Презентація "Загальна характеристика господарства України"

Про матеріал

Презентація до уроку "Господарство і національний господарський комплекс" - перша тема розділу "Загальна характеристика господарства України". Матеріал йде послідовно за підручником та має питання для усної роботи у класі з дітьми. Рекомендовано використовувати систему карток за активність на уроці, щоб діти мали оцінки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИРозділ 3 Тема 1

Номер слайду 2

Домашнє завдання§ 11 – вивчити. Зверніть увагу на мал.25. Знати відповідь на питання № 1-4 розділу «самоперевірка». Стр.57 «Проблема»* - для допитлевих.

Номер слайду 3

Пригадайте!Що таке “ господарство “?У якій сфері діяльності працюють ваші батьки?Коли розпочалося господарське освоєння території вашої місцевості?

Номер слайду 4

Ваша думка!Чи потрібно сучасній людині розбиратись у структурі господарства своєї країни? Чому ви так вважаєте?

Номер слайду 5

Сьогодні на уроці: Господарство України як єдиний комплекс. Господарські об'єкти. Перехід від планового до ринкового господарства

Номер слайду 6

Господарство України як єдиний комплекс

Номер слайду 7

Господарство України – це…… сукупність галузей, які виконують певні господарські функції і розміщуються по території, обмеженій державним кордоном, за певними закономірностями.

Номер слайду 8

Господарство України – це сукупність галузей, які виконують певні господарські функції і розміщуються по території, обмеженій державним кордоном, за певними закономірностями.

Номер слайду 9

Повернемось до питання: Коли розпочалося господарське освоєння території вашої місцевості?Які сфери господарства є у нашому регіоніЯк ви вважаєте, чому вони розвиваються саме у нашому регіоні?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Господарський комплекс – це… …взаємопов'язане і взаємозумовлене поєднання галузей господарства на певній території, о працює, мов єдиний організм, забезпечуючи матеріальні й духовні потреби людей. Приведіть приклад матеріальних і духовних потреб людини.

Номер слайду 12

Приведіть приклад галузі виробничої та невиробничої сфери. Природні ресурси. Трудові ресурси

Номер слайду 13

Господарські об'єкти.

Номер слайду 14

Пошук найліпшого варіанта розміщення об'єктів господарства по території країни є важливим завданням економічної географії. Наведіть приклади галузей, об'єкти яких розміщені поблизу родовищ корисних копалин.

Номер слайду 15

Перехід від планового до ринкового господарства

Номер слайду 16

Перехід від планового до ринкового господарства. Господарський комплекс країни формувався впродовж тривалого часу. Ключовий перехід на сучасний лад відбувся у 1991 році, після здобуття незалежності держави та перехід на ринкові відносини. Програма перебудови господарського комплексу. Реформи та приватизація Основою розвитку господарського комплексу держави є положення Конституції та господарські закони.

Номер слайду 17

Самоперевірка

Номер слайду 18

Самоперевірка. Назвіть компоненти господарства України. Що є моделлю господарського простору України?Від чого залежить розвиток національного господарства?Назвіть головні етапи формування ринкового господарства України. Що таке “ приватизація ”, “ господарський простір ”, “ господарський комплекс “ ?

Номер слайду 19

Узагальнення

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Оцінки за активну роботу на уроці

pptx
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Презентації
До підручника
Географія 9 клас (Пестушко В.Ю., Уварова Г.Ш., Довгань А. І.)
Додано
19 березня 2023
Переглядів
1004
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку