Презентація Закону України "Про військоаий обов'язок та військову службу"

Про матеріал
Презентація змісту Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу".Презентація присвячена правилам призову на військову службу, відстрочки та звільненню(статті 17 та 18) від проходження військової служби.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАКОН УКРАЇНИ "Про військовий обов'язок і військову службу"

Номер слайду 2

Армія або військо — організовані збройні сили для ведення воєнних дій на суші. На строкову військову службу призиваються придатні для цього  за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу (далі - громадяни призовного віку).

Номер слайду 3

Стаття 17. Відстрочка від призову на строкову військову службу

Номер слайду 4

Також відстрочка надається особам які мають: дитину віком до трьох років або дитину старшу трьох років, яка виховується без матері у зв'язку з її смертю або за рішенням суду;двох і більше дітей;дитину з інвалідністю;дружину з інвалідністю;вагітну дружину.відстрочку за станом здоров'я на строк до одного року надається призовникам, які визнані під час медичного огляду тимчасово непридатними до військової служби. Відстрочку від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам призовного віку при досягненні такими призовниками 21-річного вікусудимість

Номер слайду 5

Стаття 18. Звільнення від призову на строкову військову службу

pptx
До підручника
Основи правознавства 9 клас (Святокум О.Є., Святокум І.О.)
Додано
27 грудня 2020
Переглядів
2156
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку