ВІЗУАЛІЗАЦІЯ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ: НАВЧАННЯ З TIKTOK

Про матеріал
Враховуючи зацікавленість здобувачами освіти соцмедійного застосунку TikTok, вирішено було уроки з основ правознавства надавати саме черезTikTok. Створено акаунт tiktok.com/@basicspravo. У профілі опублікувано «Основи правознавства для школярів!
Перегляд файлу

ВІЗУАЛІЗАЦІЯ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ: НАВЧАННЯ З TIKTOK

Освіта є одним з основних прав людини, що закріплене у 26 статті Декларації прав людини, Конституції України та галузевих законах. Четверта ціль сталого розвитку ООН до 2030 року, виконання якої здійснює також і Україна, передбачає «забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх».

Несподівана пандемія внесла свої корективи в цілому і в діяльність освітньої галузі. Педагогічним працівникам довелося в авральному режимі налаштовувати навчальний процес з очної форми у дистанційну. Вчителі розуміли, як було раніше – вже не буде. Необхідно створювати нові технології навчання, слідкувати за тим, чим цікавляться здобувачі освіти. Для себе особисто зробила висновок, для кращого сприйняття та засвоєння програмового матеріалу необхідно його візуалізувати.

Адже застосування візуалізації  на уроці сприяє набуттю учнями необхідних компетенцій і  надає можливість розв'язувати такі дидактичні завдання: забезпечувати науковість навчання; розвивати пізнавальні інтереси й здібності учнів; забезпечувати здобуття учнями більш ґрунтовних знань; прискорювати темп вивчення й запам'ятовування навчального матеріалу; активізувати самостійну роботу учнів.

Враховуючи зацікавленість здобувачами освіти соцмедійного застосунку TikTok, вирішено було уроки з основ правознавства надавати саме через цю платформу. TikTok китайський соцмедійний застосунок для створення та поширення відеофайлів та онлайн-трансляцій. Це найпопулярніша платформа для коротких відео. Застосунок дозволяє користувачам створювати музичні, танцювальні, комедійні та інші відео тривалістю до 3 хвилин, але зазвичай до 15 секунд.

Мною було створено акаунт в TikTok tiktok.com/@basicspravo. У профілі опублікувала «Основи правознавства для школярів!

docx
Додано
20 листопада 2021
Переглядів
361
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку