Презентація "Здоровий спосіб життя"

Про матеріал
Сприятиме пропагування ведення здорового способу життя. Спосіб життя насуттєвіше впливає на здоров'я людини. Змінити його відповідно до принципів здорового способу життя складно, але можливо, бо це залежить від самої людини Здоровий спосіб життя - це спосіб життєдіяльності людини, метою якого є формування, збереження і зміцнення здоров'я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ Ми обираємо здоровий спосіб бжиття ”

Номер слайду 2

Що таке здоров’я? Здоров’я – це природний динамічний стан організму, який характеризується його самоврівноваженістю і врівноваженістю з навколишнім середовищем у духовному, фізичному, а також соціальному плані й ефективно протидіє захворюванням.  У Статуті Всесвітньої організації охорони здоров’я зазначено, що «здоров’я — це стан повного фізичного, духовного та соціального благополуччя, а не тільки відсут­ність хвороб та фізичних вад».

Номер слайду 3

Підтримка здоров’я Для підтримки здоров’я абсолютно необхідний здоровий спосіб життя,а саме: правильне харчування фізична активність особиста гігієна повноцінний відпочинок

Номер слайду 4

Вживання такої кількості калорій в день, яка необхідна для нормальної життєдіяльності людини, тобто з урахуванням її енерговитрат.  Вживання їжі в обмежених дозах, у правильному поєднанні, в певний час. Урахування набору хімічних елементів, що містяться в їжі.  Що таке здорове харчування?

Номер слайду 5

Саме правильне харчування є запорукою здоров’я для всього організму. А тому, скорегувавши свій раціон, ми зможемо не тільки зменшити прояв можливих хвороб, але і знизити ризик їх появи. Необхідно споживати таку кількість їжі, що відповідає вашим витратам енергії впродовж дня. Ненаситність і переїдання можуть призвести до зайвої ваги і різних недомагань. Правильне харчування сприяє росту і розвитку організму, забезпечує нормальний фізичний і психічний розвиток дитини, підвищує імунітет та життєві сили. Правильне харчування

Номер слайду 6

3 правила здорового харчування 1 2 3 Їжа повинна бути свіжою. Різноманітність і баланс в їжі. Розцінюйте їжу як маленьке задоволення, а не як необхідність номер один.

Номер слайду 7

Хвороби неправильного харчування Ботулізм Анорексія Цукровий діабет  Атеросклероз  Гіпертонія  Рак  Окрім ожиріння, неправильне харчування викликає і інші важкі хвороби і хвороби Неправильне харчування

Номер слайду 8

Смачні здорові страви Спочатку, вам буде важко відмовитись від “ смачненького ”, але є багато смачних, правильних страв Замість жирного м'яса їжте тушковане, запечене, варене. Також їжте рибу, курятину, обмежте себе в свинині. Приправляйте смачними травами і натуральними приправами. Кожен день потрібно їсти суп. Український борщ, овочевий суп, юшка з риби і квасолі швидко засвоюються і поліпшують травлення. Освіжуйте себе овочевими салатами. Але не можна заправляти їх майонезом. Ми всі так любимо солодке. І його легко замінити корисними стравами. Фруктові салати, сухофрукти, горіхи, печені фрукти, вівсяне печиво, запіканки і навіть деякі тортики, але майже без крему. 1 раз в день можна їсти 2 цукерки.

Номер слайду 9

1 4 1. Сніданок Щоб «розбудити» вашу травну систему після сну, потрібно випити стакан води за півгодини до прийому їжі. На сніданок добре їсти вівсяну кашу, фрукт. Чай без цукру (замінити медом). Каша дасть вам необхідну для активного трудового дня енергію. Фрукти додадуть бадьорості. Чай без цукру позбавить вас зайвих «швидких вуглеводів».  2. Обід На обід обов’язково ввести в меню здорового харчування першу страву. Український борщ, овочевий суп, юшка з риби швидко засвоюються і поліпшують травлення. До першого можна додати відварені або тушковані рибу або м’ясо з овочами. Запити смачну їжу можна фруктовим соком.  3. Полудень Якщо у вас з’явиться бажання нашвидкоруч перекусити протягом важкого трудового дня, ― не біда. Це може бути кефір із галетами або фруктовий мікс із йогуртом, або ж сухофрукти.  2 3 4. Вечеря Останній прийом їжі повинен бути не пізніше, ніж за 3 години до сну, інакше їжа піде «про запас». Як варіант підійде каша, овочі тушковані, хліб та мінеральна вода.  Меню здорового харчування «Під час сніданку їж, як король, в обід ― як принц, вечеряй ― як жебрак».

Номер слайду 10

Висновки Харчування – важливий чинник для підтримки здоров’я людини. Харчування має бути не лише смачним, а і здоровим. Здорове харчування це не лише правильна кількість їжі, а і її хімічний склад, режим прийому їжі, правильне поєднання продуктів. Здорове харчування не слід плутати з дієтою, адже дієта - це короткочасний процес спрямований на зниження ваги, а здорове харчування має бути постійним, і існує задля покращення стану здоров'я людини. Їжа повинна бути свіжою, різноманітною та приносити задоволення. Сучасні продукти містять в собі багато харчових домішок, що можуть зашкодити нашому здоров'ю, тому слід завжди за цим слідкувати. Пам'ятаймо, неправильне харчування є однією з причин жахливих захворювань.

Номер слайду 11

Смачного  Дякую за увагу

ppt
Додав(-ла)
Шама Аліна
Додано
6 лютого 2022
Переглядів
1019
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку