Презентація "Здорове харчування"

Про матеріал
16 жовтня – Всесвітній день здорового харчування. Його запровадили з метою поширення інформації та підвищення свідомості людей про здорове харчування. Метою заходу є просування зміни харчових звичок на більш корисні.
Перегляд файлу

imageЩо тобі дасть здорове харчування?

Виховна година. 16.10.2024

image

imageimage
Харчування впливає на весь наш організм, причому різні продукти мають різний вплив. Корисна їжа допомагає краще мислити та запам’ятовувати, дає сили на спорт та ігри і навіть впливає на настрій. А ще корисна їжа — це твоє здоров’я зараз і в майбутньому.

Розберімося детальніше, що ти отримаєш, якщо харчуватимешся корисно та збалансовано.

ФІЗИЧНА СИЛА ТА ВИТРИВАЛІСТЬ.

imageКорисна їжа підтримує у тонусі наш організм і покращує фізичний стан. Тож ти матимеш більше сил на спорт та ігри, а хвороби менше тобі докучатимуть. Надмір солодощів та фастфуду збільшує шанси хвороб атакувати тебе. Наприклад, цукор може викликати карієс, а фастфуд — проблеми зі шкірою й ожиріння.


ГАРНИЙ НАСТРІЙ.

imageЇжа впливає на наш психічний стан: здорова — покращує його, а фастфуд може викликати перепади настрою та брак енергії протягом дня. Уяви лише, що вміст твоєї тарілки може вплинути на те, чи посваришся ти сьогодні з другом/подругою.

imageНАВЧАННЯ — ЛЕГКО І З РАДІСТЮ. Продукти, які ми вживаємо, впливають на пам’ять, увагу, швидкість мислення. Збалансований раціон — це те, що потрібно, щоб швидко розв'язувати задачі з математики та писати цікаві твори.

Тарілка здорового харчування — це пазл, який ти маєш скласти щоразу, як сідаєш за стіл.

ЗДОРОВ'Я ЗАРАЗ І В МАЙБУТНЬОМУ.

imageСистематичне неправильне харчування може стати причиною виникнення хвороб і розладів травної та ендокринної систем, порушити обмін речовин і навіть спричинити онкологічні захворювання. А здорове і збалансоване харчування, навпаки, — це супергерой, який захищає тебе від багатьох неприємностей. 


Що ж конкретно треба робити, аби


отримати всі ці бонуси?

Споживай менше солодкого,

Щодня їж свіжі фрукти та

снеків і фастфуду.

овочі. В них містяться

Цукор у солодощах та

imageбезліч корисних речовин, солодких напоях, навіть у

вітамінів та елементів, які фруктових соках, може

потрібні твоєму організму. спричинити карієс.

imageМіж основними прийомами їжі можуть бути перекуси. Для них теж обирай корисні продукти. Це можуть бути, наприклад, горішки з ягодами, овочами чи фруктами.


image


image


imageТарілка здорової їжі

ПОЛОВИНУ ТАРІЛКИ МАЮТЬ СКЛАДАТИ ОВОЧІ ТА ФРУКТИ.

Чим вони різноманітніші, чим більше кольорів представлені, тим краще. І овочів має бути все ж більше, ніж фруктів. Але пам’ятай, що картопля в будь-якому вигляді не вважається овочами, які мають бути на цій половині тарілки.

imageФрукти і свіжі ягоди корисно їсти і цілими, і нарізаними. А ще це чудовий перекус, набагато корисніший за чіпси або шоколадки. Однак не варто замінювати фрукти соками, адже в останніх багато цукру і користі вони приносять менше.

Тарілка здорової їжі                               image


ЧВЕРТЬ ТАРІЛКИ — ЦІЛЬНОЗЕРНОВІ ПРОДУКТИ.

imageЩо менше оброблені зерна, то більше в них користі. Це вівсянка (але не вівсяні пластівці!), гречка, неочищений рис, ячмінь, зерна пшениці, а також продукти, виготовлені з них. Корисні (але не на щодня!) макарони з твердих сортів пшениці і хліб із цільних зерен.

ЩЕ ЧВЕРТЬ ТАРІЛКИ —

ЗДОРОВИЙ І КОРИСНИЙ БІЛОК.

imageВін є в рибі, яйцях, м’ясі курки, індички, квасолі, бобах, горіхах, сочевиці. Ці продукти їсти корисно на відміну від червоного м'яса (яловичина, свинина, баранина) і ковбаси з сосисками.

Тарілка здорової їжі             image

Не забувай про воду!

imageВода найкраще втамовує спрагу і дуже потрібна організму, щоб він лишався здоровим і нормально працював протягом дня. А ще звичайна питна вода на відміну від таких напоїв, як кава та чай, абсолютно не шкодить зубам і не зіпсує їх колір.

У багатьох продуктах є жири.

imageВони також бувають корисними і не дуже. Корисні — це ненасичені жири. Вони є в рибі, горіхах, оливках, насінні та деяких оліях, які мають виражений запах і колір.

pdf
Додано
14 жовтня
Переглядів
180
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку