Презентація. Запрошуємо до співпраці. Батьківські збори

Про матеріал
Як успішно провести зустріч із батьками* Комфортна, невимушена атмосфера.* Заохочувати батьків до активного обговорення. * Зустріч у затишному, зручному приміщенні.* Стільці колом, щоб усі бачили одне одного і почувалися залученими до обговорення.* Надсилати запрошення та звертайтеся в них до кожного персонально.* Повідомлення робити короткими. * Включати до своєї роботи розважальні ігрові моменти.* Використовувати наочність, відео, роздавальний матеріал для підкріплення своєї роботи (фотографії, записи (аудіо, відео) дітей свого класу).вні шляхи співпраці з батьками як основа партнерських стосунків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ Вчитель початкових класів. Вільногірської ЗОШ №5 Залізняк М. Д.

Номер слайду 2

Вправа «Картинна галерея» На дошці виставка малюнків. Завдання: впізнати малюнки своєї дитини. Поділитися враженнями, пояснивши свій вибір.

Номер слайду 3

Вправа «Капелюх запитань»Скласти одне одному запитання-записки, покласти їх у капелюх, коробочку чи конверт, потім витягувати — кому яка дістанеться. Як відповідати — радитися парами. Запитання: яка мета цієї нашої роботи?!!!Це допомагає згуртуватись, знайти спільну мову і одне з одним, і з учителем.

Номер слайду 4

Вправа «Чий аркуш?» Завдання батькам: по почерку з’ясувати аркуш свого сина або доньки.

Номер слайду 5

Вправа «Слова вдячності (бліц-опитування)»Завдання: швидко подумати і продовжити речення…Для дітей. Завдання № 1. Швидко подумати і продовжити таке речення: «Я поважаю батьків за те, що...». Завдання № 2. Продовжити речення: «Я люблю своїх батьків, бо...». Для батьків. Завдання № 1. Швидко подумати і продовжити таке речення: «Я поважаю батьків за те, що...». Завдання № 2. Продовжити речення: «Я люблю своїх батьків, бо...».

Номер слайду 6

Сімейна гра «Чи знаю я тебе?»Правила гри: і діти, і батьки відповідають на всі запитання письмово, а потім звіряють записане. Отже, перевіримо, наскільки батьки знають своїх дітей:- Що проситиме ваша дитина того дня, коли їй ні в чому не буде відмовлено? (Дозволяється написати два бажання.)- Чим ваша дитина, одержавши повну свободу, почне займатися насамперед? (Дозволяється вказати дві улюблених справи.)- Чи знаєте ви друзів ваших дітей? Назвіть імена або прізвища трьох найближчих.- Який предмет у школі для вашої дитини найцікавіший? (Дозволяється назвати два предмети.)

Номер слайду 7

А зараз перевіримо, наскільки діти знають своїх батьків:- Якого кольору очі у твоєї мами? Батька?- Який улюблений колір мами? Батька? (Вказувати по два кольори.)- Яка найулюбленіша квітка твоєї мами?- Яку пісню любить слухати мама? Батько?- Чи можеш ти відразу, нікуди не глянувши, назвати дати народження батьків? Запишіть ці дати.

Номер слайду 8

Подарунок «Сонечко»- За що мене варто любити й поважати?

Номер слайду 9

Вправа «Рука допомоги»Проблемна ситуація. Запитання «Що з цим робити?" Методом мозкового штурму чи роботою в групах разом знайти шляхи вирішення проблеми, внести пропозиції. Наприклад, проблема : 1. Дитина не хоче вчити уроки. 2. Учень завжди запізнюється на уроки або до школи. 3. Дитина запальна і не може стримувати негативні емоції. Вправа «Проблемні ситуації» (в групах) На малюнках з проблемні ситуації, на яких «дії чи поведінка дітей, які шкодять їм самим та оточуючим». Їх потрібно прокоментувати і спробувати дати пораду батькам тих дітей.

Номер слайду 10

Вправа «Чим я можу допомогти?»Завдання: необхідно визначити свої дії, форми роботи або скласти алгоритм роботи дорослого, що допомагають дитині розвиватися, формують основні життєві цінності та навички. є зразком для наслідування підтримує допомагає 

Номер слайду 11

Виховний сюжет «Батькове каяття» (оповідання) - Ситуація змушує передивитися деякі власні підходи до виховання. - Як ви вважаєте, наскільки вона типова? (заслуховуються думки й висновки батьків).- А чи достатньо ви приділяєте уваги своїм дітям?- Яких принципів виховання дотримуєтесь?Методи: Казка, притча, оповідання

Номер слайду 12

Як успішно провести зустріч із батьками* Комфортна, невимушена атмосфера.* Заохочувати батьків до активного обговорення. * Зустріч у затишному, зручному приміщенні.* Стільці колом, щоб усі бачили одне одного і почувалися залученими до обговорення.* Надсилати запрошення та звертайтеся в них до кожного персонально.* Повідомлення робити короткими. * Включати до своєї роботи розважальні ігрові моменти.* Використовувати наочність, відео, роздавальний матеріал для підкріплення своєї роботи (фотографії, записи (аудіо, відео) дітей свого класу).

pptx
Додано
21 січня 2021
Переглядів
1027
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку