Презентація "Здоров’я — скарб людини"

Про матеріал

Презентація містить інформацію про фактори здоров’я, корисні та шкідливі продукти для організму людини, поради щодо збереження здоров’я, цікаві завдання для закріплення матеріалу. Стане в нагоді при підготовці виховних заходів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Здоров’я — скарб людини»Підготувала вчитель початкових класів Новожиттівського НВК Скитиба Ніна Василівна

Номер слайду 2

Що таке здоров’я?Здоров’я – сукупність фізичних, духовних, соціаль-них якостей людини, що є основною її довголіття і необ-хідною умовою здійснення творчих планів, умовою ви-сокої працездатності, ство-рення міцної сім’ї, наро-дження і виховання дітей.

Номер слайду 3

«Здоров’я — це все, але без здоров’я ви — ніщо» Сократ

Номер слайду 4

Фактори здоров’я

Номер слайду 5

Здоровий спосіб життя. Храм здоров’язаняття фізичною культурою, спортомдотримання режиму дняздорове харчуваннявідсутність шкідливих звичокдотримання правил гігієни

Номер слайду 6

Їжа і здоров’я Людина народжується здоровою, всі хвороби приходять з їжею. Гіппократ

Номер слайду 7

Шкідливі продукти. Дієтологи склали список найбільш шкідливих для організму продуктів і звичок, які руйнують зуби, призводять до ожиріння, до серцевих захворю-вань, до хвороб шлунково-кишкового тракту та вкорочують життя людини.

Номер слайду 8

Топ — «10» 10 найшкідливіших продуктів харчування

Номер слайду 9

« 1» Жувальні цукерки, пастила, «чупа-чупси»Мало того, що цукор псує зубну емаль, хімічні добавки і барвники, які містяться в подібних продуктах у величезних кількостях, завдають удару по всьому організму.

Номер слайду 10

« 2 » Чіпси Чіпси — дуже шкідливі для організму. Чіпси — це ніщо інше, як суміш вуглеводів і жиру, в оболонці барвників і замінників смаку. Нічого хорошого не принесе поїдання картоплі-фрі.

Номер слайду 11

« 3 » Солодкі газовані напої Солодкі газовані напої — коктейль з цукру, хімії і газів прискорює розподіл по організму токсинів. Газовані солодкі напої шкідливі і високою концентрацією цукру - в еквіваленті чотири-п'ять чайних ложок, розбавлених в стакані води. Тому, угамувавши спрагу такою газованою водою, ви вже через п'ять хвилин знову захочете пити.

Номер слайду 12

« 4 » Шоколадні батончики. Хоча в чистому вигляді какао корисне, в шоколадних плитках, які поступають до нас у продаж, чисте какао міститься в мінімальних кількостях. Корисний плід хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, барвниками і ароматизаторами.

Номер слайду 13

« 5 » Сосиски і ковбаси М'ясні делікатеси містять так звані приховані жири (свиняча шкірка, сало, нутряний жир), все це змішується ароматизаторами і замінниками смаків. Багато виробників м'ясних виробів використовують трансгени. Так сосиски, сардельки, ковбаси на 80 % (!) складаються з трансгенної сої. Деякі замінники смаку і зовсім визнані канцерогенними.

Номер слайду 14

« 6 » Жирне м'ясо Жирне м'ясо сприяє утворенню бляшок холестеринів на судинах, що прискорює старіння організму, веде до виникнення серцево-судинних захворювань.

Номер слайду 15

« 7 » Майонез Майонез містить величезну кількість жирів і вуглеводів, а також барвників, підсолоджувачів, замінників. До шкідливих продуктів належить не тільки майонез, але і кетчуп, різні соуси і заправки, в широкому асортименті представлені на прилавках наших магазинів. Вся річ у тому, що саме в цих продуктах натуральних компонентів менше всього. А можливі наслідки споживання "смачної хімії" навіть не досліджені до кінця.

Номер слайду 16

« 8 » Вермішель швидкого приготування Локшина швидкого приготування представляється нам дивом сьогодення. Смачна, поживна, а головне - не вимагає часу. Але над «дивом» свого часу довго попрацювали хіміки, нічого не залишивши з натуральної муки.

Номер слайду 17

« 9 » Сіль Сіль знижує тиск, порушує соле-кисловий баланс в організмі, сприяє скупченню токсинів. І хоча повністю відмовлятися від солі медики не рекомендують, скоротити кількість соленостів в своєму раціоні все-таки варто.

Номер слайду 18

« 10 » Алкогольні напої Під впливом алкоголю руйнється серцевий м'яз, відбувається порушення діяльності шлунково-кишкового тракту. Прояв-ляються найрізноманітніші психічні відхилення — галюци-нації, оніміння частин тіла, судоми м'язів. Систематичне вжи-вання алкоголю призводить до передчасної старості, інвалід-ності та смерті людини.

Номер слайду 19

Твій вибір Здоров'я набагато більш залежить від наших звичок, ніж від лікарського мистецтва. Джон Леббок Звички. КорисніШкідливі

Номер слайду 20

Гра «Зроби вибір. КорисніШкідливіАлкоголізм. Тютюнопаління. Токсикоманія. Спілкування з природою. Заняття спортом. Здорове харчування. Ранкова зарядка. Довго грати в комп’ютерні ігри. Активний відпочинок. Гризти нігтіНаркоманія

Номер слайду 21

Реклама. НІ ПАЛІННЮ!

Номер слайду 22

Лікар Микола АмосовІм’я Миколи Амосова стало святим у медицині. Ця людина — першовідкривач в області операцій на серці. Кому як не йому знати, що таке витримка, сталеві нерви і боротьба за життя? Мудрий лікар підказує нам, як потрібно взаємодіяти з медициною, щоб жити довго і щасливо.

Номер слайду 23

Поради про здоров’я Золоті поради всесвітньовідомого лікаря Миколи Амосова. Що таке хвороба, відчуває кожен. Всі люди народжуються з однаковим резервом, який рятує від хвороби. Зменшуємо і послабляємо цей резерв ми самі неправильним способом життя. Лікар лікує хвороби, а здоров’я потрібно здобувати самому. Що значить здобувати? Це означає не лінуватися і навантажувати свій організм, тренувати стійкість до різноманітних фізичних і психічних навантажень. Не сподівайся, що здоровим тебе зробить лікар. Відповідай сам за своє здоров’я. Лікар лікує хворобу, але загальний стан здоров’я залежить тільки від тебе. Хвороби виникають від нестачі сили волі. Адже щоб дотримуватися здорового способу життя, потрібні вольові зусилля. Раціонально підходь до тренувань. Їжа, якою ти харчуєшся, повинна бути мінімально жирною. Займайся спортом регулярно, це дуже важливо. Достатньо рухайся протягом усього дня, ходи пішки. Легкі хвороби зазвичай проходять самі, без активної докторської участі. Щоб зберегти своє здоров’я, потрібно задатися такою метою. А що сьогодні зробив ти, щоб стати здоровішим?

Номер слайду 24

Гра «Так» чи «Ні» 1. Перед сном треба гарно поїсти. 2. Під час прийому їжі слід пити воду. 3. Треба їсти лише корисну та свіжу їжу. 4. Ви повинні їсти різноманітні продукти, які вам до вподоби. 5. Вам корисно пити лише молоко. 6. Їсти треба 4 рази на день. 7. Під час їжі можна сміятися. 8. Ви повинні їсти продукти, що містять вітаміни.9. Їсти треба дуже швидко. 10. Всю їжу треба гарно солити.

Номер слайду 25

Гра «Закінч речення»Було б здоров’я, все інше…Як немає сили, то й світ … Здоров’я маємо – не дбаємо, а втративши — … Здоров’я за гроші … Хворому і мед … Бережи одяг доки новий, а здоров’я - доки … Здоровому - завжди … Вартість здоров’я знає той, хто … У здоровому тілі – … наживеться.не милий. плачемо.не купиш.гіркий.молодий.здорово.його втратив.здоровий дух.

Номер слайду 26

Бути здоровим, друже, зможеш,Бо кожному це до снаги. Хвороби всі ти переможеш, Здоров’я мусиш берегти.

Номер слайду 27

Девіз нашого життя: «Здоров'я потрібно цінити»

Номер слайду 28

 Дякуємо за увагу!Будьте завжди здорові!

Номер слайду 29

- Інтернет-ресурси:- www.google.com.ua- http://uk.wikipedia.org/wikihttps://tsn.ua/tsikavinki https://zdorovi.in.ua Список використаних джерел

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Савченко Оксана Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Біліченко Зінаїда
    Дякую за чудову перзентацію.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 березня 2018
Переглядів
25133
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку