Презентація виховного проєкту з біології на тему "Здоров'я нації починається ї тебе". Можна проводити зі здобувачами освіти середніх та старших класів в якості довготривалого проєкту.
АВТОР – ВИКЛАДАЧ БІОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЇ ЛЄПЄШКОВА З.М. УЧАСНИКИ – УЧНІ ГРУПИ 001
Номер слайду 2
МЕТА ПРОЕКТУ ПРОАНАЛІЗУВАТИ СУЧАСНИЙ СТАН ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ В УКРАЇНІ ПРОАНАЛІЗУВАТИ БЕЗПЕЧНІСТЬ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я ЛЮДЕЙ З’ЯСУВАТИ, ЯК ВПЛИВАЄ ЯКІСТЬ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ НА ЗДОРОВ'Я ЛЮДИНИ ДОСЛІДИТИ ЯКІСНИЙ СКЛАД ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ ЗАПРОПОНУВАТИ АЛЬТЕРНАТИВНІ ЧІПСИ ТА СУХАРИКИ ЯК ЗАСІБ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗДОРОВ'Я Й ОТРИМАННЯ ЗАДОВОЛЕННЯ УДОСКОНАЛИТИ ВМІННЯ ЗБИРАТИ Й ОБРОБЛЯТИ ІНФОРМАЦІЮ, ВИКОРИСТОВУЮЧИ ФОРМИ ОПИТУВАННЯ, АНАЛІЗУ, РЕСУРСИ INTERNET, УМІННЯ АРГУМЕНТОВАНО ДОВОДИТИ ВЛАСНУ ДУМКУ ПРОПАГУВАТИ ТОВАРИ ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИКА ФОРМУВАТИ ПОЧУТТЯ ШАНОБЛИВОГО СТАВЛЕННЯ ДО ВЛАСНОГО ЗДОРОВ’Я
Номер слайду 3
ЕТАПИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ ПІДГОТОВЧИЙ (З МЕТОЮ ЗАОХОЧЕННЯ ПРОВЕСТИ УРОК-КОНФЕРЕНЦІЮ ПО БІОЛОГІЇ З ТЕМИ «ХАРЧУВАННЯ ТА ЗДОРОВ'Я» ДЛЯ УЧНІВ ГРУПИ 001, ПЛАНУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ, ПОДІЛ ГРУПИ НА КОМАНДИ: «ТЕОРЕТИКИ», «СОЦІОЛОГИ», «ДОСЛІДНИКИ») ТВОРЧИЙ (ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕМИ ПРОЕКТУ) ПІДСУМКОВИЙ (ПЕРЕГЛЯД РЕЗУЛЬТАТІВ ПРОЕКТУ, ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ)
Номер слайду 4
ЗАВДАННЯ ДЛЯ ГРУПИ ТЕОРЕТИКІВ РОЗГЛЯНУТИ ДОДАТКОВУ ТА ДОВІДКОВУ ЛІТЕРАТУРУ ІЗ ЗАДАНОЇ ТЕМАТИКИ РОЗГЛЯНУТИ ПИТАННЯ: «ЕКОЛОГІЯ ХАРЧУВАННЯ», «ЗДОРОВА ЇЖА», «НЕБАЖАНІ ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ – ЧІПСИ ТА СУХАРИКИ» ЗНАЙТИ ТА ОПРАЦЮВАТИ МАТЕРІАЛИ В ІНТЕРНЕТІ ВИЗНАЧИТИ: ЧИ МОЖЛИВЕ РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ У СУЧАСНИХ УМОВАХ? ОФОРМИТИ БУКЛЕТ «ПРАВИЛА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ»
Номер слайду 5
ЗАВДАННЯ ДЛЯ ГРУПИ СОЦІОЛОГІВ ПРОВЕСТИ СОЦОПИТУВАННЯ СЕРЕД УЧНІВ ВИВЧИТИ ПИТАННЯ В СУПЕРМАРКЕТАХ ПРОАНАЛІЗУВАТИ ОТРИМАНІ РЕЗУЛЬТАТИ, ЗРОБИТИ ВІДПОВІДНІ РОЗРАХУНКИ, НА ОСНОВІ ЯКИХ ПОБУДУВАТИ ДІАГРАМИ, ЗРОБИТИ ВИСНОВКИ СТВОРИТИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ДОСЛІДЖЕНЬ
Номер слайду 6
ЗАВДАННЯ ДЛЯ ГРУПИ ДОСЛІДНИКІВ ПРОВЕСТИ ДОСЛІДИ З ЧІПСАМИ, ЯКІ КОРИСТУЮТЬСЯ ПОПИТОМ СЕРЕД УЧНІВ СПОСТЕРІГАТИ ЗА ХОДОМ ЕКСПЕРИМЕНТІВ, ПРОАНАЛІЗУВАТИ, ЗРОБИТИ ВІДПОВІДНІ ВИСНОВКИ ПРИГОТУВАТИ АЛЬТЕРНАТИВНІ ЧІПСИ ТА СУХАРИКИ (ВЛАСНОГО ВИРОБНИЦТВА), ПОРІВНЯТИ ЇХ ІЗ КУПЛЕНИМИ У МАГАЗИНІ ЗА ЗОВНІШНІМ ВИГЛЯДОМ, ОБ'ЄМОМ, СМАКОМ ПРОВЕСТИ РОЗРАХУНКИ ВИТРАТ НА ВИРОБНИЦТВО ВЛАСНИХ ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ СТВОРИТИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ЕКСПЕРИМЕНТІВ З ВЛАСНИМИ ФОТОМАТЕРІАЛАМИ, КОМЕНТАРЯМИ, ВИСНОВКАМИ
Номер слайду 7
ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ АНКЕТУВАННЯ УЧНІВ ДОСЛІДНИЦЬКО-ПОШУКОВА РОБОТА УЧНІВ (ДОДАТКОВА ЛІТЕРАТУРА, ДЖЕРЕЛА ІНТЕРНЕТУ) СТВОРЕННЯ ПРЕЗЕНТАЦІЙ СТВОРЕННЯ БУКЛЕТІВ ОФОРМЛЕННЯ РЕКОМЕНДАЦІЙ З ПРИГОТУВАННЯ ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ ВЛАСНОРУЧ ОФОРМЛЕННЯ СТІННІВКИ
Номер слайду 8
ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ УСВІДОМИТИ ВАЖЛИВІСТЬ ЗДОРОВОГО ТА РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ВИКОРИСТОВУВАТИ ЗДОБУТІ ЗНАННЯ У ПОВСЯКДЕННОМУ ЖИТТІ ВІДМОВИТИСЯ ВІД ВЖИВАННЯ ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ ЗВЕРТАТИ УВАГУ НА СКЛАД ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ ТА КРАЇНУ – ВИРОБНИКА СТВОРЕННЯ ПРЕЗЕНТАЦІЙ ПРОВЕСТИ УРОК НА ТЕМУ: «ХАРЧУВАННЯ ТА ЗДОРОВ'Я» НАДРУКУВАТИ В ГАЗЕТІ «25 КВАРТАЛ» РЕКОМЕНДАЦІЙ З ПРИГОТУВАННЯ ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ ВЛАСНОРУЧ
Номер слайду 9
ПІДГОТОВЧИЙ ЕТАП ПРОВЕДЕНО УРОК-КОНФЕРЕНЦІЮ НА ТЕМУ: «ХАРЧУВАННЯ ТА ЗДОРОВЯ» В ГРУПІ 001 СТВОРИЛИ ГРУПИ, ВИЗНАЧИЛИСЯ З НАПРЯМКАМИ РОБОТИ ОЗНАЙОМИЛИСЯ З ПРАВИЛАМИ РОБОТИ В ГРУПАХ, З ПЛАНУВАННЯМ РОБОТИ РОЗПОДІЛИЛИ ОБОВ'ЯЗКИ В ГРУПАХ ПЕРЕГЛЯНУЛИ ВІДЕОМАТЕРІАЛИ ДО ПРОЕКТУ
Номер слайду 10
ТВОРЧИЙ ЕТАП І ГРУПА «ТЕОРЕТИКИ» ЗІБРАЛИ НЕОБХІДНУ ІНФОРМАЦІЮ ЗДІЙСНИЛИ АНАЛІЗ ЗІБРАНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ВИГОТОВИЛИ БУКЛЕТ ПРО ПРАВИЛА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ ОФОРМИЛИ СТІННІВКУ «ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ»
Номер слайду 11
ТВОРЧИЙ ЕТАП ІІ ГРУПА«СОЦІОЛОГИ» ПРОВЕЛИ СОЦОПИТУВАННЯ СЕРЕД УЧНІВ: 1. Чи відоме вам поняття «здорова їжа»? 2. Чи вважаєте картопляні чіпси та сухарики здоровою їжею? 3. Чи вживаєте ви чіпси та сухарики? Як часто? 4. Чіпси та сухарики якої торгівельної марки ви їсте? 5. Чи читаєте ви на упаковці інформацію про склад чіпсів та сухариків? ВИВЧИЛИ ПИТАННЯ В СУПЕРМАРКЕТАХ: 1. Обсяги продаж чіпсів та сухариків за день. 2. Які торгові марки користуються більшим попитом? 3. Вікова категорія покупців. 4. Ціни на чіпси та сухарики різних виробників. ПРОАНАЛІЗУВАЛИ ОТРИМАНІ РЕЗУЛЬТАТИ, ЗРОБИЛИ РОЗРАХУНКИ, НА ОСНОВІ ЯКИХ ПОБУДУВАЛИ ДІАГРАМИ, ЗРОБИЛИ ВИСНОВКИ СТВОРИЛИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ДОСЛІДЖЕНЬ
Номер слайду 12
ТВОРЧИЙ ЕТАП ІІІ ГРУПА «ДОСЛІДНИКИ» ПРОВЕЛИ ДОСЛІДИ З ЧІПСАМИ СПОСТЕРІГАЛИ ЗА ХОДОМ ЕКСПЕРИМЕНТІВ, ПРОАНАЛІЗУВАЛИ, ЗРОБИЛИ ВИСНОВКИ ПРИГОТУВАЛИ АЛЬТЕРНАТИВНІ ЧІПСИ ТА СУХАРИКИ (ВЛАСНОГО ВИРОБНИЦТВА), ПОРІВНЯЛИ ЇХ З МАГАЗИННИМИ ЗА ЗОВНІШНІМ ВИГЛЯДОМ, ОБ'ЄМОМ, СМАКОМ ПРОВЕЛИ РОЗРАХУНКИ ВИТРАТ НА ВИРОБНИЦТВО ВЛАСНИХ ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ СТВОРИЛИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ЕКСПЕРИМЕНТІВ З ВЛАСНИМИ ФОТОМАТЕРІАЛАМИ, ВИСНОВКАМИ
Номер слайду 13
ПІДСУМКОВИЙ ЕТАП ОФОРМИЛИ РЕЗУЛЬТАТИ РОЗРОБИЛИ ПАМ'ЯТКУ ПРИГОТУВАННЯ ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ УЧНІВСЬКІ ПРЕЗЕНТАЦІЇ, БУКЛЕТ, СТІННІВКУ ОЦІНИЛИ РОБОТУ УЧНІВ У ГРУПІ ТА ПРОВЕЛИ САМООЦІНЮВАННЯ ПІДВЕЛИ ПІДСУМКИ РОБОТИ НАД ПРОЕКТОМ ОБГОВОРИЛИ ОЦІНКИ ЗА РОБОТУ НАД ПРОЕКТОМ ВІДПОВІЛИ НА ЗАПИТАННЯ: «НАЙБІЛЬШЕ МЕНІ ЗАПАМ'ЯТАЛОСЯ…»
Номер слайду 14
ПРАКТИЧНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ПРОЕКТУ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОЕКТУ: ОФОРМЛЕНО СТІННІВКУ «ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ» ВИГОТОВЛЕНО БУКЛЕТ «ПРАВИЛА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ» СТВОРЕНІ ПРЕЗЕНТАЦІЇ «ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ», «РОБОТА ДОСЛІДНИКІВ», «РОБОТА СОЦІОЛОГІВ» РОЗРОБЛЕНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ З ПРИГОТУВАННЯ ЧІПСІВ ТА СУХАРИКІВ ВЛАСНОРУЧ
Номер слайду 15
ДЯКУЮ ЗА УВАГУ! Здоров'я – це найцінніший дар! Дбай про нього – їж здорову їжу!