Презентація. "Захист України. Інтегрований курс. Модуль 2. "Основи управління та планування" за новою модельною навчальною програмою. 1. Склад, структура, завдання Сил оборони. "

Про матеріал

Модуль 2. Основи управління та планування.

1. Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Головне завдання предмету «Захист України»:формувати в себе оборонну свідомість та стійку громадянську позицію; розуміти у чому є важливість мати свою країну й жити в певній системі цінностей;усвідомити, чим кожен і кожна може бути корисним/корисною в захисті країни.  ми маємо шукати баланс між практичними навичками, які має отримати дитина, і світоглядними речами, без яких ці практичні навички можуть ніколи не застосовуватися.

Номер слайду 3

10 клас. Модуль 2. Основи управління та планування. Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів.

Номер слайду 4

Оновлена програма «Захист України»Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів. Сили оборони — Збройні сили України, а також інші утворені відповідно до законів України військові формування, правоохоронні та розвідувальні органи, органи спеціального призначення з правоохоронними функціями, на які Конституцією та законами України покладено функції із забезпечення оборони держави.(Збройні сили України, Національна гвардія, Державна прикордонна служба, Служба безпеки України та інші)

Номер слайду 5

Оновлена програма «Захист України»Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів.1.1 Збройні сили України (ЗСУ) — військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладені завдання з оборони України, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності. Збройні сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України у випадках, визначених законом, беруть участь у заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом.

Номер слайду 6

Оновлена програма «Захист України»Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів.1.2 З’єднання, військові частини і підрозділи Збройних Сил України відповідно до закону можуть залучатися доа) здійснення заходів правового режиму воєнного і надзвичайного стану, заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, організації та підтримання дій руху опору, ·        проведення військових інформаційно-психологічних операцій, боротьби з тероризмом і піратством,

Номер слайду 7

Оновлена програма «Захист України»Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів. б) заходів щодо здійснення захисту життя, здоров’я громадян та об’єктів (майна) державної власності за межами України, забезпечення їх безпеки та евакуації (повернення), посилення охорони державного кордону, захисту суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні та на континентальному шельфі та їх правового оформлення, забезпечення безпеки національного морського судноплавства України у відкритому морі чи в будь-якому місці поза межами юрисдикції будь- якої держави,

Номер слайду 8

Оновлена програма «Захист України»Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів. в) заходів щодо запобігання розповсюдженню зброї масового ураження, протидії незаконним перевезенням зброї і наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів у відкритому морі, ліквідації надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, надання військової допомоги іншим державам, а також брати участь у міжнародному військовому співробітництві, міжнародних антитерористичних, антипіратських та інших міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки на підставі міжнародних договорів України та в порядку і на умовах, визначених законодавством України.

Номер слайду 9

Оновлена програма «Захист України»Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів. Національна гвардія України військове формування з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України (МВС) і призначено для виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян України, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки, а також у взаємодії з правоохоронними органами — із забезпечення державної безпеки і захисту державного кордону, припинення терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій.

Номер слайду 10

Оновлена програма «Захист України»Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів. Національна гвардія України Національна гвардія України бере участь відповідно до закону у взаємодії зі Збройними силами України у відсічі збройній агресії проти України та ліквідації збройного конфлікту шляхом ведення воєнних (бойових) дій, а також у виконанні завдань територіальної оборони. З введенням воєнного стану Національна гвардія України для виконання завдань з оборони держави приводиться в готовність до виконання завдань за призначенням і підпорядковується Головнокомандувачу Збройних сил України, крім військових частин (підрозділів), які здійснюють конвоювання та охорону дипломатичних представництв.

Номер слайду 11

Оновлена програма «Захист України»Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів. Державна прикордонна служба України (ДПСУ) —правоохоронний орган спеціального призначення, на який покладаються завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону України та охорони суверенних прав України в її винятковій (морській) економічній зоні.

Номер слайду 12

Оновлена програма «Захист України»Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів. Державна прикордонна служба України (ДПСУ) - головне призначення:а) охорона державного кордону України на суші, морі, річках, озерах та інших водоймах з метою недопущення незаконної зміни проходження його лінії, забезпечення дотримання режиму державного кордону та прикордонного режиму;

Номер слайду 13

Оновлена програма «Захист України»Державна прикордонна служба України (ДПСУ) - головне призначення: б) охорона здійснення в установленому порядку прикордонного контролю і пропуску крізь державний кордон України осіб, транспортних засобів, вантажів та іншого майна, а також виявлення і припинення випадків незаконного їх переміщення; охорона суверенних прав України в її винятковій (морській) економічній зоні та нагляд за дотриманням прав і виконанням зобов'язань у цій зоні інших держав, українських та іноземних юридичних і фізичних осіб, міжнародних організацій;

Номер слайду 14

Оновлена програма «Захист України»Державна прикордонна служба України (ДПСУ) - головне призначення: в) ведення розвідувальної, інформаційно-аналітичної та оперативно-розшукової діяльності задля забезпечення захисту державного кордону України згідно із законами України «Про розвідувальні органи України» та «Про оперативно-розшукову діяльність»; участь у боротьбі з організованою злочинністю й протидія незаконній міграції на державному кордоні України та в межах контрольованих прикордонних районів;

Номер слайду 15

Оновлена програма «Захист України»Державна прикордонна служба України (ДПСУ) - головне призначення: г) участь у здійсненні державної охорони місць постійного і тимчасового перебування Президента України та посадових осіб, визначених у Законі України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб»;охорона закордонних дипломатичних установ України;

Номер слайду 16

Оновлена програма «Захист України»Державна прикордонна служба України (ДПСУ) - головне призначення: д) узгодження діяльності військових формувань та відповідних правоохоронних органів, пов'язаної із захистом державного кордону України, а також діяльності державних органів, що здійснюють різні види контролю під час перетинання державного кордону України або беруть участь у забезпеченні режиму державного кордону, прикордонного режиму і розпорядку в пунктах пропуску крізь державний кордон України.

Номер слайду 17

Оновлена програма «Захист України»Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів. Служба безпеки України (СБУ) — державний орган спеціального призначення з правоохоронними функціями, який забезпечує державну безпеку України. Підпорядкований Президенту України.

Номер слайду 18

Оновлена програма «Захист України»Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів. На Службу безпеки України покладається у межах визначеної законодавством компетенції захист державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, науково-технічного і оборонного потенціалу України, законних інтересів держави та прав громадян від розвідувально-підривної діяльності іноземних спеціальних служб, посягань з боку окремих організацій, груп та осіб, а також забезпечення охорони державної таємниці.

Номер слайду 19

Оновлена програма «Захист України»Склад, структура, завдання Сил оборони. Структура, призначення та бойові можливості військових підрозділів. Служба безпеки України. До завдань Служби безпеки України також входить попередження, виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень проти миру і безпеки людства, тероризму та інших протиправних дій, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам України.

Номер слайду 20

Оновлена програма «Захист України»Збройні сили України

Номер слайду 21

Оновлена програма «Захист України»Збройні сили України

Номер слайду 22

Оновлена програма «Захист України»Збройні сили України

Номер слайду 23

Оновлена програма «Захист України»Сухопутні війська Збройних сил України (СВ ЗСУ) — найчисленніший самостійний вид Збройних сил України, головний носій їх бойової могутності, призначений для ведення бойових дій переважно на суходолі. Сухопутні війська Збройних сил України призначені для:запобігання, нейтралізації (ліквідації) потенційних загроз національним інтересам України;посилення охорони державного кордону та найнебезпечніших ділянок морського узбережжя на загрозливих напрямках;прикриття ділянок державного кордону, які прилягають до району збройного конфлікту;

Номер слайду 24

Оновлена програма «Захист України»Сухопутні війська Збройних сил Україниведення розвідки; здійснення оперативного розгортання військ;проведення демонстративних дій;проведення операції угруповання ОСШР, оперативного угруповання військ (сил);участь у протидесантних та спеціальних операціях;участь у протиповітряній обороні держави;ведення територіальної оборони у визначених зонах;участь у заходах з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру;

Номер слайду 25

Оновлена програма «Захист України»Сухопутні війська Збройних сил Україниучасть у прикритті визначених важливих державних об'єктів від можливих терористичних атак з використанням літальних апаратів та інших засобів повітряного нападу;забезпечення захисту об'єктів Сухопутних військ Збройних сил України від терористичних посягань;участь у проведенні антитерористичних операцій на військових об'єктах. Захист громадян України від террористичної загрози від будь-якої країни.

Номер слайду 26

Оновлена програма «Захист України»Сухопутні війська Збройних сил України Командування Сухопутних військ

Номер слайду 27

Оновлена програма «Захист України»Механізовані та танкові війська. Ракетні війська та артилерія. Армійська авіація Склад Сухопутних військ Збройних сил України Спеціальні війська  Війська РХБЗ України, Війська РЕБ України, Інженерні війська України та Війська зв'язку

Номер слайду 28

Оновлена програма «Захист України»Повітряні сили Збройних сил Українивид збройних сил у складі Збройних сил України, який має на озброєнні винищувальну, бомбардувальну і транспортну авіацію, а також зенітні ракетні війська і радіотехнічні війська. Військово-повітряні сили у цьому вигляді були створені у 2004 році шляхом об'єднання двох видів: Військово-повітряних сил та Військ протиповітряної оборони України.

Номер слайду 29

Оновлена програма «Захист України»Повітряні сили Збройних сил України. Повітряні сили України — один з головних носіїв бойового потенціалу Збройних сил України. Цей високоманеврений вид збройних сил призначений, спільно з військами Протиповітряної оборони, для охорони повітряного простору держави, ураження з повітря об'єктів противника, авіаційної підтримки власних військ (сил), висадки повітряних десантів, повітряного перевезення військ і матеріальних засобів та ведення повітряної розвідки.

Номер слайду 30

Оновлена програма «Захист України»Повітряні сили Збройних сил України. Основні завдання Повітряних сил України :завоювання переваги у повітрі;прикриття угруповань військ і об'єктів від ударів противника з повітря;авіаційна підтримка Сухопутних військ та забезпечення бойових дій Військово-морських сил зрив маневру військ противника та його перевезень;висадка повітряних десантів та боротьба з десантами противника на землі і у повітрі;ведення повітряної розвідки;здійснення повітряних перевезень своїх військ і матеріальних засобів;руйнування та знищення військових, військово-промислових, енергетичних об'єктів, вузлів і комунікацій противника.

Номер слайду 31

Оновлена програма «Захист України»Повітряні сили Збройних сил України. Організаційно повітряні сили України складаються з таких підрозділів:

Номер слайду 32

Оновлена програма «Захист України»Склад Повітряних сил Збройних сил України Повітряні сили мають у своєму складі роди військ:авіація (винищувальна, бомбардувальна, штурмова, розвідувальна, військово-транспортна та спеціальна);зенітні ракетні війська; радіотехнічні війська;спеціальні війська  (окремі військові частини і підрозділи:  розвідувальні, інженерні, РХБ захисту, зв'язку АСУ та РТЗ, РЕБ, метеорологічного забезпечення та інші);частини матеріально-технічного і медичного забезпечення;

Номер слайду 33

Оновлена програма «Захист України»Склад Повітряних сил Збройних сил України Повітряні сили мають у своєму складі роди військ:

Номер слайду 34

Оновлена програма «Захист України»Склад Повітряних сил Збройних сил України Повітряні сили мають у своєму складі роди військ:

Номер слайду 35

Оновлена програма «Захист України»Військово-Морські́ Сили Збройних сил України — вид збройних сил України, призначений для захисту суверенітету і державних інтересів України на морі, розгрому угруповань ВМС противника у визначених військово-морських зонах самостійно та у взаємодії з іншими видами Збройних сил України, сприяння Сухопутним військам Збройних сил України на приморському напрямку.

Номер слайду 36

Оновлена програма «Захист України»Військово-Морські́ сили Збройних сил Українипризначені для стримування, локалізації та нейтралізації збройного конфлікту, а за необхідності — припинення збройної агресії з моря як самостійно, так і у взаємодії з іншими видами Збройних сил України , військовими формуваннями та правоохоронними органами відповідно до Конституції України законами України та іншими нормативно-правовими актами, виходячи з принципів міжнародного права та загальних засад військового мистецтва.

Номер слайду 37

Оновлена програма «Захист України»Надводні сили призначені для пошуку та знищення корабельних угруповань і підводних човнів противника, захисту пунктів базування і морських комунікацій, постановки мінних та сіткових загороджень, порушення морських комунікацій противника, участі у вогневій підтримці Сухопутних військ на узбережжі, забезпечення висадки морських десантів, ведення розвідки та радіоелектронної боротьби, пошуку та рятування екіпажів літальних апаратів, надводних суден, підводних човнів, які зазнали аварії. Склад Військово-морських сил Збройних сил України Надводні сили Морська піхота Морська авіація Берегові ракетно-артилерійські війська

Номер слайду 38

Оновлена програма «Захист України»Військово-Морські́ сили Збройних сил України. Морська піхота України — передовий загін сил висадки, призначений для дій у складі тактичних і оперативно-тактичних десантів, а також оборони пунктів базування Військово-морських сил, островів, ділянок узбережжя, портів, аеродромів та інших важливих об'єктів.

Номер слайду 39

Оновлена програма «Захист України»Морська авіація є тактичним з'єднанням, організаційно зведеним у морську авіаційну групу, що має на озброєнні літаки та вертольоти наземного і корабельного базування і включає: протичовнову, транспортну та пошуково-рятувальну авіацію. Берегові ракетно-артилерійські війська мають стаціонарні рухомі ракетні і артилерійські комплекси оперативно-тактичного та тактичного призначення. Головним завданням цих військ є ураження надводних кораблів, десантних загонів, конвоїв і суден противника. Військово-Морські́ сили Збройних сил України

Номер слайду 40

Оновлена програма «Захист України»Військово-морські сили Збройних сил України. Пункти базування. Західна військово-морська база (Одеса, Одеська область)Южне, Одеська область. Очаків, Миколаївська область.6 баз перебувають під контролем Росії (детальніше: Анексія Криму Росією): Балаклава, АР Крим, Феодосія, АР Крим, Керч, АР Крим Севастопольська військово-морська база (Севастополь, АР Крим), Південна військово-морська база (затока Донузлав, смт. Новоозерне, АР Крим), Чорноморське, АР Крим, до 2000-х базувався дивізіон торпедних катерів, Головне місце базування Військово-Морських Сил Збройних Сил України — Одеса.

Номер слайду 41

Оновлена програма «Захист України»Десантно-штурмові війська Збройних сил України окремий рід військ у складі Збройних сил України, призначений діяти як повітряний десант, а також для виконання бойових завдань у тактичному та оперативному тилу ворога. До складу військ входять повітрянодесантні, аеромобільні та штурмові частини. 

Номер слайду 42

Оновлена програма «Захист України»Основними завданнями ДШВ визначені: порушення управління військами та роботи в тилу противника;унеможливлення планомірного використання резервів противником;боротьба з повітряними десантами та угрупованнями противника, що прорвалися;зайняття й утримання важливих об'єктів і рубежів з метою забезпечення безперешкодного і своєчасного оперативного розгортання власних військ та сил у визначених операційних зонах, районах. Крім основних завдань ДШВ можуть брати участь у боротьбі з незаконними збройними формуваннями, міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Оновлена програма «Захист України»Сили спеціальних операцій Збройних сил України (ССО ЗСУ)окремий рід сил у складі ЗСУ, до складу якого входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій, що комплектуються спеціально навченими фахівцями, які мають спеціальні можливості у сферах розвідки, прямих акцій та військової підтримки для виконання складних, небезпечних, інколи політично чутливих операцій, що проводить командування ССО.

Номер слайду 45

Оновлена програма «Захист України»Сили спеціальних операцій Збройних сил України (ССО ЗСУ) До типових завдань ССО відносяться:рейди та сучасні бойові дії;психологічні операції (Psy-Ops);добуття розвідувальної інформації за лінією фронту;робота «цивільної адміністрації» (залучення на свій бік населення);створення агентурних мереж;навчання іноземних армій, поліційних і безпекових сил (так зване «примноження сили»);пошук, евакуація й доставлення полонених, заручників;медична допомога;

Номер слайду 46

Оновлена програма «Захист України»Сили спеціальних операцій Збройних сил України (ССО ЗСУ)До типових завдань ССО відносяться:упровадження в структуру спецслужб і військових організацій з метою шпигунства або знищення людей, що представляють загрозу державі (в тому числі і на території інших держав);підготовка до переворотів, повалення режимів;виявлення, ідентифікація та визначення цілей для власних засобів ураження;антитерористичні операції.командування ССО.

Номер слайду 47

Оновлена програма «Захист України» Сили безпілотних систем Збройних сил України (СБС) України окремий рід військ у складі Збройних сил України, що призначений для використання повітряних, морських надводних і підводних, та наземних безпілотних та роботизованих систем. Сили безпілотних систем - це перший в світі рід військ, що використовує в своїй бойовій роботі повітряні, морські надводні / підводні, наземні безпілотні та роботизовані системи.

Номер слайду 48

Оновлена програма «Захист України» Сили безпілотних систем Збройних сил України (СБС) України Сили безпілотних систем Збройних сил України — наймолодший рід військ у складі Збройних сил України, що призначений для використання повітряних, морських надводних і підводних, та наземних безпілотних та роботизованих систем. Мета Сил безпілотних систем – нарощування спроможностей Збройних сил України щодо використання безпілотних та роботизованих повітряних, морських і наземних систем та забезпечення готовності до застосування таких систем за призначенням

Номер слайду 49

Оновлена програма «Захист України»Сили територіальної оборони ЗСУ — окремий рід сил ЗСУ, на який покладається організація, підготовка та виконання завдань територіальної оборони. Безпосереднє керівництво територіальною обороною здійснюється Головнокомандувачем ЗСУ через Командувача Сил територіальної оборони. У складі Сил територіальної оборони України передбачено 25 бригад (одна бригада на регіон), які складаються із понад 150 батальйонів (один батальйон на район). Силам територіальної оборони Збройних Сил України належить чільна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони. Територіальна оборона, поряд з рухом опору та підготовкою громадян України до національного спротиву є складовою Національного спротиву в Україні.

Номер слайду 50

Оновлена програма «Захист України»Сили територіальної оборони ЗСУЗавданнями територіальної оборони є: своєчасне реагування та вжиття необхідних заходів щодо оборони території та захисту населення на визначеній місцевості до моменту розгортання в межах такої території угруповання військ (сил) або/чи угруповання об'єднаних сил, призначених для ведення воєнних (бойових) дій з відсічі збройної агресії проти України; участь у посиленні охорони та захисті державного кордону; участь у захисті населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, ліквідації наслідків ведення воєнних (бойових) дій;

Номер слайду 51

Оновлена програма «Захист України»Сили територіальної оборони ЗСУЗавданнями територіальної оборони є: 4. участь у підготовці громадян України до національного спротиву;5. участь у забезпеченні умов для безпечного функціонування органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування та органів військового управління;6. участь в охороні та обороні важливих об'єктів і комунікацій, інших критично важливих об'єктів інфраструктури, визначених Кабінетом Міністрів України, та об'єктів обласного, районного, сільського, селищного, міського значення, районного у містах рад, сільських, селищних, порушення функціонування та виведення з ладу яких становлять загрозу для життєдіяльності населення;

Номер слайду 52

Оновлена програма «Захист України»Сили територіальної оборони ЗСУ Завданнями територіальної оборони є: 7. забезпечення умов для стратегічного (оперативного) розгортання військ (сил) або їх перегрупування;8. участь у здійсненні заходів щодо тимчасової заборони або обмеження руху транспортних засобів і пішоходів поблизу та в межах зон/районів надзвичайних ситуацій та/або ведення воєнних (бойових) дій;9. участь у забезпеченні заходів громадської безпеки і порядку в населених пунктах;10. участь у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану в разі його введення на всій території України або в окремих її місцевостях;

Номер слайду 53

Оновлена програма «Захист України»Сили територіальної оборони ЗСУ Завданнями територіальної оборони є: 11. участь у боротьбі з диверсійно-розвідувальними силами, іншими збройними формуваннями агресора (противника) та не передбаченими законами України воєнізованими або збройними формуваннями;12. участь в інформаційних заходах, спрямованих на підвищення рівня обороноздатності держави та на протидію інформаційним операціям агресора (противника).

Номер слайду 54

Номер слайду 55

Оновлена програма «Захист України»Війська зв'язку та кібербезпеки Збройних сил України спеціальні війська ЗС України, призначені для забезпечення функціонування системи зв'язку та інформаційних систем, систем бойового управління та оповіщення, їх нарощування в мирний час, особливий період, в умовах надзвичайного та воєнного стану з метою вирішення завдань забезпечення управління військами (силами) ЗС України, а також здійснення заходів функціонування національної системи кібербезпеки України. Війська зв'язку включають вузлові і лінійні з'єднання, частини технічного забезпечення зв'язку та автоматизованих систем управління, служби фельд'єгерсько-поштового зв'язку.

Номер слайду 56

Номер слайду 57

Оновлена програма «Захист України»   — орган військового управління та одне з основних формувань у складі Збройних сил України яке об'єднує під своїм командуванням п'ять основних військових компонентів — радіоелектронна боротьба (РЕБ), інженерні війська, війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ), військово-топографічна служба, Гідрометеорологічна служба та кінологічна служба. Також у підпорядкуванні Командування є Навчальні частини (Центри підготовки особового складу). Керівництво Командування підпорядковується Генеральному штабу Збройних Сил України. Командування Сил підтримки Збройних сил України

Номер слайду 58

Оновлена програма «Захист України»Командування Сил логистики Збройних сил України   — основне формування у складі Збройних сил України для технічного та тилового забезпечення, шляхом зберігання, підготовки (ремонту) і транспортування всієї номенклатури озброєння, боєприпасів, військової техніки, продовольства, та іншого. Створено шляхом злиття частин і підрозділів Тилу Збройних Сил та Озброєння Збройних сил України у відповідне командування. Збройних Сил України.

Номер слайду 59

Оновлена програма «Захист України»Командування Медичних сил Збройних сил України Медичні сили Збройних Сил України (раніше медична служба ЗСУ, МСл ЗСУ) — рід сил у складі Збройних Сил України для медичного забезпечення військ (сил) в мирний і воєнний час. Організаційно складається з органів управління і різноманітних медичних підрозділів, частин і закладів. Дана служба має необхідні сили і засоби, що дозволяють здійснювати лікувально-профілактичні, санітарно-гігієнічні і протиепідемічні заходи, кваліфіковану і спеціалізовану медичну допомогу, а також евакуацію поранених і хворих.

Номер слайду 60

pptx
Пов’язані теми
Захист України, Презентації
Додано
13 жовтня
Переглядів
272
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку