Презентація "Земна кора. Вулкани"

Про матеріал
Матеріал буде у нагоді вчителю при формуванні уявлення про будову земної кори, допоможе сформувати та поглибити знання про внутрішні процеси Землі, зокрема про вулкани та гейзери.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Земна кора. Вулкани. Вчитель початкових класів Кочергіна М. М.

Номер слайду 2

Земну кору називають літосферою. Вона складається з величезних плит, які називаються тектонічними. Внаслідок руху цих плит відбуваються землетруси, виверження вулканів, цунамі.

Номер слайду 3

Землетруси, цунамі

Номер слайду 4

Вулкани-це природні отвори в земній корі, крізь які назовні виходять газ, пара, попіл і магма(лава).

Номер слайду 5

Греки вважали, що вулкани народилися через стоголового монстра Тайфуна. Зевс, головний бог, скинув на голову Тайфуна гору Етна. Опинившись бранцем гори, монстр почав плюватися, викликаючи тим самим виверження. Деякі також вважали, що вулкани є не чим іншим, як трубами кузні Гефеста, бога вогню і металів. За легендою, там він виготовляв зброю для інших богів, працюючи разом з циклопами, одноокими монстрами, чиє око нагадує кратер вулкана. Легенда про вулкан

Номер слайду 6

Будова вулкану. Жерло - це цілянка в середині вулкану через який виходить магма. Кратер - це заглиблення на вершині вулкану.

Номер слайду 7

Лава стікає донизу і знищує все на своєму шляху. Коли вона застигає , то перетворюється на тверде каміння.

Номер слайду 8

Гейзери - це термальні (гарячі) джерела, які бувають поблизу вулканів. Їх ще називають водяним вулканом. Найбільше гарячих джерел і гейзерів в Ісландії.

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
15 лютого
Переглядів
198
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку