Презентація «Здоровий спосіб життя як соціально-педагогічна умова становлення особистості учня»

Про матеріал

Презентація досвіду роботи вихователя ГПД . Може бути використана при проведенні уроку з основ здоров*я на тему "Здоровий спосіб життя" . Стане в нагоді вчителям початкових класів , вихователям ГПД.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Здоровий спосіб життя - як соціально-педагогічна умова становлення особистості учня " Підготувала вихователь ГПД – Лазарь Ольга Володимирівна.

Номер слайду 2

Ми за здоровий спосіб життя ! Колектив у нас великий, та стараємось дружно жити, про своє здоров‘я дбати, старших себе поважати. Вчителів своїх шануєм, меншеньким допомагаєм, через те у нас усіх – радісний, веселий сміх.

Номер слайду 3

"Здорова людина – найдорогоцінніший витвір природи. " Т. Карлей. Щоб міцне здоров‘я мати, треба добре пам‘ятати, дітям правила прості, а за змістом золоті. Як здоров‘я зберегти, всім у світі скажем ми. Здоров‘я – це сила, здоров‘я – це клас! Хай буде здоров‘я у вас і у нас!

Номер слайду 4

Правила здорового способу життя Дотримання режиму дня. Особиста гігієна. Збалансоване харчування. Спорт. Загартовування. Відсутність шкідливих звичок.

Номер слайду 5

Чистота – основа здоров‘я людини. Перше правило - завжди, ти, дотримуйсь чистоти! Пам‘ятай! Перед обідом треба руки мити з милом. Ти з прогулянки вернувся – умивайся й роздягайся, будь охайним – причешися, застібнися й одягнися, бо навкруг усе прекрасне – жить здоровим - просто КЛАСНО !

Номер слайду 6

Особиста гігієна школяра. Особиста гігієна школяра включає в себе правила, спрямовані на збереження і зміцнення здоров'я дитини. Для їх виконання необхідно дотримуватися раціонального режиму дня, правильного харчування, чергування фізичної та розумової праці, праці й активного відпочинку, а також дотримання особистої гігієни, у вузькому розумінні цього слова. Отже, санітарно-гігієнічне виховання – це складова частина виховання в ГПД, в процесі якого дитині прищеплюються гігієнічні навички, що є невід'ємною складовою культурної поведінки людини.

Номер слайду 7

Народ скаже, як зав‘яже.

Номер слайду 8

“Спорт виховує тоді, коли він є улюбленим заняттям кожного.“ В.О.Сухомлинський. Час розваги вже настав – на майданчик нас позвав. Спортивні заняття любим ми, в ігри бавимось завжди. І в футбол, і в волейбол граємося всі гуртом. І з скакалками, з м‘ячем естафети розпочнем. Ми змагання проведем – своє тіло розімнем.

Номер слайду 9

Без здоров‘я щастя не буває!

Номер слайду 10

Прогулянка – це ходьба. Вона - найприродніший вид руху. Осінь листям засіває, ми його гуртом збираєм, у букети чарівні, у прикраси дорогі. Пальчикам даєм роботу, бо ми любимо природу. Плетемо вінки чудові, із листочків кольорових.

Номер слайду 11

Морозець, Морозець … Лютий холод чи мороз, ми тебе не боїмось. Морозець щипає щічки, червоніють наші личка. Ми гуляєм, розважаємсь, в сніжки весело всі граємсь. Зиму дуже любим ми, жить не можем без зими.

Номер слайду 12

Самопідготовка в ГПД. Як з прогулянки прийшли, працювати почали. Самопідготовка в нас, повернулись дружно в клас. "Головним скарбом життя є здоров‘я, щоб його зберегти, потрібно багато чого знати.“ Авіцена.

Номер слайду 13

"Бережи одяг поки новий, а здоров‘я - доки молодий." Правила згадали ми, і щоденники взяли. Що з письма нам задали? Математику зроби! Потім книжку почитай, про осанку пам‘ятай! Так уроки залюбки, вивчили всі дітлахи.

Номер слайду 14

Втому подолає фізкультхвилинка. Очкам треба відпочити, їх закрити і відкрити. На свій носик подивитись, і за пальчиком слідити. Ручки добре ми стряхнем, пальчики ми розімнем. Станемо на ніжки, відпочили трішки.

Номер слайду 15

Виростайте всі здорові, сильні, спритні, а не кволі. Любі друзі, не сваріться! Краще дружно посміхніться. Пам‘ятайте, друзі милі – Як в душі , так буде й на тілі! Бо здоров‘я – це прекрасно, Здорово, чудово, ясно! І доступні для людини Всі дороги і стежини !

Номер слайду 16

Здоров‘я – найдорожчий скарб. Як є здоров‘я, буде все як треба, Сміятиметься сонечко із неба. І дітям світ постелиться під ноги, Щоб подолать усі шляхи, дороги. Здоров‘я бережіть, доки малі, І мудрими ідіть по цій землі. Хай кожен з нас в житті запам‘ятає, Що без здоров‘я щастя не буває!

Номер слайду 17

Нас єднає дружба. На перерву ми підем, ігри дружно розпочнем. Не швидкі, бо знаєм всі, щоб не трапилось біди.

Номер слайду 18

Наш девіз: Так працюєм ми щодня, є в нас гра і завдання. Бо девіз у нас такий - будь здоровий і міцний ! Хто ж серйозно не сприйняв, наших слів не вподобав. Ось, вам, мета та завдання, нормативна база – наукові поняття.

Номер слайду 19

“Турбота про здоров‘я – це найважливіша справа вихователя. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їхнє духовне життя, світосприймання, розумовий розвиток, міцність знань, віра у свої сили.“ В.О.Сухомлинський.

Номер слайду 20

Сучасна ГПД має бути здоров‘язберігаюча і спрямована на формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя. Вона повинна навчати культурі здоров‘я на засадах розвитку стійких життєвих навичок.

Номер слайду 21

Мета діяльності вихователя ГПД : Створення умов збереження та зміцнення здоров‘я вихованців, формування у учнів позитивної мотивації на здоровий спосіб життя.

Номер слайду 22

Завдання діяльності вихователя ГПД: Зняття навчальних перевантажень школярів. Організація фізичної активності учнів. Організація правильного харчування школярів під час їхнього перебування в школі. Попередження шкідливого впливу на здоров‘я учнів факторів, які безпосередньо пов‘язані з навчальним процесом. Збереження та зміцнення психічного здоров‘я учнів. Формування культури здоров‘я у вихованців. Організація співпраці з батьками з здоров‘язберігаючих питань.

Номер слайду 23

Режим дня – запорука здоров‘я вихованців ГПД. 12.00-12.30 – Збір учнів у групу. 12.30-14.00 – Спортивна година. 14.00-14.30 – Обід. 14.30-15.00 – Виховне заняття. 15.00-16.20 – Самопідготовка. 16.20-16.50 – Заняття за інтересами. 16.50-17.30 – Прогулянка. 17.30-17.50 – Індивідуальна робота. 17.50-18.00 – Повернення додому.

Номер слайду 24

Будьте здорові! Дякуємо за увагу!

ppt
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
1055
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку