Презентація "Здоровий спосіб життя"

Про матеріал
Інтерактивна презентація до уроку Я досліджую світ за підручником Будної Н.О. Тема "Здоровий спосіб життя"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я досліджую світ. Здоровий спосіб життя16 жовтня

Номер слайду 2

жовтень. Мої спостереження+ 12 П+ 14 П+ 15 П +24 Л*

Номер слайду 3

Перевіряємо знання. Поясни назву твору В. Сухомлинського «Не хочу бути слабшим»

Номер слайду 4

Все починається з аналізу У першу чергу подивіться, куди ви витрачаєте власну енергію. Найбільшими поглиначами ресурсу є телевізор, соціальні мережі, негативне мислення, переживання, тривожність, почуття провини та почуття боргу. Для зручності заведіть нотатку та поставте нагадування в телефоні. Кожні одну-дві години відзначайте, наскільки ви ресурсні, що саме протягом останньої години наповнило вас, а що навпаки – спустошило.

Номер слайду 5

Шукайте баланс Не вимагайте від себе вже завтра відмовитися від усіх поглиначів часу і бути ресурсною на 100%. Маленькі кроки ведуть до великих змін. Наприклад, ви можете встановити правило, що першу годину після прокидання не берете в руки телефон, або, що ввечері, замість серіалу, ви читаєте книгу. Такі прості речі якісно покращать ваш стан і відчуття ресурсу. Це додасть мотивації рухатися далі. І пам’ятайте, базові ресурси – фізичні. Без регулярного сну, тривалістю вісім-десять годин, та здорового режиму харчування – можна нічого і не починати робити! Це перші пункти у вашому плані змін.

Номер слайду 6

Шукайте баланс. Чи впливають ваші звички на здоров’я?

Номер слайду 7

Шукайте баланс Поговоріть з собою. Нагадайте собі про те, чим ви в житті задоволені, за що ви вдячні, що цінного є у вас зараз. У світі немає нічого чорно-білого. Так, коронавірус змусив вас відмовитися від звичного способу життя, проте за цей час ви зблизилися з сім’єю, стали дорослішими, переосмислили власні цінності. Вчіться концентруватися на позитиві!Поговоріть з собою

Номер слайду 8

Шукайте баланс Складіть список речей, які наповнюють вас ресурсом. Найчастіше це: танці, музика, хвилинка на чай наодинці, малювання, розмова з мамою (татом…), гурткова робота … Ці речі мають увійти в регулярні ритуали кожного дня. Методом спроб та помилок, ви знайдете свою щоденну формулу наповнення ресурсом. Наповнюйте себе ресурсом!Прокидайтеся з позитивним настроєм! Доглядайте за собою: ви маєте виглядати на всі 100%!Носіть комфортний одяг - відповідно до ситуації. Фізичні вправи відновлять ваш організм. Наповнюють ресурсом й афірмації. Відомий письменник, психолог Джон Кехо рекомендує кожен день протягом двох хвилин читати афірмацію: «Кожен день у будь-який спосіб моє життя змінюється на краще, краще і краще».

Номер слайду 9

Починай день з позитиву

Номер слайду 10

Шукайте баланс. Висновок зроби сам Корисні звички сприяють збереженню і зміцненню здоров’я. Воно є основою здорового способу життя. Щоб добре рости і розвиватися, мати міцне здоров’я, потрібно вести здоровий спосіб життя.

Номер слайду 11

Працюємо у зошиті

Номер слайду 12

Гра «Так!-Ні!»

Номер слайду 13

Самооцінювання. Було легко працювати. Були незначні помилки. Було важко працювати. Припускався помилок. Шкала моїх зусиль

Номер слайду 14

РЕФЛЕКСІЯ

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
25 жовтня 2023
Переглядів
248
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку