Презентація «Вплив комп'ютера на здоров'я людини»

Про матеріал

Дана презентація підійде для вчителя початкових класів, вихователя ГПД, У даній публікації наведено наслідки від комп*ютерної залежності , подано корисні поради для учнів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала учениця 3 класу Антоніна Лазарь. Вплив комп'ютера на здоров'я людини

Номер слайду 2

Комп'ютер: ДРУГ чи ВОРОГ?  Деякі діти і навіть дорослі замість спілкування з реальними друзями спілкуються лише у соціальних мережах, комп'ютерні ігри замінюють їм рухливі ігри, прогулянки на свіжому повітрі. Через надмірне захоплення комп'ютером у багатьох виникає комп'ютерна залежність. І подолати її буває дуже важко. Запам'ятайте: безперервне заняття за комп’ютером для дітей має становити 15 хв. Під час роботи за комп'ютером слід робити фізкультхвилинки. Фізкультхвилинка. Вправа 1. Частіше кліпайте очима, щоб не пересихала слизова ока. Вправа 2. Переведіть погляд вдалечінь. Вправа 3. Зробіть кругові оберти очима. Вправа 4. Опустіть руки вниз, розслабте їх. Вправа 5. Стисніть пальці в кулак і розтисніть. Вправа 6. Підніміть та опустіть плечі. Вправа 7. Зробіть нахили вправо, вліво.

Номер слайду 3

Можливі наслідки від комп'ютерної залежності Оніміння та зниження чутливості пальців. Сухі очіГоловні болі (схожі на мігрень);Болі у спиніНедотримання гігієни. Розлади сну. Нехтування власним здоров’ям, гігієною, сном на користь часу, який проведено за комп’ютером. Готовність нерегулярно харчуватись випадковою або одноманітною їжею, не відволікаючись від комп’ютера

Номер слайду 4

Корисні поради Для профілактики компютерної залежності кілька порад, що стануть вам у пригоді: Обмежувати час перебування за комп’ютером – до 30 хв, після чого треба змінити вид діяльності;Установити часовий закон не грати перед сном, після їжі й поки не виконані домашні завдання та справи;Правильно сидіти за компютером, дбати про свою осанку;Контролювати зміст ігор, не допускаючи сюжетів насилля, жорстокості, з елементами культових ритуальних обрядів та образами нечисті;Частіше гуляти з друзями, не забувати, що реальне спілкування важливіше і корисніше від віртуального;Принципово не їсти за комп’ютером;Навчитись правильно ставитись до комп’ютера: як до технічного пристрою, за допомогою якого можливо отримати знання і навички, а не як до засобу отримання емоцій.

Номер слайду 5

Запам'ятайте! Комп’ютер потрібно розташувати в кутку чи задньою стінкою до стіни. У приміщенні, де працює комп’ютер, необхідне щоденне вологе збирання. Тому підлогу в кімнаті не треба накривати килимом. До і після роботи на комп’ютері слід протирати екран спеціальними серветками. Вважають, що наші зелені друзі – кактуси – також допомагають зменшити негативний вплив комп’ютера. Не забувайте частіше провітрювати кімнату. Акваріум або інші ємності з водою збільшують вологість повітря.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Богдановская Дарина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
19775
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку