МЕТА ПРОЕКТУ ПРОАНАЛІЗУВАТИ СУЧАСНИЙ СТАН ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ В УКРАЇНІ ПРОАНАЛІЗУВАТИ БЕЗПЕЧНІСТЬ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я ЛЮДЕЙ З’ЯСУВАТИ, ЯК ВПЛИВАЄ ЯКІСТЬ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ НА ЗДОРОВ'Я ЛЮДИНИ ДОСЛІДИТИ ЯКІСНИЙ СКЛАД ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ ЗАПРОПОНУВАТИ АЛЬТЕРНАТИВНІ ЧІПСИ ТА СУХАРИКИ ЯК ЗАСІБ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗДОРОВ'Я Й ОТРИМАННЯ ЗАДОВОЛЕННЯ УДОСКОНАЛИТИ ВМІННЯ ЗБИРАТИ Й ОБРОБЛЯТИ ІНФОРМАЦІЮ, ВИКОРИСТОВУЮЧИ ФОРМИ ОПИТУВАННЯ, АНАЛІЗУ, РЕСУРСИ INTERNET, УМІННЯ АРГУМЕНТОВАНО ДОВОДИТИ ВЛАСНУ ДУМКУ ПРОПАГУВАТИ ТОВАРИ ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИКА ФОРМУВАТИ ПОЧУТТЯ ШАНОБЛИВОГО СТАВЛЕННЯ ДО ВЛАСНОГО ЗДОРОВ’Я
ЕТАПИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ ПІДГОТОВЧИЙ (З МЕТОЮ ЗАОХОЧЕННЯ ПРОВЕСТИ УРОК-КОНФЕРЕНЦІЮ ПО БІОЛОГІЇ З ТЕМИ «ХАРЧУВАННЯ ТА ЗДОРОВ'Я» ДЛЯ УЧНІВ ГРУПИ 001, ПЛАНУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ, ПОДІЛ ГРУПИ НА КОМАНДИ: «ТЕОРЕТИКИ», «СОЦІОЛОГИ», «ДОСЛІДНИКИ») ТВОРЧИЙ (ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕМИ ПРОЕКТУ) ПІДСУМКОВИЙ (ПЕРЕГЛЯД РЕЗУЛЬТАТІВ ПРОЕКТУ, ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ)
ЗАВДАННЯ ДЛЯ ГРУПИ ТЕОРЕТИКІВ РОЗГЛЯНУТИ ДОДАТКОВУ ТА ДОВІДКОВУ ЛІТЕРАТУРУ ІЗ ЗАДАНОЇ ТЕМАТИКИ РОЗГЛЯНУТИ ПИТАННЯ: «ЕКОЛОГІЯ ХАРЧУВАННЯ», «ЗДОРОВА ЇЖА», «НЕБАЖАНІ ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ – ЧІПСИ ТА СУХАРИКИ» ЗНАЙТИ ТА ОПРАЦЮВАТИ МАТЕРІАЛИ В ІНТЕРНЕТІ ВИЗНАЧИТИ: ЧИ МОЖЛИВЕ РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ У СУЧАСНИХ УМОВАХ? ОФОРМИТИ БУКЛЕТ «ПРАВИЛА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ»
ЗАВДАННЯ ДЛЯ ГРУПИ ДОСЛІДНИКІВ ПРОВЕСТИ ДОСЛІДИ З ЧІПСАМИ, ЯКІ КОРИСТУЮТЬСЯ ПОПИТОМ СЕРЕД УЧНІВ СПОСТЕРІГАТИ ЗА ХОДОМ ЕКСПЕРИМЕНТІВ, ПРОАНАЛІЗУВАТИ, ЗРОБИТИ ВІДПОВІДНІ ВИСНОВКИ ПРИГОТУВАТИ АЛЬТЕРНАТИВНІ ЧІПСИ ТА СУХАРИКИ (ВЛАСНОГО ВИРОБНИЦТВА), ПОРІВНЯТИ ЇХ ІЗ КУПЛЕНИМИ У МАГАЗИНІ ЗА ЗОВНІШНІМ ВИГЛЯДОМ, ОБ'ЄМОМ, СМАКОМ ПРОВЕСТИ РОЗРАХУНКИ ВИТРАТ НА ВИРОБНИЦТВО ВЛАСНИХ ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ СТВОРИТИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ЕКСПЕРИМЕНТІВ З ВЛАСНИМИ ФОТОМАТЕРІАЛАМИ, КОМЕНТАРЯМИ, ВИСНОВКАМИ
ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ УСВІДОМИТИ ВАЖЛИВІСТЬ ЗДОРОВОГО ТА РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ВИКОРИСТОВУВАТИ ЗДОБУТІ ЗНАННЯ У ПОВСЯКДЕННОМУ ЖИТТІ ВІДМОВИТИСЯ ВІД ВЖИВАННЯ ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ ЗВЕРТАТИ УВАГУ НА СКЛАД ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ ТА КРАЇНУ – ВИРОБНИКА СТВОРЕННЯ ПРЕЗЕНТАЦІЙ ПРОВЕСТИ УРОК НА ТЕМУ: «ХАРЧУВАННЯ ТА ЗДОРОВ'Я» НАДРУКУВАТИ В ГАЗЕТІ «25 КВАРТАЛ» РЕКОМЕНДАЦІЙ З ПРИГОТУВАННЯ ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ ВЛАСНОРУЧ
ТВОРЧИЙ ЕТАП ІІ ГРУПА«СОЦІОЛОГИ» ПРОВЕЛИ СОЦОПИТУВАННЯ СЕРЕД УЧНІВ: 1. Чи відоме вам поняття «здорова їжа»? 2. Чи вважаєте картопляні чіпси та сухарики здоровою їжею? 3. Чи вживаєте ви чіпси та сухарики? Як часто? 4. Чіпси та сухарики якої торгівельної марки ви їсте? 5. Чи читаєте ви на упаковці інформацію про склад чіпсів та сухариків? ВИВЧИЛИ ПИТАННЯ В СУПЕРМАРКЕТАХ: 1. Обсяги продаж чіпсів та сухариків за день. 2. Які торгові марки користуються більшим попитом? 3. Вікова категорія покупців. 4. Ціни на чіпси та сухарики різних виробників. ПРОАНАЛІЗУВАЛИ ОТРИМАНІ РЕЗУЛЬТАТИ, ЗРОБИЛИ РОЗРАХУНКИ, НА ОСНОВІ ЯКИХ ПОБУДУВАЛИ ДІАГРАМИ, ЗРОБИЛИ ВИСНОВКИ СТВОРИЛИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ДОСЛІДЖЕНЬ
ТВОРЧИЙ ЕТАП ІІІ ГРУПА «ДОСЛІДНИКИ» ПРОВЕЛИ ДОСЛІДИ З ЧІПСАМИ СПОСТЕРІГАЛИ ЗА ХОДОМ ЕКСПЕРИМЕНТІВ, ПРОАНАЛІЗУВАЛИ, ЗРОБИЛИ ВИСНОВКИ ПРИГОТУВАЛИ АЛЬТЕРНАТИВНІ ЧІПСИ ТА СУХАРИКИ (ВЛАСНОГО ВИРОБНИЦТВА), ПОРІВНЯЛИ ЇХ З МАГАЗИННИМИ ЗА ЗОВНІШНІМ ВИГЛЯДОМ, ОБ'ЄМОМ, СМАКОМ ПРОВЕЛИ РОЗРАХУНКИ ВИТРАТ НА ВИРОБНИЦТВО ВЛАСНИХ ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ СТВОРИЛИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ЕКСПЕРИМЕНТІВ З ВЛАСНИМИ ФОТОМАТЕРІАЛАМИ, ВИСНОВКАМИ
ПІДСУМКОВИЙ ЕТАП ОФОРМИЛИ РЕЗУЛЬТАТИ РОЗРОБИЛИ ПАМ'ЯТКУ ПРИГОТУВАННЯ ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ УЧНІВСЬКІ ПРЕЗЕНТАЦІЇ, БУКЛЕТ, СТІННІВКУ ОЦІНИЛИ РОБОТУ УЧНІВ У ГРУПІ ТА ПРОВЕЛИ САМООЦІНЮВАННЯ ПІДВЕЛИ ПІДСУМКИ РОБОТИ НАД ПРОЕКТОМ ОБГОВОРИЛИ ОЦІНКИ ЗА РОБОТУ НАД ПРОЕКТОМ ВІДПОВІЛИ НА ЗАПИТАННЯ: «НАЙБІЛЬШЕ МЕНІ ЗАПАМ'ЯТАЛОСЯ…»
ПРАКТИЧНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ПРОЕКТУ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОЕКТУ: ОФОРМЛЕНО СТІННІВКУ «ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ» ВИГОТОВЛЕНО БУКЛЕТ «ПРАВИЛА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ» СТВОРЕНІ ПРЕЗЕНТАЦІЇ «ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ», «РОБОТА ДОСЛІДНИКІВ», «РОБОТА СОЦІОЛОГІВ» РОЗРОБЛЕНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ З ПРИГОТУВАННЯ ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ ВЛАСНОРУЧ