецтва у четвертих класах (підручник «Музичне мистецтво 4 клас», Л.Г.Кондратова). Містить відеоматеріали, розспівки та фонограми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загадкові Індія, Китай та Японія. Дистанційне навчання. Музичне мистецтво 4 клас. Тодорович А. Я.

Номер слайду 2

Сьогодні на нас чекає мандрівка до Японії, Китаю та Індонезії— країн сонця, що сходить.

Номер слайду 3

Китай разом з Індією та Єгиптом є однією з найдавніших держав. Розташувавшись у Східній Азії країна зробила величезний внесок у розвиток світового мистецтва, науки та культури

Номер слайду 4

Цікаві факти про Китай. Населення Китаю - це одна четверта частина всього населення ЗемліУ Китаї нарахували приблизно 100 видів тварин, які не трапляються більше ніде. Найвідоміші з них — це Ірбіс і Панда. Саме в Китаї вперше з’явилися папір, компас, шовк, друк, фарфор, парашут, механічний годинник і це далеко не все. Велика Китайська стіна найбільша пам’ятка архітектури, має довжину — 8 851 км. Спочатку її створювали для захисту території від войовничих кочових племен.

Номер слайду 5

Творчість китайського народу багата на оригінальні пісні й танці. Друга дія балету балеті «Лускунчик», який написав російський композитор Петро Чайковський, відбувається в Королівстві солодощів. На святі танцюють всі: шоколад, кава та чай, — утворюючи веселий дивертисмент, тобто розваги. Дивертисмент — це танцювальна сюїта, яка складається із сольних танцювальних номерів в опері чи балеті. Кожен танець має свою назву: арабський танець (кава), китайський танець (чай), іспанський танець (шоколад) тощо. Китайський танець у «Лускунчику» жвавий і веселий.

Номер слайду 6

Слухання . Петро Чайковський, Китайський танець із балету «Лускунчик».

Номер слайду 7

Не багато хто знає чому Японію називають «країною сонця, що сходить», крім того, що це найбільш східна держава і вони перші на землі зустрічають сонце, так і сама назва країни японською, а також її національний прапор символізують сонце.

Номер слайду 8

Цікаві факти про Японію. Японія складається приблизно із 6 800 островів. У Японії розташовано понад 200 вулканів, а найвищим вулканом є гора Фудзі. Дзен-буддизм є найпоширенішою формою буддизму. Населення Японії складається з 98 % етнічних японців

Номер слайду 9

Викликає захоплення мистецтво японських майстрів. Театр. Архітектура. Живопис. БонсайІкебана

Номер слайду 10

Японська музика чимось схожа на китайську. Дуже давно японці навчалися музиці в Китаї, звідти і привезли додому чимало музичних п’єс. В Японії існує особливий музичний стиль - «театр но». Це поєднання музики, танцю, поезії. Актори під барабанні ритми промовляють вірші і танцюють, а музиканти акомпанують їм на флейтах і струнних інструментах - сямісенах

Номер слайду 11

Своєрідною є музична мова японського народу. Послухайте мелодію японської народної пісні«Сакура».

Номер слайду 12

Видатний російський композитор і педагог Дмитро Борисович Кабалевський використовував мелодії японських народних пісень у своїй творчості. Саме так сталося і з японською народною піснею «Вишня». Прослухайте твір Дмитра Кабалевського, написаний на мелодію цієї пісні...

Номер слайду 13

Час розминки

Номер слайду 14

Індонезія— країна Океанії та Південно-Східної Азії.

Номер слайду 15

Індонезію можна сміливо назвати країною контрастів — величезні, блискучі хмарочоси міста тут сусідять з бідними селами, прогрес в яких, здається, зупинився півтисячі років тому.

Номер слайду 16

Одна з головних індонезійських пам’яток – буддистський храм Боробудур на острові Ява. Всередині комплексу, побудованого в період з 750 по 850 рік, розташовані 504 статуї Будди і 1460 релігійних барельєфів. Храм входить в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Кажуть, що його будували цілих 75 років.

Номер слайду 17

Прослухайте та заспівайте індонезійську народну пісню «Прогулянка з батьком”. Зверніть увагу на чіткість ритму, широкі мелодичні ходи, легкість звучання пісні.

Номер слайду 18

Художнє виконання караке індонезійської народної пісні «Прогулянказ батьком”.

Номер слайду 19

Сьогодні ми познайомилися з музикою народів Сходу. Незважаючи на її своєрідність, вона нам зрозуміла, адже музична мова є інтернаціональною. Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Стахова Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кушнір Аня
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 червня 2020
Переглядів
3235
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку