Презентація "Згадаймо героїв Волинського краю"

Про матеріал

Дана робота розповідає про людей, які живуть на Волині і є справжніми героями нашого часу. Це люди, які своїми досягненнями прославляють рідний край. Це спортсмени, воїни АТО та прості волиняни. На прикладі цих людей виховуємо молоде покоління. Презентація може стати у пригоді вчителям під час проведення класної години.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Згадаймо героїв Волинського краю

Номер слайду 2

людина, яка здійснює великі вчинки на благо людського суспільства. головна дійова особа літературного твору, п'єси, кінофільму. Герой — термін, що має декілька значень.

Номер слайду 3

Геро́й – (дав.-гр. ἥρως, hḗrōs — святий, священний, божественний, богатир, звитяжець, витязь)  — людина, яка здійснює великі вчинки на благо людського суспільства. У стародавні часи, зокрема в давній Греції, у зв'язку з надзвичайними здібностями, героїв вважали за напівбогів. У наш час героями називають видатних своїми здібностями й діяльністю людей, що виявляють відвагу й самовідданість у бою та праці, людей, які втілюють основні риси певної епохи.

Номер слайду 4

Український пілот турецької компанії "Atlasglobal" Олександр Акопов, який 27 липня посадив аварійний пасажирський лайнер в стамбульському аеропорту "Ататюрк", розповів про посадку. За його словами, він під час посадки дивився в кватирку. "Довелося тільки так, тому що все переднє скло були побите градом. Нічого не було видно", - згадав він подію в інтерв'ю

Номер слайду 5

Войціховська Ганна Петрівна 5-го січня 2009 року в селищі Голоби Ковельського району врятувала свою подругу. Дві 7-річні учениці 1-го класу Ганна Войціховська та Ірина Коренга ковзалися на вкритому льодом ставку. Необачно відійшовши від берега, Ірина провалилася у крижану воду, одяг на дитині намокнув, і вона почала тонути. Її подруга Ганна не розгубилася й одразу ж спробувала витягнути Іринку за руки, проте самотужки не змогла впоратися. Ганнуся кликала на поміч дітей, які гралися неподалік, проте вони не зважили на її прохання. Зрозумівши, що чекати допомоги нізвідки, дівчатка згадали про санчата. Коли Іринка міцно вхопилася за них, подружка щосили потягнула за мотузку і змогла врятувати ровесницю з ополонки. За особисту мужність та самовідданість, виявлені під час рятування на льоду потопаючої дитини, Войціховська Анна Петрівна нагороджена відзнакою МНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації» ІІ ступеня.

Номер слайду 6

21-го січня у Луцьку, на проспекті Грушевського, 14, з багатоквартирного будинку, де сталася пожежа, врятувала жінку. Вже через три хвилини після сигналу на місце НП прибули рятувальники МНС. Але ще до їхнього приїзду 48-річну Тетяну, власницю квартири, що горіла, врятувала молода й тендітна Світлана Мейта, студентка факультету післядипломної освіти Волинського Національного університету. Дівчина за руки витягнула напівнепритомну пенсіонерку з помешкання та разом зі своєю тіткою, у минулому медичним працівником, надала першу допомогу. Світлана Мейта

Номер слайду 7

Учасник АТО з Волині Василь Тарасюк за життя став Героєм України. Орден «Золота Зірка» лейтенант отримав з рук Президента у День Незалежності України. Це людина, яка вийшла з бою один на один з танком. Він сховав у бліндажі всіх своїх підлеглих, взяв протитанковий гранатомет і почав бій один на один з цією залізною технікою. Не зізнається, скільки в нього контузій, мабуть до десяти, безліч поранень, але все одно повертався на фронт. Дуже багато військових завдячують своїм життям Василю, бо він витягав їх поранених з-під обстрілів. Брав участь у цих тяжких авдіївських зимових боях. Ми всі чули, яке там було пекло, коли українська армія зайняла позиції бойовиків, і Вася, офіцер 72-ї бригади, був одним з тих бійців, хто йшов попереду", - розповіла кореспондент.

Номер слайду 8

24 вересня у канадському Торонто відбулось відкриття «Ігор нескорених». Це міжнародні спортивні змагання серед військових, які були поранені чи травмовані під час виконання службового обов’язку. Уперше серед них були і українські військові, у тому числі й патрульний луцької поліції Сергій Торчинський. Пройшовши пекло війни, Сергій Торчинський вирішив змінити не лише власне життя, але й країну, за яку воював на сході та за яку пролито багато крові. І коли у Луцьку оголосили набір у патрульну поліцію – не роздумуючи подав документи на конкурс. В управлінні патрульної поліції Луцька Сергія всіляко підтримували, коли дізналися про його бажання стати учасником «Ігор нескорених» у Торонто.

Номер слайду 9

Урочиста зустріч з Сергієм Торчинським – «бронзовим призером» третіх Всесвітніх «Ігор Нескорених» відбулась 4 жовтня 2017 року в приміщенні облдержадміністрації. Сергій Торчинський завоював «бронзову» медаль в змаганнях зі штовхання ядра.

Номер слайду 10

На турнірі з футболу в Австрії перемогли українські паралімпійціРоманчук Віталій Віталій Романчук – ковельчанин, член збірної паралімпійської команди України з футболу, володар міжконтинентального кубку світу (2013 рік), чемпіон Європи (2014 рік), віце-чемпіон світу (2015 рік). У Ковелі Віталій виступав у складі команди «Шанс-Авто».

Номер слайду 11

Яна Беломоіна – чемпіонка Європи з маунтенбайку. Українка тріумфувала на європейській першості в Італії

Номер слайду 12

http://lutsk.rayon.in.ua/news/14601-geroyi-sered-nas-u-misti-vidkrili-vistavku-svitlin-frontovikiv-rosiisko-ukrayinskoyi-viini http://voladm.gov.ua/zhiteli-manevichchini-mali-zmogu-spoglyadati-fotovistavku-gero%D1%97-sered-nas/ https://www.volynnews.com/news/rest/staly-vidomi-imena-peremozhtsiv-premiyi-liudyna-roku-volyn-2016/ https://www.youtube.com/watch?v=d. Muus. ZGB8c8

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку