Презентація "Захист цивільних прав громадян"

Про матеріал

Презентацію "Захист цивільних прав громадян" можна використати при поясненні теми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Захист цивільних прав громадян

Номер слайду 2

ПЛАН Майнові та немайнові права. 2. Цивільно-правова відповідальність. 3.Особливості цивільно-правової відповідальності неповнолітніх. 4.Судовий захист цивільних прав.

Номер слайду 3

Майнові відносини відносини пов'язані з володінням, користуванням та розпорядженням певним майном Особисті немайнові відносини відносини, пов'язані із задоволенням особистих інтересів учасників, що не мають майнового характеру (відносини, пов'язані з ім'ям особи, її честю, гідністю, діловою репутацією) Цивільно-правові відносини:

Номер слайду 4

Стаття 269. Поняття особистого немайнового права Особисті немайнові права належать кожній фізичній особі від народження або за законом. 2. Особисті немайнові права фізичної особи не мають економічного змісту. 3. Особисті немайнові права тісно пов'язані з фізичною особою. 4. Особистими немайновими правами фізична особа володіє довічно.

Номер слайду 5

Стаття 270. Види особистих немайнових прав 1. Відповідно до Конституції України фізична особа має право на життя, право на охорону здоров'я, право на безпечне для життя і здоров'я довкілля, право на свободу та особисту недоторканість, право на недоторканість особистого і сімейного життя, право на повагу до гідності та честі, право на таємницю листування, телефонних розмов … недоторканість житла, право на свободу пересування і т.д.

Номер слайду 6

Цивільно-правова відповідальність

Номер слайду 7

Головна мета цивільно-правової відповідальності не покарання чи перевиховання, а відшкодування збитків.

Номер слайду 8

Особливості цивільно-правової відповідальності Головна мета – компенсація завданої шкоди Можливість добровільного відшкодування Позовний характер відповідальності Можливість притягнення до відповідальності за відсутності вини

Номер слайду 9

Особливості цивільно-правової відповідальності

Номер слайду 10

Судовий захист цивільних прав Стаття 119. Форма і зміст позовної заяви 1.Позовна заява подається в письмовій формі. 2.Позовна заява повинна містити: 1)найменування суду,до якого подається заява; 2) ім'я позивача і відповідача; 3) зміст позовних вимог; 4) ціну позову; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; 6) зазначення доказів 7) перелік документів,що додаються до заяви. 3.Позовна заява підписується позивачем із зазначенням дати її подання…..

Номер слайду 11

Держава бере участь у притягненні особи до цивільної відповідальності лише за умови активних дій особи,яка постраждала. Вимагати відшкодування, притягнення винного до цивільно-правової відповідальності – право, а не обов'язок потерпілого.

ppt
Додано
19 листопада 2021
Переглядів
1001
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку