Презентація "Земля третя планета від Сонця"

Про матеріал
Коли презентацію роблять учні, як узагальнення під час уроку - це не може не сподобатись. Саме таку презентацію пропоную до вашої уваги - рефлексія до уроку знайомства з Землею в 5 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наша планета - Земля. Презентацію підготувала учениця 5-Б класу. Одеської ЗОШ № 48 Арестова Д.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Наш дім. Земля́ — третя від Сонця планета Сонячної системи, єдина планета, на якій відоме життя, домівка людства. Земля належить до планет земної групи і є найбільшою з цих планет у Сонячній системі. Землю іноді називають світом, латинською назвою Терра або грецькою — Гея.

Номер слайду 4

Земля

Номер слайду 5

Земля має в першому наближенні форму кулі (екваторіальний діаметр – 12 754 км, а полярний – близько 12 711 км [1]) і складається з декількох оболонок, виділених за хімічними або геологічними властивостями. У центрі розташовано внутрішнє ядро ​​з радіусом близько 1250 км, яке в основному складається з заліза і нікелю. Далі йде зовнішнє ядро ​​(що складається в основному із заліза) з товщиною близько 2200 км. Над ним лежать 2900 км в’язкої мантії, що складається з силікатів і оксидів, а ще вище – досить тонка тверда кора. Вона теж складається з силікатів і оксидів, але збагачена елементами, які не зустрічаються в мантійних породах. Уявлення про внутрішню будову Землі грунтуються на топографічних, барометрічних і гравіметричних даних, спостереженнях гірських порід у відслоєннях, зразках, піднятих на поверхню з великих глибин, внаслідок вулканічної активності, аналізі сейсмічних хвиль, які проходять крізь Землю

Номер слайду 6

Номер слайду 7

МАТЕРИКИНа Землі виділяють тільки 6 материків. Це: Південна і Північна Америки, Африка, Євразія, Австралія та Антарктида

Номер слайду 8

МАТЕРИКИ На кожному материку різний клімат, різні тварини мешкають, та їх омивають різні океани. Знайомитись з материками буду на уроках географії.

Номер слайду 9

Я СПОДІВАЮСЬ, ЩО ВАМ СПОДОБАЛОСЯ. ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

Номер слайду 10

pptx
Додано
27 січня 2019
Переглядів
2064
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку