Презентація "Заходи безпеки на залізниці"

Про матеріал
Презентація "Заходи безпеки на залізниці" використовується на уроці Основ здоров'я у 7-му класі за темою "Заходи безпеки під час поїздки на легковому та вантажному автомобілі, автобусі. Заходи безпеки на залізниці. Рух через залізничні переїзди. Небезпечні вантажі" відповідно до Навчальної програми для закладів загальної середньої освіти ОСНОВИ ЗДОРОВ’Я 6 – 9 класи (наказ Міністерства освіти і науки України від 03 серпня 2022 року № 698).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Заходи безпеки на залізниці 7 клас

Номер слайду 2

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ДЛЯ ПІШОХОДІВПішоходам дозволяється переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях – пішоходних мостах, переходах, тунелях, переїздах. На станціях, де немає мостів і тунелів, громадянам належить переходити залізничні колії у місцях, обладнаних спеціальними настилами, біля яких встановлені покажчики «Перехід через колії».

Номер слайду 3

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ДЛЯ ПІШОХОДІВНе використовуйте залізничні колії як пішохідні доріжки. Не дозволяйте дітям ходити або знаходитися на залізничних коліях і поблизу них без супроводу дорослих. При знаходженні поблизу колії, на вокзалах тримайте дітей за руку. Не проходьте повз дітей, які порушують правила поведінки на об’єктах залізничного транспорту, наражають на небезпеку своє здоров’я та життя. Перед тим, як увійти в небезпечну зону (ступити на колії), потрібно впевнитись у відсутності потягу.

Номер слайду 4

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ДЛЯ ПІШОХОДІВПри наближені потягу треба зупинитись поза межами небезпечної зони, пропустити його, і впевнившись у відсутності рухомого складу, що пересувається по сусідніх коліях, почати перехід. Наближаючись до залізничного переїзду, громадяни повинні уважно стежити за світловою і звуковою сигналізацією, а також положенням шлагбаумів. Переходити через колії дозволяється тільки при відкритому шлагбаумі. При відсутності шлагбаума перед переходом колії необхідно впевнитись, що до переїзду не наближається потяг. Будьте уважні на вокзалах, особливо при значному скупченні поїздів. Щоб не розгубитися і не стати жертвою нещасного випадку, уважно слухайте об’яви по гучномовному зв’язку і дотримуйтесь вказівок оголошень. Завчасно робіть посадку і своєчасно висадку із вагону – і тільки при повній зупинці поїзда.

Номер слайду 5

ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯХодити по залізничним коліям та наближатися до них на відстань менше 5 метрів.

Номер слайду 6

ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯПереходити і перебігати через колії перед потягом, що наближається, якщо до нього менше ніж 400 метрів.

Номер слайду 7

ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯПереходити колію відразу після проходу потяга, не впевнившись, що по сусідній колії не пересувається рухомий склад.

Номер слайду 8

ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯПереходити залізничні переїзди при закритому положенні шлагбауму або при червоному світлі світлофору переїзної сигналізації.

Номер слайду 9

ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯПролізати під закритими шлагбаумами на залізничному переїзді, а також виходити на переїзд, коли шлагбаум починає закриватися. Пролізати під вагонами та через автозчепи для переходу через колію.

Номер слайду 10

БЕЗПЕКА НА ЗАЛІЗНИЦІЗалізниця – це зона підвищеної небезпеки, причому двох видів: наїзду рухомого складу і ураження електричним струмом високої напруги. Це все свідчить про те, що знаходження в зоні залізниці може бути смертельно небезпечним. Однак, незважаючи на існуючі правила, деякі підлітки розважаються на залізничних коліях, чіпляються за автозчепи і підніжки вагонів, шукають забав, наражають себе на небезпеку для того, щоб розмістити екстремальне фото в соціальних мережах, виділитись серед друзів, не розуміючи, що номінальна напруга в контактній мережі складає 27,5 тисяч вольт, а гальмівний шлях поїздів в середньому становить 600-800 метрів.

Номер слайду 11

ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯНа електрифікованих лініях підійматися на опори, а також доторкатись до металевих проводів заземлення, які ідуть від опори рейки.

Номер слайду 12

ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯПідійматися на дах потягів, вагонів, а також на конструкції мостів, освітлювальних вишок тощо.

Номер слайду 13

ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯКласти на рейки залізничної колії будь-які предмети.

Номер слайду 14

ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯПідходити ближче ніж на 0,5 метрів до краю платформи після оголошення про подачу або прибуття потяга до його повної зупинки.

Номер слайду 15

ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯОбходити вагони, що стоять на колії, на відстані менше 5 метрів від крайнього вагону.

Номер слайду 16

ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯПроходити між розщепленими вагонами, що стоять на колії, якщо відстань між ними менше 10 метрів.

Номер слайду 17

ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯСидіти на краю посадкової платформи, перону.

Номер слайду 18

Пам’ятайте: Дотримання зазначених вимог вбереже вас від фатальних випадків при знаходженні на залізниці

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Луференко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Цапушел Наталя
    Дуже гарно і вмотивовано виконана презентація. Щиро дякую за можливість скористатися вашим матеріалом під час бесіди на виховній годині.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Kiriyenko Olena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
13 жовтня 2022
Переглядів
6612
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку