Презентація "Збережемо дивосвіт Землі"

Про матеріал
За темою " Проблеми довкілля" Мета: Навчити учнів реально оцінювати екологічну ситуацію; виховувати шанобливе ставлення до всього живого, любов до рідного краю, пробуджувати пізнавальний інтерес, виховувати почуття відповідальності за збереження природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Збережемо дивосвіт Землі”Проблеми довкілля. Виконала: Маглена О. С.

Номер слайду 2

ЦІКАВО ЗНАТИ, ЩО…:

Номер слайду 3

Логічні задачі екологічного змісту

Номер слайду 4

Екологічні задачі

Номер слайду 5

Визначте головну думку поезій та поясніть подані прислів`я. Від природи бери те, що вона дає, та й за те дякуй. Хто полю годить, тому жито родить. На воді млин стоїть, та од води погибає. Наш дивний світ такий, як казка,Он в небі хмаронька пливе. Тож бережи його, будь ласка,Все в ньому гарне і живе. Он квітка полум'ям палає,Яскраве сонечко блищить. Чарівна пташечка співає,Все в дивосвіт прийшло, щоб жить!Любий друже! Я благаю -Природу вмій любити,Не смій ніколи і нізащоЇй шкоду спричинити!Даремно квіточку не рви,Пташині спокій дай,Усе, що є навколо тебе,Люби й оберігай!

Номер слайду 6

Екологічне дослідження “Повітря Донеччини”Усім відомо, що Донеччина – це місце видобутку вугілля, це батьківщина важкої промисловості і, відповідно, високого рівня забруднення повітря. Зараз ви зможете прийняти на себе роль еколога, виконавши наступне дослідження: Дослідження. Наберіть дві склянки води. Одну залиште в будинку, іншу – на балконі/подвір`ї на добу. Погляньте, що сталося з водою в обох склянках? Чи такою ж чистою залишилася вода, якою була на початку дослідження? У якій з двох склянок вода чистіша? Чому? Що ви бачите на поверхні води в обох склянках? Про що це свідчить?Поміркуйте, що можна зробити для того, щоб повітря було чистішим?

Номер слайду 7

Ребуси, загадки1) ПРИГОДА (Г=Р)2) … ’ + ’’+ Ь3) О + + ОК4) А що то за коні в гаю: довгасті, голчасті, зеленої масті, нікого не возять, лише солі просять? (Огірок)5) Влітку медом ласував, досхочу малини мав. А як впав глибокий сніг – позіхнув і спати ліг. Бачив чи не бачив сни, а проспав аж до весни.(Ведмідь)

Номер слайду 8

Екологічна вікторина1 Яке найвище дерево? (евкаліпт).2 Найменша пташка (калібрі).3 Найдовша річка (Ніл).4 Суцвіття злаків (колос).5 Стародавня назва Дніпра (Борисфен, Славутич).6 Найбільший океан (Тихий).7 Де живуть сумчасті тварини? (Австралія).8 Найхолодніший материк ( Антарктида).9 Водоспад між Канадою і США (Ніагарський)10 Ніжне листяне дерево (береза).11 Дерево, листочки якого дрижать (осика).12 Група вовків (зграя)13 Цар звірів (лев).14 Горбата тварина (верблюд).15 Красуня з голками (троянда).16 Тварина з голками (їжак).17 Вусата риба (сом).18 Річка з найбільшим басейном (Амазонка).19 Найменший материк (Австралія)

pptx
Додав(-ла)
Маглена Олена
Додано
28 жовтня 2021
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку