Презентація "Земля - планета Сонячної системи"

Про матеріал
Презентація містить матеріал для використання на уроці "Я досліджую світ" у 2 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: ПЛАНЕТА ЗЕМЛЯДо уроків з предмету «Я досліджую світ» в 2 класі НУШВчитель Пасічна Інна Іванівна

Номер слайду 2

Земля – планета на якій я живу. Ми живемо на планеті Земля. Вдень бачимо земну поверхню, на небі — Сонце, хмари. Безхмарної ясної ночі нас зачаровує світло безлічі зір, казковий вигляд Місяця. Наша планета є частиною Сонячної системи, до складу якої входять: Сонце, планети, супутники планет, астероїди, комети тощо. Зорі — це величезні розжарені газові кулі, що випромінюють світло. Сонце — найближча до Землі зоря.

Номер слайду 3

Наша планета має форму кулі. Вона постійно обертається навколо своєї осі — уявного стержня, нахиленого під кутом. Ця вісь ніби проходить через усю земну кулю. Тому її так і називають — вісь Землі. Вісь Землі

Номер слайду 4

Глобус - рухома модель Землі; зменшене у багато разів зображення земної кулі. На глобусі голубим кольором позначено океани, моря та інші водойми, жовто-коричневим і зеленим — ділянки суші, на якій є гори та рівнини.

Номер слайду 5

Чому буває день і ніч Причиною зміни дня і ночі є обертання Землі навколо своєї осі. Час, за який Земля здійснює повний оберт навколо своєї осі, називають добою. Доба триває 24 години.

Номер слайду 6

Чому бувають пори року Наша планета обертається не лише навколо своєї уявної осі, а й одночасно з великою швидкістю рухається навколо Сонця, хоча ми цього не помічаємо. літо осінь весна зима зима весна осінь літо Під час цього руху нахил осі не змінюється, тому . Під час цього руху нахил осі не змінюється, тому Сонце по-різному освітлює Землю. Якщо сонячні промені падають на земну поверхню прямо, вони добре нагрівають її, а якщо під кутом, то слабше. У тій частині Землі, яка отримує найбільше світла і тепла, настає літо. Там, де земна поверхня освітлюється і нагрівається менше, панує осінь або весна. А в ту частину нашої планети, на яку потрапляє найменше сонячного тепла і світла, приходить зима. Повний оберт навколо Сонця Земля робить за рік. Рік триває 12 місяців (приблизно 365 днів). Рух Землі навколо Сонця спричиняє зміну пір року.

Номер слайду 7

Космічні фантазери

Номер слайду 8

Відгадайте загадки. -Поясніть, як здогадалися. Дванадцять братів один за одним ходять, один одного не обходять. (Мiсяці року.) -Триста шістдесят п'ять чайок, дванадцять голубів одне яйце знесли. (Дні, місяці, рік.) Підсумок уроку. Поміркуйте разом з батьками. Якби вісь Землі не була нахилена, чи спостерігали б ми зміну пір року?Гра «Хто найкмітливіший?»

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
17 березня 2023
Переглядів
437
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку