Презентація "Здорова нація"

Про матеріал
Розширити поняття про те, що від здоров’я дітей залежить здоров’я нації, а значить благополуччя і добробут всієї України, її майбутнє. Розвивати бажання вести активний спосіб життя, берегти і зміцнювати здоров’я. Виховувати хороші звички, які допоможуть зміцнити здоров’я, прищеплювати інтерес до занять фізкультурою і спортом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здорові діти — здорова нація

Номер слайду 2

Гарне здоров’я - одне з основних джерел щастя і радості людини, її неоціненне багатство.

Номер слайду 3

АГАРТОВУВАННЯВО А ВОЧІПОВІТ Я С НЦЕ ІТАМІНИМ ЯЧЗАР ДКАЗДОРОВ’Я

Номер слайду 4

ЗДОРОВ’Я - це стан організму, при якому нормально функціонують його органи. ЗДОРОВ’Я - це стан повного фізичного, душевного благополуччя.

Номер слайду 5

ЩО Ж СПРИЯЄ СТАНУ ЗДОРОВ’Я?Система охорони здоров’я - 9%Спадковість - 17-20%Навколишнє середовище - 20%Спосіб життя - 51%.r

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Що ж таке збалансоване харчування?Збалансоване харчування – це правильно організоване і своєчасне постачання організму добре приготовленої, калорійної і смачної їжі, яка містить оптимальну кількість різних речовин, необхідних для його розвитку і функціонування

Номер слайду 8

Збалансоване харчування – це повноцінне забезпечення організму необхідними речовинами Функції білків:- Структурна (клітинні оболонки);- Рухова (м’язи);- Захисна (антитіла). Функції жирів:- Енергетична;- Захисна (процеси терморегуляції, механічний захист внутрішніх органів). Функції вуглеводів:- Енергетична;- Структурна;- Обмін речовинами. Вплив кількості вітамінів на органи:- Гіповітаміноз (нестача вітамінів);- Авітаміноз (відсутність деяких вітамінів);- Гіпервітаміноз (надлишок вітамінів, отруєння аптечними вітамінами).

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Харчування – важливий чинник для підтримки здоров’я людини. Харчування має бути не лише смачним, а й здоровим. Здорове харчування це не лише правильна кількість їжі, а і її хімічний склад, правильне поєднання продуктів. Здорове харчування не слід плутати з дієтою, адже дієта – це короткочасний процес, а здорове харчування має бути постійним, і існує задля покращення стану здоров’я людини.Їжа повинна бути свіжою, різноманітною та приносити задоволення. Сучасні продукти містять в собі багато харчових домішок, що можуть зашкодити нашому здоров’ю, тому слід завжди за цим слідкувати. Пам’ятаймо, неправильне харчування є однією з причин жахливих захворювань.

Номер слайду 13

ясащт зе. Б еман д’яовроз!асрбк. — чийоджорйна р’яов. Здоммоає — ен а тишствраи — ачмпеол. д’я. Звроо бдємао,пкиуш. аз роо. Здв'я гшіро ен. Без здоров’я нема щастя!Здоров’я — найдорожчий скарб. Здоров’я маємо — не дбаємо, а втративши — плачемо. Здоров'я за гроші не купиш.

Номер слайду 14

Ростіть здорові і щасливі. Вас чекає майбутнє!

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
3 березня 2023
Переглядів
899
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку